reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Ja pierdziele, jak mozna zostawic dziecko przy otwartym oknie? Nieodpowiedzialni rodzice...masakra
Ja mieszkam w domku ale nawet na parterze nie otwieram okien jak dzieciaki sa w pobliżu.

Bozenko.jaki on juz duzy i fajny, a jaki silny :) wycalowalabym calego :*

Mnie.kaszel ciagle meczy i ten nieszczesny katar, mam nadzieje ze mi przejdzie do cc

reklama
PaniAg ja myślę że jeśli tam mieszka rozsądna rodzina to ta sytuacja więcej się nie powtórzy a dzisiejsza była dla nich lekcją grozy. Wiecie jak to jest z dzieciakami, trzeba cały czas mieć ich na oku. Na szczęście ta sytuacja zakończyła się dobrze.

Bożenka jestem w szoku jaki Alex jest silny, a do tego wygląda już jak chłopiec a nie mała dzidzia :biggrin2::yes:

Wkoncu mamy juz 3.5 tygodnia :-D to już prawie mały mężczyzna hihihihi ;-) silny jest strasznie pediatra sam był w szoku jak byliśmy na kontroli :-) ale nic nie mowila ze mam go nie kłaść na brzuszku on uwielbia tak leżeć :-)

Dzień dobry :)

Bozienka jaki siłacz :) jaki duży :)

Lilith właśnie miałam Cię pytać o ten kaszel bo mnie męczy strasznie momentami odrywajacy, pijesz jakiś syrop? Ja myślę żeby kupić Stodal homeopatyczny

Bozienko jestem w szoku ze mały juz tak główkę podnosi. Pięknie rośnie :) ani się obejrzymy jak nam dzieciaczki porosna i będziemy myśleć gdzie ten czas tak leci. Ja mam tak z moja starsza. Kiedy te 9 lat przelecialo to ja pojęcia nie mam

Bozienka już poważny mężczyzna u Ciebie w domu, a głowa jak wysoko, super :laugh2:
Straszna historia ta z oknem. U mnie w sąsiednim mieście w zeszłym roku była podobna historia ale niestety dziecko wypadło z 4 piętra. Straszne :baffled: Przy małych dzieciach to trzeba mieć oczy dookoła głowy, nigdy nie wiadomo co wyczynią.

Co do położnej to ja jestem bardzo zadowolona bo okazało się, że to będzie ta sama z którą rodziłam w szpitalu. :laugh2: Super kobieta, mimo, że poród zakończył się cc to byłam bardzo zadowolona i jak miała dyżur to też do mnie często zaglądała już po. Teraz przyjedzie w sobotę i zdejmie mi szwy, sama tak ustaliła żebym nie musiała jechać do szpitala specjalnie :blink:

U nas noce różnie ale raczej Hania śpi po ok 3 godziny. U nas ciągle kp + mm ale chyba nie uda nam się przejść na 100% kp no ale to nic, najważniejsze, że chociaż trochę ode mnie mleka dostanie :blink: Ok północy jak wstaje to nigdy nie je z piersi, jest afera i koniec, w pozostałych godzinach jakoś idzie :confused:

To i ja sie przywitam :-) uff co za nocka, nie spałam do 4.30 :-( po prostu nie moge spac! Wczorajsza nocka super, a dzisiejsza do bani. I nic nie pomaga-ani melisa, ani ciepłe mleko...sennosc nie nadchodzi...

Bozienka ale juz duzy chłopak! A jaki pan powazny ;-) fajniutki jest :-)

PaniAg niektórzy ludzie w ogóle nie maja wyobraźni. Oby to był tylko jednorazowy przypadek!

Ja moja połozna zmieniłam tydzien temu. Nie chciałam, zeby ta obecna przychodziła do mnie po porodzie, bo w ogóle nie przypadła mi do gustu. To musi byc zawód z powołaniem, nawet jakby miała spedzic chociaz 10minut to zeby robiła to z pasja i zaangazowaniem, a nie tylko odbębniła swoje, wyzebrała podpis i sobie poszła. Powinna rozwiewac watpliwosci i pomagac młodej mamie, a nie jeszcze sie czepiac, ze ktos ma wage dla dziecka, a ona nie ;-( to swiadczy tylko o jej braku przygotowania do wykonywanego zawodu, chyba ze wagi sa refundowane z NFZ. Tak czy siak to zawod bardzo wymagajacy i trzeba miec odpowiednie kompetencje (bo dziecko samo nie powie co mu dolega) i troche empatii dla swiezo upieczonej mamy, ktora nie zawsze od razu jest super mamą.

Bettina Ja na szczęście szwy mam rozpuszczalne więc omija mnie wyciąganie

Beemik ją chyba boli, że ja właśnie nie mam pytań a jak miałam wątpliwości to do pediatry dzwoniłam :)

Kurde, 17 dni od porodu a ja mam wciąż biegunkę ; ((
Mój ZJD się uaktywnił po w miarę spokojnej ciąży :(

Dzień dobry :)

Bozienka jaki siłacz :) jaki duży :)

Lilith właśnie miałam Cię pytać o ten kaszel bo mnie męczy strasznie momentami odrywajacy, pijesz jakiś syrop? Ja myślę żeby kupić Stodal homeopatyczny
Ja pije syrop *spam*..a lekarz mowila zeby syropy prawoslazowe jeszcze wypróbować...o homeopatycznych nic nie.mowila...jeszcze inhalacje mozna robic

Załączniki

• 1455190353996.jpg
    1455190353996.jpg
    51,8 KB · Wyświetleń: 63
reklama
No wlasnie chcialam zapytac o te szwy. Myslałam, ze juz sie odchodzi od tych nierozpuszczalnych... widac, ze nie wszedzie.

Do góry