reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Piękne!! Ten w zajączki cudowny!!! Jakbyś była bliżej to zamówiłabym taki z Frozen dla Siostrzenicy bo ona Kocha!!
Ale bym takie zjadła....

reklama
MADZIU piekne torciki.sama pieke,lecz z przystrojeniem to tak mi nie idzie.sa niesamowite;)

dzis edukowalam sie o odbijaniu po karmieniu..ogladalam filmik gdzie stwierdono ze nie trzeba odbijac po karmieniu piersia.szczerze ,balabym sie bez odbicia polozyc maluszka spac.jak bylo u Was ?

Natka dziękuję :-) Ja karmiłam i piersią i butelką i zawsze odbijalam dzieci. Jak nie to albo mi ulewaly mocno,albo były bardzo niespokojne. Nie wiem skąd ten pomysł by po kp nie odbijać. :confused:

Madzia Twoje torty prezentują się przepyszne.

Moich dwóch synów karmilam piersią i butelką, pionizowałam ich do odbicia. Rzadko kiedy zdarzało im się ulewać.

Nie mogę spać i czytam informacje na temat przepisów o urlopie macierzyńskim i rodzicielskim od 2016 r. i się zdenerwowałam. :baffled: Do tej pory macierzyńskiego było 20 tyg. i dodatkowo można było wziąć 6 tyg. oraz 26 tyg rodzicielskiego. Teraz zrobili tylko 20 tyg. macierzyńskiego i 32 tyg. rodzicielskiego. Wiem że na to samo wychodzi, ale ja chciałam skorzystać tylko z macierzyńskiego bo tak umówiłam się z pracodawcą :-( :(. Bardzo szkoda mi tych 6 tyg., chciałabym zostać w domu z Tymkiem dłużej :hmm:. Teraz nie wiem co w tej sytuacji zrobię :confused:

Magda śnił mi się taki tort!!! Obudziłam się głodna!
A zamiast zjeść tort pojechałam na badania krwi. Całe szczęście dziś obyło się bez kolejek.
Anit80 a to nie możesz z tego rodzicielskiego po prostu wziąć 6 tygodni? Przecież masz do tego prawo, a pracodawca raczej nie będzie miał pretensji:) Zadzwoń i powiedz, że umawiałaś się na 26 tygodni macierzyńskiego:)
Ja wszędzie czytam, że odbić trzeba. Położna też tak mówiła... Doświadczeń nie mam. :)

Anit80 a to nie możesz z tego rodzicielskiego po prostu wziąć 6 tygodni? Przecież masz do tego prawo, a pracodawca raczej nie będzie miał pretensji:) Zadzwoń i powiedz, że umawiałaś się na 26 tygodni macierzyńskiego:)

Mkvet właśnie tak zrobię. Później gdzieś doczytałam że można ten rodzicielski dzielić i wziąć min 6 lub 8 tyg.

Ja wstaje i zbieram się na wizytę. Mam przed 11. Jestem padnięta nie spałam od 3 do 7 a teraz to spałabym i spała ;-) ;)

Dzień dobry :)
a jak Wam się spało? Ja się obudziłam przed 4 i nie mogłam dłuuuuugo zasnąć, a kiedy już mi się robiło dobrze i błogo, i zaczęłam zasypiać to zadzwonił budzik męża :(
a teraz sobie "wymyslam", ze dzidzius mi się za mało rusza :frown: też miewacie takie wątpliwości?

reklama
Do góry