reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Cześć, cieszę się że Was znalazłam.
Dziś właśnie mija 10 tydzień i jest wszysko w porządku .
Ale... Nie umiem się tym cieszyć. Tak strasznie się boję przed każdą wizyta .
Starania były przez 8 lat, raz ciąża z pustym jajem. Od tamtej pory wiele lat leczenia ... bez sukcesów.
Od ponad roku podjęłam decyzję że już rezygnuje .
No i stało się, do tej pory ciężko mi uwierzyć że jestem w ciąży.
Jestem przed 40 stką. Mam 12 letnie dziecko.
Za dwa tygodnie prenatalne. Też się cholernie boję. Też tak macie ? Że przeważa smutek niż radość?
Ja jestem po 40 i też się boję prenatalnych, tym bardziej że ostatnia wizytę miałam 28 czerwca...

reklama
Dzień dobry wszystkim 😁
Choć u mnie na południu niekoniecznie dobry dla wszystkich, w nocy po ulewie i burzach wiele potoków wylało i np Zakopianka w 3 miejscach nieprzejezdna na trasie Myślenice- Kraków, u nas na szczęście bezpiecznie i bez strat. Ja też czuję się dziś strasznie wzdęta. Byliśmy wczoraj na imieninach u bratowej, powiedzieliśmy w końcu najbliższej rodzinie o ciąży, nawet szwagierka stwierdziła, że ona już miesiąc temu mówiła do swojego męża, że ja jestem w ciąży napewno bo taka blada jestem, nie pije alkoholu (przed ciążą i tak nie piłam prawie nic, tylko na jakichś imprezach lekkie drinki) 🤣 a mnie nie wymiotuje ani nic, problem miałam tylko jak byliśmy gdzieś na grillu bo jak czuje zapach mięsa, albo co gorsza jego smak to mam wszystko w gardle 🤣
Dziewczyny mam pytanie co do badań z krwi przed badaniem prenatalnym-
PAPP-A i wolne beta HCG. Ile przed usg (czy może w jego dniu) trzeba pobrać krew? Moja ginekolog mówiła, że tydzień przed. Aczkolwiek zapomniałam na smierć o tym w piątek (mam trochę problem z pamięcią w ciąży 😂 ), pojechałam wczoraj do diagnostyki gdzie zawsze robię badania, ale tam tych badań nie robią. A w miejscu gdzie będę robić prenatalne nie pracują w soboty, więc muszę rano dzwonić i się dowiadywać. Do tych badań nie muszę być na czczo prawda?

Dzień dobry wszystkim 😁
Choć u mnie na południu niekoniecznie dobry dla wszystkich, w nocy po ulewie i burzach wiele potoków wylało i np Zakopianka w 3 miejscach nieprzejezdna na trasie Myślenice- Kraków, u nas na szczęście bezpiecznie i bez strat. Ja też czuję się dziś strasznie wzdęta. Byliśmy wczoraj na imieninach u bratowej, powiedzieliśmy w końcu najbliższej rodzinie o ciąży, nawet szwagierka stwierdziła, że ona już miesiąc temu mówiła do swojego męża, że ja jestem w ciąży napewno bo taka blada jestem, nie pije alkoholu (przed ciążą i tak nie piłam prawie nic, tylko na jakichś imprezach lekkie drinki) 🤣 a mnie nie wymiotuje ani nic, problem miałam tylko jak byliśmy gdzieś na grillu bo jak czuje zapach mięsa, albo co gorsza jego smak to mam wszystko w gardle 🤣
PAPP-A i wolne beta HCG. Ile przed usg (czy może w jego dniu) trzeba pobrać krew? Moja ginekolog mówiła, że tydzień przed. Aczkolwiek zapomniałam na smierć o tym w piątek (mam trochę problem z pamięcią w ciąży 😂 ), pojechałam wczoraj do diagnostyki gdzie zawsze robię badania, ale tam tych badań nie robią. A w miejscu gdzie będę robić prenatalne nie pracują w soboty, więc muszę rano dzwonić i się dowiadywać. Do tych badań nie muszę być na czczo prawda?
można w tym samym dniu ale nie trzeba i nie trzeba być na czczo.

A my kiedyś pisałyśmy tu o głupich snach... Wizyta prenatalna we wtorek a dziś w nocy śniła mi się właśnie ta wizyta, doktor zrobił usg powiedział że wynik nieprawidłowy, nawet wymienił jakąś nazwę konkretną... A potem kazał ze sobą jechać na test pcr... Niech już będzie ten wtorek bo jeszcze trochę a oszaleje.

Mi lekarz przekazał abym oddała krew w poniedziałek, żeby na czwartek na badanie USG miał już wyniki i wtedy będą już pełne obliczenia. Możesz oddać krew później, USG będziesz miała normalnie w terminie.

Dzień dobry wszystkim 😁
Nie musisz byc na czczo. Może dlatego tydzień wcześniej żebyś już miała pelny obraz badań prenatalnych. Ja mam w tym samym dniu co USG. Później mi na maila wysyłają poprawione statystyki po wynikach krwi 😊

Cześć, cieszę się że Was znalazłam.
Dziś właśnie mija 10 tydzień i jest wszysko w porządku .
Ale... Nie umiem się tym cieszyć. Tak strasznie się boję przed każdą wizyta .
Starania były przez 8 lat, raz ciąża z pustym jajem. Od tamtej pory wiele lat leczenia ... bez sukcesów.i7-1165G7 16GB
Od ponad roku podjęłam decyzję że już rezygnuje .
No i stało się, do tej pory ciężko mi uwierzyć że jestem w ciąży.
Jestem przed 40 stką. Mam 12 letnie dziecko.
Za dwa tygodnie prenatalne. Też się cholernie boję. Też tak macie ? Że przeważa smutek niż radość?
Ja mam 38 jak urodzę 39 jestem w drugiej ciąży ale też nie najlepsze nastroje. Trzeba przez to przejść.

Tam gdzie ja robię prenatalne czyli w Toruniu to babka mówiła że 3 dni przed oddać krew i po 3 dniach usg

reklama
Ja jestem po 40 i też się boję prenatalnych, tym bardziej że ostatnia wizytę miałam 28 czerwca...
Ooo jak Cię rozumiem . Ja po dwóch tygodniach spanikowalam i poleciałam do pierwszego lepszego gineokoga aby tylko pokazał mi ekran z USG . I chwila była szczęścia A później znowu .... dół. Trzymam kciuki. Ja na prenatalne idę na początku sierpnia .

Do góry