reklama
O kurcze, chociaż najważniejsze jest USG. Na pewno wszystko będzie dobrze ale może lepiej zrobić te testy bo inaczej całą ciążę byś się stresowała.Hejka ja odebrałam wyniki pappa i niestety są dość kiepskie bo dobrym USG, raczej zdecyduje się na test genetyczny z krwi bo amniopunkcji nie chce, wiedzialam ze wiek mi dołoży ale nie myślałam że aż tyle...
wiola0904
Fanka BB :)
Kochana mogę zapytać jakie? Bo mi lekarz też kazał się nastawić psychicznie, że pappa będzie kiepska...Hejka ja odebrałam wyniki pappa i niestety są dość kiepskie bo dobrym USG, raczej zdecyduje się na test genetyczny z krwi bo amniopunkcji nie chce, wiedzialam ze wiek mi dołoży ale nie myślałam że aż tyle...
Szałwia
Podstawowe 1:36 skorygowane 1:92Kochana mogę zapytać jakie? Bo mi lekarz też kazał się nastawić psychicznie, że pappa będzie kiepska...
wiola0904
Mnie lekarz różniez uprzedził, że będzie kiepsko i żebym od razu po wynikach skonsultowała to z nim (prenatalne robię u innego lekarza). Także też nastawiam się już psychicznie, że czeka mnie amniopunkcja albo któryś z testów nipt. Zdecydowałaś się co dla pewności zrobisz?Dla porównania moja kuzynka mając niemal identyczne parametry z USG i krwi jak u mnie a 10 lat młodsza miała ryzyko 1:903
Szałwia
Lekarz telefonicznie podsumował to tak ryzyko urodzenia chorego dziecka wynosi 1%przy 99% zdrowego, jeżeli mi to wystarczy to ok ale mogę u nich zrobić amniopunkcje na NFZ lub test genetyczny z krwi w granicach koło 2 tys, narazie umówiłam się wstępnie na 14 września na połówkowe i nifty . Wolna bhcg ma w normie białko pappa na granicy, wszystkie parametry z USG w normie.Mnie lekarz różniez uprzedził, że będzie kiepsko i żebym od razu po wynikach skonsultowała z nim (prenatalne robię u innego lekarza). Także też nastawiam się już psychicznie, że czeka mnie amniopunkcja albo któryś z testów nipt. Zdecydowałaś się co dla pewności zrobisz?
asia.joanna
A skąd taki wniosek, że od razu wyniki będą kiepskie?Mnie lekarz różniez uprzedził, że będzie kiepsko i żebym od razu po wynikach skonsultowała to z nim (prenatalne robię u innego lekarza). Także też nastawiam się już psychicznie, że czeka mnie amniopunkcja albo któryś z testów nipt. Zdecydowałaś się co dla pewności zrobisz?
A połowa września to nie trochę za późno na nifty?Lekarz telefonicznie podsumował to tak ryzyko urodzenia chorego dziecka wynosi 1%przy 99% zdrowego, jeżeli mi to wystarczy to ok ale mogę u nich zrobić amniopunkcje na NFZ lub test genetyczny z krwi w granicach koło 2 tys, narazie umówiłam się wstępnie na 14 września na połówkowe i nifty . Wolna bhcg ma w normie białko pappa na granicy, wszystkie parametry z USG w normie.
reklama
Szałwia
Nifty można zrobić do 24 tyg u mnie będzie 19 nic w czasie rejestracji mi nie powiedzieliA połowa września to nie trochę za późno na nifty?