reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
No, przynajmniej się nie denerwowałam kiedy ten wynik będzie, bo pojawił się z zaskoczenia :) po cichu liczyłam, że może koło piątku będzie, a tu taka niespodzianka
i jak wynik? Wszystko dobrze? Czemy robilas nifty? Bylo wskazanie z prenatalnego? Ja zastanawiam sie nad zrobieniem, ale na prenatalnym wyszlo: brak wskazan do dalszej diagnostyki, zapytam jutro ginekologa co radzi

i jak wynik? Wszystko dobrze? Czemy robilas nifty? Bylo wskazanie z prenatalnego? Ja zastanawiam sie nad zrobieniem, ale na prenatalnym wyszlo: brak wskazan do dalszej diagnostyki, zapytam jutro ginekologa co radzi
USG prenatalne było idealne, w teście pappa białko Pappa wyszło bardzo nisko, w związku z czym ryzyko ZD skorygowane było 1/986 czyli jeszcze pośrednie. Lekarka uważała, że raczej wskazuje to na przyszłe problemy z łożyskiem i wzrastaniem płodu, na początku miałam nie robić dalszej diagnostyki, ale ostatecznie, dla spokojniejszego snu zrobiłam i nie żałuję, bo Nifty wyszło w porządku. Teraz mogę się skupić tylko na tym, aby zapobiec temu, na co w Pappa wyszło wysokie ryzyko.

reklama
Do góry