reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

dziękuję dziewczyny [emoji4] macie rację, juz sama od wczoraj triche wyluzowałam, bo przecież nic nie zrobię, jak ma być maluszek to będzie [emoji56]

od początku tygodnia mam codziennie, całodzienne mdłości, jem tylko bezsmakowe rzeczy (suchy chleb, kefir litrami, ser), teraz na próbę zrobiłam sobie jogurt naturalny z owocami i nie jest źle, chyba dam radę [emoji1] mąż rano zrobił śniadanie, zjadłam dosłownie kilka kęsów, tak mi wszytko rosło w buzi [emoji28] o mięsie nawet nie chcę słyszeć,, ale jakoś przetrzymam

o i zwykła woda mnie odrzuca, muszę dodać chociaż odrobię soku z cytryny i wtedy smakuje mi najlepiej

reklama
A jak tam u cie
Nie u kazdej kobiety owulacja jest w tym samym dniu i nie u kazdej kobiety zarodek zagnieżdża sie w tym samym dniu jak tez wzrastanie bety jest ppdobno zależne od danej osoby również :)
To wszystko wciąż do końca nieodgadnione takze głowa do gory🤗

Ana2 przykro mi z powodu twojej straty. Zgadzam sie z Tobą. Warto cieszyć sie dniem tym obecnym a nie zamartwiać tym co moze byc jutro. Nie warto marnowac dni na zAmartwianie bo nic to nie zmieni a tylko straci sie czas ktory zostal nam dany.
Dlatego nastawienie mam jak najbardziej pozytywne😘 Bedzie co ma byc a ma być dobrze!

I lekkie bóle ktore odczuwamy, pykajace jajniki czy ich brak naprawdę nie musza oznaczac nic złego.. To moja 4 ciąża i wiec pewnie dlatego podchodze do tego na luzie.
Wczoraj kulo mnie jakby z tylu.. Po lewej stronie.. A potem cisza.. Nawet piersi jakby normalne tylko po to by za jakis czas znow coś lekko zabolało, zakuło...
W ogole nie straszę ale Klucie w pochwie w trakcie ciazy, pykanie jajnikow. Skurcze przepowiadajace, bóle bioder, ból spojenia, zadyszka itd...piekne atrakcje nas czekaja 🙈😄
A jak tam u ciebie? :) który tydz?

Cześć dziewczyny. Ja po becie przed chwilą wynik 56. U mnie 3 tydzień 🤩 termin 22.2.22 🤩 jeszcze nie dowierzam. W przyszłym tygodniu zobaczę przyrost bety. A że zamówiłam 20 testów ciążowych na allegro nie sądząc, że uda się za pierwszym razem, to będę sprawdzała czy pasek ciemnieje 🤩 mam 38 lat i będzie to moja druga ciąża jeśli wszystko pójdzie dobrze.

Cześć dziewczyny. Ja po becie przed chwilą wynik 56. U mnie 3 tydzień 🤩 termin 22.2.22 🤩 jeszcze nie dowierzam. W przyszłym tygodniu zobaczę przyrost bety. A że zamówiłam 20 testów ciążowych na allegro nie sądząc, że uda się za pierwszym razem, to będę sprawdzała czy pasek ciemnieje 🤩 mam 38 lat i będzie to moja druga ciąża jeśli wszystko pójdzie dobrze.
Szczesciaro ty. Mamy ten sam termin i dopiero teraz patrze jak to fajnie wygląda 😄

A jak tam u cie
A jak tam u ciebie? :) który tydz?
4tydz i 2 dzien dziś

Szczesciaro ty. Mamy ten sam termin i dopiero teraz patrze jak to fajnie wygląda 😄

4tydz i 2 dzien dziś
Ja mam 3 tydzień 3 dzień bo mam bardzo krótkie cykle. Akurat to jedyny plus ktotkich cykli że szybko się wie czy się zaszlo bo cały cykl trwa 3 tygodnie i 3 dni właśnie. Do lekarza wybiorę się za dwa tygodnie. Biorę Wit D, kwasik i Wit B complex. Jakie macie progesterony?

Ja mam 3 tydzień 3 dzień bo mam bardzo krótkie cykle. Akurat to jedyny plus ktotkich cykli że szybko się wie czy się zaszlo bo cały cykl trwa 3 tygodnie i 3 dni właśnie. Do lekarza wybiorę się za dwa tygodnie. Biorę Wit D, kwasik i Wit B complex. Jakie macie progesterony?
Nie badałam, ale ze względu na poprzednia biochemiczna chce zbadać. Jaki powinien być prawidłowy?

Nie badałam, ale ze względu na poprzednia biochemiczna chce zbadać. Jaki powinien być prawidłowy?
Właśnie ja od razu z beta badałam bo mam lekką niewydolność fazy lutealnej. Wyszedł mi 13 a przy poprzedniej ciąży na podobnym etapie miałam 28 wtedy mi lekarz mówił że ładnie. Ogólnie norma od 3 do 147 dla pierwszego trymestru z zakresów z mojego labu. Ale nie wiem ile powinna być dokładnie w tych pierwszych tygodniach. Jeśli mogę zapytać. Na czym polega ta biochemiczna ciąża co tam się dzieje nie tak?

Jakie macie progesterony?

Ja dzisiaj badałam progesteron i mam 23,54. W pierwszej ciąży miałam tylko 14 i niestety nie skończyło się to dobrze... 🙄 teraz dodatkowo biorę jeszcze dwa razy dziennie po jednej tabletce duphaston

A suplementy zazywam każdy osobno... Ale ja jestem skomplikowany przypadek 😋 także na dzień biorę ok 10 tabletek 🙈

reklama
Właśnie ja od razu z beta badałam bo mam lekką niewydolność fazy lutealnej. Wyszedł mi 13 a przy poprzedniej ciąży na podobnym etapie miałam 28 wtedy mi lekarz mówił że ładnie. Ogólnie norma od 3 do 147 dla pierwszego trymestru z zakresów z mojego labu. Ale nie wiem ile powinna być dokładnie w tych pierwszych tygodniach. Jeśli mogę zapytać. Na czym polega ta biochemiczna ciąża co tam się dzieje nie tak?
Poronienie samoistne. Mimo potwierdzonej ciąży dochodzi do krwawienia. U mnie potw testem była w 4 tyg a tydzień później dostałam miesiączkę. Beta była bardzo niska kilka dni po @ ok 20.

Do góry