reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Witaj w klubie, mam to samo. U mnie przeradza się to już chyba w nerwice.
No właśnie. Wręcz zmuszam się aby pooglądać jakieś wózki lub ubrania ciążowe. Wręcz świetnie mi wychodzi udawanie że nie jestem w ciąży. W pracy powiem dopiero po prenatalnych .
Czuje się też coś dobrze , nawet lepiej niż 12 lat temu .
Mam nadzieję że nam to minie. Trzymam kciuki za naS

Mysle, że każda z nas się boi ale trzeba trochę wyluzować, żeby nie wpaść w nerwice czy depresję. Ja też się bardoz boję. Bardziej niż w ciąży z synkiem ale podchodzę do tego tak, że przecież nie mam wpływu na nic a mój stres w żadnym wypadku nie pomoże. Siedzimy z mężem i rozmawiamy czasem o różnych opcjach co by było gdyby i mamy podobne zdania w tym temacie.
Masz rację i też o tym wiemy .
Ach muszę chyba odpocząć od nakręcona się.
Pozdrowionka

Ja też proszę o dopisanie do prywatnego wątku. Zauważyłam pewną zależność: przed wizytą u lekarza nic się nie odzywam na forum, w domu raczej też milknę, a po wizycie cały czas piszę i jeszcze gadam ze wszystkimi jak najęta 😁 no i wizyta jutro… Pewnie jutro będziecie miały mnie dość 😂
Też tak mam. I też mam jutro długo wyczekana wizytę. Damy radę!

Cieszmy się bo mieszka w nas mały cud. Będzie co ma być. Lubię was czytać czy pytać o różne rzeczy wujka Google ale trzeba zachować zdrowy rozsądek i nie martwić się na zapas. Ostatnio wyczytałam gdzieś że jest zakaz suplementacji żelaza między 3 a 8 tygodniem a ja przez miesiąc brałam pregna plus z żelazem właśnie w tym okresie. Wpadłam w mini panikę ale czy zmienię coś po fakcie? Staram się myśleć pozytywnie. Mówię sama do siebie i do brzucha że dzidzia napewno będzie zdrowa i już niedługo się zobaczymy.

Malopracochlonne. Hmmm.
moze ze sliwkami i budyniem czy innymi owocami badz mix? 😄 Budyń na wierzchu robi robotę ;)

Albo marchewkowe z serem badz polane czekolada albo z double cream?

Bądź na zimno z double cream i mascarpone ( mozna tez zrobić double. Z. Czekolada ciemna plus z biala

Czy pieczony sernik z mascarpone z malinami

Chyba lepiej jak napiszesz jakie twoja rodzinka juz jadla 😆

Wszystko będzie dobrze :) napewno ta stresowa sytuacja nie wplynie na maluszka
Zapomniałam że mamy na grupie cukiernika i kucharkę 😂 jak masz gdzieś przepis na ten sernik z mascarpone z malinami to będę wdzięczna
Malopracochlonne. Hmmm.
moze ze sliwkami i budyniem czy innymi owocami badz mix? 😄 Budyń na wierzchu robi robotę ;)

Albo marchewkowe z serem badz polane czekolada albo z double cream?

Bądź na zimno z double cream i mascarpone ( mozna tez zrobić double. Z. Czekolada ciemna plus z biala

Czy pieczony sernik z mascarpone z malinami

Chyba lepiej jak napiszesz jakie twoja rodzinka juz jadla 😆

Wszystko będzie dobrze :) napewno ta stresowa sytuacja nie wplynie na maluszka
Zapomniałam że mamy na grupie cukiernika i kucharkę i trzeba powiedzieć co się chce 😂 jak masz przepis na sernik z mascarpone z malinami będę wdzięczna 😊
Cześć, cieszę się że Was znalazłam.
Dziś właśnie mija 10 tydzień i jest wszysko w porządku .
Ale... Nie umiem się tym cieszyć. Tak strasznie się boję przed każdą wizyta .
Starania były przez 8 lat, raz ciąża z pustym jajem. Od tamtej pory wiele lat leczenia ... bez sukcesów.
Od ponad roku podjęłam decyzję że już rezygnuje .
No i stało się, do tej pory ciężko mi uwierzyć że jestem w ciąży.
Jestem przed 40 stką. Mam 12 letnie dziecko.
Za dwa tygodnie prenatalne. Też się cholernie boję. Też tak macie ? Że przeważa smutek niż radość?
Każda się boi z nas ale musi być dobrze nasze dzieciaczki nie mogą się poddać i będą z nami w lutym 😊

Witam się i ja w tą ładną niedzielę. Trochę znów wymioty dokuczają, ale nie jest aż tak źle. Na dodatek czuje się tak wzdęta że szok. I chyba trochę podbrzusze też pobolewa.

Hej babeczki
Obudziłam sie z bolem glowy i bolącym pośladkiem 😬 myślę ze dzidziuś ma sie dobrze, ochłonęłam i tez wiem ze nikt oaza spokoju cały czas nie jest no i akurat wczoraj sie ulalo.
Dzis na obiadek udka kurze, surowka i ziemniaczki😉
Popoludniu odwiedzamy koleżankę, która przyjechala do pl na wakacje, dzieciaki się pobawią 😊
Milej niedzieli dla Was😘

reklama
Do góry