reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Ja również jestem tego zdania, że co nas nie zabije to nas wzmocni. To chyba jedne z największych masowych szczepień w historii całego świata i szczerze, to ile jest tych przypadków, że coś się dzieje po szczepieniu? W swoim otoczeniu mam wiele zaszczepionych osób, w tym teściów po 70tce, oczywiście, że pojawiła się temperatura i ból ręki ale to raczej normalne nopy poszczepienne. Jak najbardziej rozumiem osoby, które się boją. Ja też mam obawy ale wiem, że synek pomimo, niemal bezobjawowego przechorowania covid do dziś dnia ma zmiany na płucach a minęło już 4 miesiące. W październiku w odstępie 2 tygodni pochowaliśmy moja matkę chrzesna i jej męża. Oboje bez chorób współistniejacych. Więc boję się o dzidzie w brzuchu. I jak rozumiem osoby odczuwające strach bo sama do nich należę tak spiskowców szerzących teorie o 5g, czipach i zmianie dna przez szczepionkę, naprawdę wysłałabym w kaftanie na kurację uzdrawiającą glowe🤦🤦🤦
Myślę że nikomu 3 ręką nie wyrośnie po szczepieniu ani nie będzie odbierać sygnałów z kosmosu 😂 ale ja będę myśleć o zaszczepieniu jak będzie w IV fazie testów a nie w III. Szczepionki dopuszczone do użytku są w IV fazie więc to będzie mnie bardziej przekonywać. A jak dobrze się orientuję to na covid szczepionki są warunkowo dopuszczone. Ani nie neguje osób szczepionych ani nie szczepionych. Do puki szczepienie nie jest obowiązkowe to każdy ma swój rozum i będzie robić tak jak uważa 😊 myślę że temat szczepień jest tak samo jak polityka bardzo kontrowersyjny 😊

Myślę że nikomu 3 ręką nie wyrośnie po szczepieniu ani nie będzie odbierać sygnałów z kosmosu 😂 ale ja będę myśleć o zaszczepieniu jak będzie w IV fazie testów a nie w III. Szczepionki dopuszczone do użytku są w IV fazie więc to będzie mnie bardziej przekonywać. A jak dobrze się orientuję to na covid szczepionki są warunkowo dopuszczone. Ani nie neguje osób szczepionych ani nie szczepionych. Do puki szczepienie nie jest obowiązkowe to każdy ma swój rozum i będzie robić tak jak uważa 😊 myślę że temat szczepień jest tak samo jak polityka bardzo kontrowersyjny 😊
Tylko, że akurat faza 3 badań klinicznych już się dawno zakończyła, więc to takie trochę powtarzanie informacji bez weryfikacji, coś gdzieś ktoś powiedział, więc powtórzę to samo bez sprawdzenia... I szczepionki wcale za szybko nie powstały, jako bazę użyli badania przeprowadzone na początku XXI wieku przy epidemii Sars, więc opracowanie szczepionki na Covid było proste, zwłaszcza przy maksymalizacji funduszy przeznaczonych na to.

Leki jak są dopuszczone to znaczy że przeszły 3 fazę 🙂
Tylko, że akurat faza 3 badań klinicznych już się dawno zakończyła, więc to takie trochę powtarzanie informacji bez weryfikacji, coś gdzieś ktoś powiedział, więc powtórzę to samo bez sprawdzenia... I szczepionki wcale za szybko nie powstały, jako bazę użyli badania przeprowadzone na początku XXI wieku przy epidemii Sars, więc opracowanie szczepionki na Covid było proste, zwłaszcza przy maksymalizacji funduszy przeznaczonych na to.
Dokładnie🙂 to samo miałam pisać 😁

Ja uważam, że przy tak ogromnym nakładzie finansowym, tak wielu naukowcach pracujących nad skutecznością szczepionek, to jedne z najlepiej przebadanych produktów medycznych a przy tak masowym szczepieniu, jakie miało ostatnie kilka miesięcy miejsce na świecie, to jednocześnie jeden z lepiej sprawdzonych. Nie rozumiem gadania o skutkach długotrwałych. Przecież za 2-3 lata nie wyrosną nam rogi 🙈🤦
Ja tez się boję szczepienia, nie szczepionki a szczepienia w ciąży, z tym, że wiem, że dla mojego dziecka przekazanie jej przeciwciał to najlepsze co mogę zrobić. Nigdy nie byłam antyszczepionkowcem ale czasem jestem sceptycznie nastawiona do 'nowosci', niemniej patrząc na to wszystko co się dzieje, stojąc 2 razy w ciągu 2 tygodni nad tym samym grobem, przechorowujac sama i modląc się codziennie o zdrowie najbliższych, jestem skłonna powiedzieć, że chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby jednak ludzie masowo się szczepili, nie tylko dla siebie ale i dla innych. Tak aby życie wróciło w końcu do normalności

Hej :) może opowiesz coś więcej o sobie... Która ciąża, jak się czujesz...
Jasne , to moja 3 ciążą dwójkę niestety straciłam ,pierwsze w 25 tyg ,drugie w 19 tyg a teraz trzecia i cały czas leżę tak że trochę się nudzę ,ale tak po za tym to wszystko dobrze jak narazie tylko mam obawy że może znów coś pójść nie tak przez moją niewydolność Szyjki bo to z nią się borykam w ciąży 🙂 ale staram się myśleć pozytywnie że tym razem się uda 🙂

Jako
Leki jak są dopuszczone to znaczy że przeszły 3 fazę 🙂

Dokładnie🙂 to samo miałam pisać 😁
Jest warunkowo dopuszczony nawet na stronie rzadowej o tym pisali więc to nie świadczy czy że przeszedł lll fazę. Wiem że jest to szczepionka już teraz przebadana chyba najbardziej na świecie bo żadna nie robili aż takich masowych szczepień. Napisałam swoje zdanie na temat mojego podejścia do tych szczepionek i na tym skończę temat z mojej strony bo nie mam ani ochoty ani czasu na roztrząsanie tego tematu. Ktoś pytał to napisałam swoje zdanie 😊

reklama
Jasne , to moja 3 ciążą dwójkę niestety straciłam ,pierwsze w 25 tyg ,drugie w 19 tyg a teraz trzecia i cały czas leżę tak że trochę się nudzę ,ale tak po za tym to wszystko dobrze jak narazie tylko mam obawy że może znów coś pójść nie tak przez moją niewydolność Szyjki bo to z nią się borykam w ciąży 🙂 ale staram się myśleć pozytywnie że tym razem się uda 🙂
Hej. Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat 😔 będę trzymać kciuki żeby teraz się udało i żebyś w lutym przytulała swoje szczęście 😊

Do góry