reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Ja następna wizyta to dopiero prenatalne, 26 lipca mam:)
Nie mogę się doczekać, mam nadzieje, ze będzie ok i po nich psychicznie odsapnę:tak:

Cześć kobitki u mnie noc ciężka dziecko się rozchorowalo i na szpital trzeba było jechać ale na szczęście nas wypuścili i stwierdzili oskrzela ale jak nie przejdzie do 3 dni to mamy wrócić i poloza na oddział :(

Mocno trzymam kciuki za wizytujące :*

U nas to na NFZ jest jeden dobry lekarz [emoji2] ale trzeba być wróżką i widzieć kiedy się w ciążę zajdzie bo termin wizyty na za trzy miesiące
U nas jest to samo. Dlatego jak tylko zobaczyłam dwie blade kreski,to zadzwoniłam umówić się na wizytę i wypada ona mniej więcej w połowie ciąży więc będę miała USG polowkowe juz na nfz ;-) ;) Do tego czasu chodzę do niego prywatnie. 150zł/wizyta :sorry: Ale jest to i tak dobra cena, bo u nas w tych prywatnych klinikach 200-250zł.

Kochana... zycze Ci z całego serca byś nie musiała przechodzić najgorszego. Ale tak jak piszą dziewczyny, spadająca beta nie świadczy niestety o niczym dobrym :( musisz być silna i czekac co lekarz powie
Tak bardzo mi przykro :no2: Czasami podczytuję Was z telefonu i jakoś wyjątkowo mocno śledziłam Twoje losy IrenaX. Trzymałam kciuki jak szalona.
Mam nadzieję,że niebawem los się do Was uśmiechnie. Powodzenia, Kochana!

Dziewczynki, które są w ok. 10 tyg powiedzcie czy Wam już widać brZuszek? Ja jestem dopiero w 7tyg 1d a czuję się napompowana jak balon chociaż nie obzeram się :)
Myślałam,że tylko ja tak mam :-D W poprzedniej ciązy na tym etapie nic nie było widać. A teraz spokojnie można mi gratulować,bo z daleka widać,że ciężarna :-D

Dziewczyny niestety ja też się z wami żegnam.
Fasolka zatrzymała się na 5 tyg i 3 mm.
Bardzo mi przykro. Nawet nie wyobrażam sobie co musicie czuć,Dziewczyny :no2: Mam nadzieję,że za jakiś czas wpadniesz tu do nas pochwalić się wylącznie dobrymi wiadomościami.

Z tym,ze ja nigdy nie rodzilam a już widzę,ze brzuch mi troszkę wypchalo i jestem w szoku,ze tak szybko. Ja też się dzisiaj udałam na shopping kupic coś troszkę luzniejszego,bo ja mam 3/4 rzeczy obcislych a już się trochę w takich źle czuję :)
A ja wybieram się dzisiaj. Najwyżej męża puszczę z torbami bo w sumie,to w nic się nie mieszczę, a pod koniec lipca jedziemy na wczasy :-D

U mnie też już brzuch większy choć to dopiero 8t4d, w pierwszej ciąży jeszcze nic a nic nie było widać na tym etapie.
A smarujecie się czymś? Ja na razie zwykłym balsamem ale chyba coś ciazowego już kupię, myślę nad Palmersem. Stosuje któraś?
Mówią,że w każdej kolejnej ciąży widać szybciej i brzuch jest zdecydowanie większy.
Używałam Palmersa w poprzedniej ciąży i mimo wszystko wylazły mi rozstępy. To było kilka lat temu,dostawałam go jeszcze od siostry z Ameryki i liczyłam,że dokona cudów :-p Teraz kupiłam sobie coś najzwyklejszego- chyba Bielendę. Doszłam do wniosku,że genów i tak nie oszukam :sorry2:.

Dobra laseczki, dziękujemy serdecznie za trzymanie łapek:) Jestem już po wizycie. Jest piękna kruszynka, serduszko puka cudnie. Idealnie. Jes jes jes!!!!!! Termin na 22 luty. Ło matko jaka ulga. :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2: Nast, prenatalne 13 sierpnia .
Cudowne wiadomości :-D Jeszcze chwilę temu nie mogłyśmy doczekać się pierwszych wizyt, a teraz wszystkie zapisujemy się na prenatalne (a co za tym idzie,zaraz dobijemy do konca 1 trymestru!). Zanim się obejrzymy będziemy miały polowkowe, pojawią się emocje związane z płcią maluszków :rofl: .. Aż w końcu nadejdzie zima i staniemy się szersze niż dłuższe :wink::-) :).

Ileż ja się dzisiaj nakombinowałam,żeby zacytować Wasze posty :ninja2:. Za rzadko biorę laptopa do ręki i jakieś zacofanie mi się włączyło :-p.
Nie chcę zapeszać,ale u mnie od dwóch dni cisza z mdłościami.. czyżby to koniec? Odliczałam dni do końca 12tc, bo ledwo żyłam :dry:, a tu proszę - 9tc i zdecydowanie lepsze samopoczucie.
Pogorszyła mi się za to cera - mam milion wyprysków i wyglądam tragicznie. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie sprawdziła. Doktor Google podpowiada, że może to oznaczać: a) że urodzę chłopca, a te wypryski są efektem podniesionego hormonu męskiego :D i b) że urodzę dziewczynkę, bo od lat wiadomo,że dziewczynka odbiera urodę :D.

Doktor Google podpowiada, że może to oznaczać: a) że urodzę chłopca, a te wypryski są efektem podniesionego hormonu męskiego :D i b) że urodzę dziewczynkę, bo od lat wiadomo,że dziewczynka odbiera urodę :D.
Wiesz co ,ja mam 3 boysów, i nie kojarze,żeby mi jakiś syfek wyskoczył. a teraz też nie mam, chociaż tak sobie pomyślałam,że mogę być pryszczata całą ciążę,żeby tylko córeczka była .:-D

Cześć dziewczyny,

Potrzebuję waszej porady, bo mam wrażenie, że kompletnie się pogubiłam z liczeniem wieku ciąży. Każdy kalkulator podaje mi co innego, na samym wydruku z usg mam 4 różne informacje.

Pierwszy dzień ostatniej miesiączki 25 maja. Cykle 26 dniowe, owulacja 13 dnia cyklu.

Miałam iść dzisiaj na wizytę ale skoro byłam w piątek na usg to przełożę ja na za 2 tygodnie.

reklama
Do góry