reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Matko wy już prenatalne zaczynacie, ja gdzieś w połowie lub pod koniec sierpnia będę dopiero prenatalne mieć. Ale za tydzień mam zwykłą wizytę.
Pamietam jak pisałaś ze 3 tyg czy jakos tak a tu juz tylko tydzień :)

Mnie za to dziewczyny wysypuje coraz bardziej szyja czoło 😳🤯
I owłosienie ruszyło jak oszalale🤯
Mdli mnie już naprawdę rzadko.. Ale np. Na cappuccino patrzeć nie moge🤮
Czy nescafe🤮
I dziś będąc na zakupach kupilam Chińskie danie smak pieczarek i kurczaka tak żeście pisały ze zjadłam gdzie ja tego Od lat nie jadłam 🤣🤣🤣
W ogóle przez te upaly mam ochote tylko na zupy.. ZIMNE. jutro znow robię brokułowa z serkiem topionym i duza Ilością kopru 😋😋😋😋😋😋😋😋
A teraz spadam do pracy.. Ostatnie podrygi przed urlopem.. Po 3 tyg to juz z wieksza kulka wroce do pracy pewnie haha. Samo Wyjdzie 😆

reklama
Tydzień 11+2 i mam wtedy prenatalne i nadzieję że już da się wszystko ocenić. serio nie widzę sensu chodzenia do pracy bo tak mi ona rozbija dzień że potem jest dramat. Rano zjem śniadanie, potem w pracy mi śmierdzi bo pracuje w spożywce i już prawie nic nie jem bo mi niedobrze, wracam głodna i zmęczona. Zjem trochę obiadu i idę spać na godzinę. Potem żeby zjeść kolację mam problem i znowu idę spać bo rano muszę przed 5 wstać do pracy. Bez sensu takie szarpanie się.
Jasne ze idź. Jak ci sie polepszy i zapragniesz wrócić do ludzi to przecież zawsze Można. Ten okres początkowo z reguly jest ciężki pod wzgledem tych naszych wszystkich dolegliwości.
A niedawno czytalam o kobietach które cala ciaze wymiotowaly.. Ciagle na lekach.. Matko JAK ŻYĆ 😲

Pamietam jak pisałaś ze 3 tyg czy jakos tak a tu juz tylko tydzień :)

Mnie za to dziewczyny wysypuje coraz bardziej szyja czoło 😳🤯
I owłosienie ruszyło jak oszalale🤯
Mdli mnie już naprawdę rzadko.. Ale np. Na cappuccino patrzeć nie moge🤮
Czy nescafe🤮
I dziś będąc na zakupach kupilam Chińskie danie smak pieczarek i kurczaka tak żeście pisały ze zjadłam gdzie ja tego Od lat nie jadłam 🤣🤣🤣
W ogóle przez te upaly mam ochote tylko na zupy.. ZIMNE. jutro znow robię brokułowa z serkiem topionym i duza Ilością kopru 😋😋😋😋😋😋😋😋
A teraz spadam do pracy.. Ostatnie podrygi przed urlopem.. Po 3 tyg to juz z wieksza kulka wroce do pracy pewnie haha. Samo Wyjdzie 😆
A młody jak? Lecicie w sobotę do PL? 🙂

A młody jak? Lecicie w sobotę do PL? 🙂
Dziekuje ze Pytasz. Mlody kaszle duzo lepiej. Tzn Ladnie sie odrywa i nie meczy go ten kaszel. Katar juz umie ladnie wydmuchac takze katarek nie potrzebny. Spi cala noc. Takze mysle ze bedzie ok. Syrop z cebuli pilby co chwila🤣 i smaruje go gęsim smalcem😆
Meza tez wysmarowalam haha bo biedak naprawde..trzyma go ostro. Wech stracił. Bedzie jutro test powtarzał. Ale gorączki oczywiscie już nie ma.
Martwie sie o Córkę bo wczoraj zaczęła katarzyc ale bez gorączki.. Dzis mowi ze ok. Nie meczy ja tak to mam nadzieje do Soboty nie bedzie tak źle i nas wpuszcza na Pokład 😆
I ze ja nic nie zlapalam. Na razir sie trzymam

Za to dziewczynka ktora sie zajmuje byla W Pn u mnie ( reszte dni jej nie przyprowadzała do naszego Ula) i dzis. Gorączka wymioty bol brzucha :( oni leca w następny czwartek. Tak myslalam że tak moze być eh
Ale jest duża szansa Ze do tego czasu To juz tylko pozostałość po Chorobie będzie

FitMum a ja dziś przeczytam aby nie jeść w ciąży tego co się lubiło, jeśli są wymioty i mdłości, bo te potrawy już nigdy nie będą nam tak smakować, bo zostanie w głowie jakiś uraz. I co gorsza chyba coś w tym jest bo ja już nie mogę patrzeć na wszystkie dania które lubiłam. Mój pieczony chleb czy swojska wędlinka są nie do zjedzenia.
I napewno u mnie suple to potęgują, no ale brać je trzeba.

U mnie to wygląda tak, że jestem umówiona na usg. Dopiero jak się coś nie zgadza to Pani dr daje skierowanie na krew.
U mnie dokładnie tak samo. Mam USG genetyczne we wtorek. Jak będzie cokolwiek nie tak to zrobię inne badania.
O dziwo nie stresuje się tym badaniem. Nie mogę się doczekać🙂 czuję że wszystko będzie ok

Dziekuje ze Pytasz. Mlody kaszle duzo lepiej. Tzn Ladnie sie odrywa i nie meczy go ten kaszel. Katar juz umie ladnie wydmuchac takze katarek nie potrzebny. Spi cala noc. Takze mysle ze bedzie ok. Syrop z cebuli pilby co chwila🤣 i smaruje go gęsim smalcem😆
Meza tez wysmarowalam haha bo biedak naprawde..trzyma go ostro. Wech stracił. Bedzie jutro test powtarzał. Ale gorączki oczywiscie już nie ma.
Martwie sie o Córkę bo wczoraj zaczęła katarzyc ale bez gorączki.. Dzis mowi ze ok. Nie meczy ja tak to mam nadzieje do Soboty nie bedzie tak źle i nas wpuszcza na Pokład 😆
I ze ja nic nie zlapalam. Na razir sie trzymam

Za to dziewczynka ktora sie zajmuje byla W Pn u mnie ( reszte dni jej nie przyprowadzała do naszego Ula) i dzis. Gorączka wymioty bol brzucha :( oni leca w następny czwartek. Tak myslalam że tak moze być eh
Ale jest duża szansa Ze do tego czasu To juz tylko pozostałość po Chorobie będzie
Rany, to szpital polowy możecie zakładać 🤣 dobrze, że Ciebie nic nie bierze. Trzymam kciuki, żebyście w sobotę wylądowali szczęśliwie w PL 🙂

FitMum a ja dziś przeczytam aby nie jeść w ciąży tego co się lubiło, jeśli są wymioty i mdłości, bo te potrawy już nigdy nie będą nam tak smakować, bo zostanie w głowie jakiś uraz. I co gorsza chyba coś w tym jest bo ja już nie mogę patrzeć na wszystkie dania które lubiłam. Mój pieczony chleb czy swojska wędlinka są nie do zjedzenia.
I napewno u mnie suple to potęgują, no ale brać je trzeba.
Mi lekarza kazał odstawić suplementy i brać tylko kwas foliowy aż mdłości nie przejdą

reklama
Do góry