reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Madisoni ja napisałam "mam listę" a nie "mam listę i robię wg niej zakupy".
Wiadomo, że lista jest podpowiedzią a nie wyznacznikiem aby się jej trzymać.
Ja robię zakupy wg siebie i doświadczenia z pierwszym dzieckiem.
Każda z nas jest też inna i ma inne potrzeby.

Dla mnie taka lista to bardzo przydatna rzecz. Bo mniej wiecej wiem co potrzeba na początek, ale jednak z lista bedzie łatwiej i o niczym nie zapomne :-) ale jak zobaczyłam tą ze strony smyka to sie przeraziłam-chyba powinnam juz zaczać wszystko kompletować, bo później moge ze wszystkim nie zdązyć ;-)

Beemik to tylko wskazówki.

Bozienka ooo pacz jak poleciało. A kiedy masz połówkowe?

Ja się niedawno położyłam i pospałam chwilę. Teraz bym coś zjadła, ale co????

Jak mnie pierwsze dziecko czegos nauczylo to tego, ze NIE DA sie niczego zaplanowac. Ani porodu, ani wyprawki i tak zawsze bedzie cos innego potrzebne, cos z listy nie potrzebne, a porod to i tak pojdzie jak natura chce a nie jak my chcemu ;) Nie da sie tez zaplanowac dnia dokladnie ani nocy, nie da sie po prostu :) minuta po minucie jest inna i caly czas cos nowego ;)

Ja lezalam w szpitalu trzy dni i okazalo sie, ze mam za malo podpasek, za duzo pieluszek, za duzo ubranek dla dziecka za malo dla siebie na zmiane :o normalnie kosmos, wszystko bylo nie tak jak trzeba haha nie wzielam tez kapci i chodzilam w japonkach, w ktorych tez bralam prysznic. Majtki poporodowe w ogole sie nie przydaly, no duzo by jeszcze wymieniac. Oby tym razem wszystko poszlo gladko szybko i przyjemnie i chcialabym wyjsc do domu po szczesciu godzinach :o

reklama
Do góry