Oczywiście. Koszta beda rozlozone w czasie również.
Zabawki dla niemowlaka? Mialam. Tzn mam Ich mnostwo a najlepsze te Drewniane. Pudla kupowalam za grosze na carboot sale/eBay a koleżanki też licytowaly na ebay. Jak nowe.z dobrych firm niezniszczalnych idąc moim śladem ha
Ale i tak dzieci z reguły wola nasze piloty torebki kable i garnki
Mat to mialam 4..sie nadostawalo
Ale tego raczej nie wliczam w wyprawke bo to sa koszta przychodzace z czasem
Fotelik z atestami to najważniejszy wydatek ale mozna kupic z atestami wlasnie nie wygorowany cenowo jak ty. I sumujac wszystko nie z Górnej półki wciąż do auta bedzie o wiele za mało ale jakis wydatek jest
Ja mam wszystko maxi cosi. Baze. Fotelik dla noworodka wiec ten wydatek teraz mi odpada. I teraz Najmlodszy jezdzi w 2 way pearl gdzie wiem ze wymieniam go za jakis czas na maxi cosi radofix airprotect ( kupiłam dwukierunkowy bo czułam ze moze byc problem z dlugim jezdzeniem tyłem i dzieciak co Podróż mi wymiotowal więc sie długo tylem nie najeździł a faszerowac lekami nie zamierzałam.. Pozycja gdzie ciut sie odchyla fotelik tez super kiedy w trakcie podrozy dzieciak zasypia)
Kamerke też mam. 15f dałam
i wciaz uzywam jak jestem w pracy to dziecie podgladam..i laktator ale nie z gornej półki ktory tez spisal sie świetnie.
Kremy. Płyny do mycia.? Mi przy kazdym wystarczała mąka ziemniaczana, krochmal i cos do natłuszczania jesli byla potrzeba.. zadnych odparzen nigdzie ani problemów skórnych ale tez przy pierwszym dziecku pamietam jak wyszłam z calym koszykiem dla najstarszego co do pielęgnacji na zaś i kazda krostka doprowadzała mnie do zawału
kasy tez poszło.
Wyprawka dla mnie. Poświęciłam koszule do porodu która potem poszla w kosz i fakt kupilam nowa na po porodzie ale nie ze stron dla mam karmiaych bo tam za samo przeznaczenie doklada sie do ceny
a reszta to sprawy higieniczne
I wystarczy jeden kocyk nie 3
Lozeczko. Oj mozna kupic drogie ale krzywdy sie dziecku nie zrobi jak kupi sie to tansze choć u mnie bardziej sprawdzało sie turystyczne z dodatkowym materacem. Takze teraz drewnianego Nawet nie wyjme
Wózek? Oj mozna kupic naprawdę drogi
i na lata co u mnie sie nie sprawdza bo moje dzieci jezdzily do maz 18m ostatnie wiec mi zależało na tym aby byl Z tych lzejszych
nowy wozek czeka na nastepne ktory wyhaczylam na przecenie i dalam polowe ceny 1500zl
dokupie tylko gondole używana.
Ale pamiętam jak dziewczyny kupowaly porownujac szerokosc siedziska aby jak najszersze bo aby jak najdluzej.. Płaciły nie małe pieniądze za zestaw gdzie jak dziecko szlo do spacerówki to sprzedawały i wymieniały na lżejsza
z reguly w trakcie uzytkowania sie weryfikuje czy było warto
Ja wiem ze czlek chciałby wszystko najladniejsze markowe a pokoj jak z katalogu i instagramowych mam ale dla noworodka 'wsio rawno'
Dla mnie oplaca sie kupić nawet uzywany wozek z gondola a potem dopiero spacerówkę i to zadna ujma.
I chcialabym ten wózek wymienic na balios s np ale to bylaby juz próżność
Nawet mialy w dupce jakiej firmy pampersy używam
a byly to zawsze tescowe
Tak jak mówię. Mozna szalec cenowo co do gadżetów na te pierwsze miesiace bo nikt nikomu nie zabroni ale da sie nie zastawiać
Stojak do przewijania z polkami tez gorąco polecam. Kupilam za 20f uzywany jak noweczka i spisal sie świetnie. Czeka na maleństwo
I Mnie naprawde stać poszaleć. Kupować wszystko tylko nowe! Ale nie czuje ze musze i nie chce bo nie wszystko dla mnie warto