Hej ja miałam i dopochwowo i przez brzuch ale przez brzuch to tylko chwilę coś sprawdzałHej dziewczyny. Przyszłam tu do Was z marcowych mam i mam do Was pytanie. Możliwe że już był poruszany tu ten temat ale jest tyle stron watku że ciężko znaleźć czy badanie prenatalne to pierwsze w 11-14 tygodniu ciąży mialyscie robione przez brzuch? Czy usg dopochwowo?
reklama
Ja byłam w 11 tygodniu ciąży i ze znieczuleniem mi robiła. Wszystko jest u mnie ok z ciąża także nic nie zaszkodzilo. Nawet jest zalecane leczenie zębów w ciąży bo zaniedbane i psujące się mogę bardzo szkodzić na płód także lepiej się pilnować ja mam już z głowy na szczęścieHej dziewczyny mam pytanie leczyłyście może zęby w ciąży ?? albo miałyście taka podobna sytuacje jak ja …
Od paru tygodni mam taka gule na dziaśle raz zanika raz rośnie nic nie boli podejrzewam ze to chyba ropa …
A jestem w 15 tygodniu ciąży jestem właśnie umówiona do dentysty trochę się martwię co to będzie i czy nie późno sie za to wzięłam Mam nadzieje ze nic się nie stanie dzidzi
Kasiurrro
Fanka BB :)
Ja miałam nawet kanałowe robiona w pierwszej ciazy. Kiedyś kanałowe w ciąży było refundowane przez NFZ. . A na rope polecam dentosept ziolowy, płukać usta kilka razy dziennie.j dziewczyny mam pytanie leczyłyście może zęby w ciąży ?? albo miałyście taka podobna sytuacje jak ja …
Od paru tygodni mam taka gule na dziaśle raz zanika raz rośnie nic nie boli podejrzewam ze to chyba ropa …
A jestem w 15 tygodniu ciąży jestem właśnie umówiona do dentysty trochę się martwię co to będzie i czy nie późno sie za to wzięłam Mam nadzieje ze nic się nie stanie dzidzi
asia.joanna
Mój stomatolog i ginekolog odradzał stosowania dentoseptu w ciąży, zawiera etanol.Ja miałam nawet kanałowe robiona w pierwszej ciazy. Kiedyś kanałowe w ciąży było refundowane przez NFZ. . A na rope polecam dentosept ziolowy, płukać usta kilka razy dziennie.
Kasiurrro
Aha, to sorki nie wiedziałam. Ja zawsze na ropę używałam dentosept i mi bardzo szybko pomagał.Mój stomatolog i ginekolog odradzał stosowania dentoseptu w ciąży, zawiera etanol.
asia.joanna
Bo ogólnie jest to genialny preparat na dolegliwości jamy ustnej, sama go zawsze miałam w swojej apteczce ale niestety nie dla kobiet w ciąży i kp.Aha, to sorki nie wiedziałam. Ja zawsze na ropę używałam dentosept i mi bardzo szybko pomagał.
Kaacha1987
Ja byłam zaskoczona jak szybko dostałam wynik - badanie zrobiłam w piątek o 9 rano, a wczoraj o 16 dostałam wyniki.Hejka co tu taka cisza ja się urlopuje i czekam na wynik Nifty , najpóźniej ma być w wtorek, więc trochę czekania przed mną
Szałwia
To super szybkoJa byłam zaskoczona jak szybko dostałam wynik - badanie zrobiłam w piątek o 9 rano, a wczoraj o 16 dostałam wyniki.
reklama
Kaacha1987
No, przynajmniej się nie denerwowałam kiedy ten wynik będzie, bo pojawił się z zaskoczenia po cichu liczyłam, że może koło piątku będzie, a tu taka niespodziankaTo super szybko