reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Ja w poprzedniej ciąży miałam taki czestomocz. Ale to chyba normalne, jak się wszystko pomalutku rozciąga to może coś Ci uciska na pęcherz i stąd częsta potrzeba oddawania moczu 🙂 ja wstawałam nawet po kilka razy w nocy a teraz nie mam tego objawu. Oczywiście obserwuj bo niewykluczone że to początek infekcji. Zapobiegawczo możesz włączyć witaminę C i dużo zurawiny
No właśnie czytałam że takie parcie na mocz jest normalne na początku ciąży, bo wszystko zaczyna się powiększać itd.

reklama
Na czczo. Wczoraj na kolacje jadłam pieczywo z pastą z ciecierzycy (domowa). Kolacja koło 21 a badanie dzisiaj o 9 rano więc myślałam że wynik będzie lepszy 🙄 ogólnie to ja mam prawie IO i powinnam trzymać się diety z niskim indeksem ale w ogóle mi to nie wychodzi 🙈 teraz już chyba muszę wziąć się w garść żeby nie zaszkodzić tymi cukrami fasolce..

Ach, dopiero zobaczycie jaka ze mnie jest panikara 🙈🤣 ciąża po stracie chyba już taka jest... Ale teraz jestem obstawiona lekami więc musi być dobrze 🙂
Idę w pt do lekarza czy możliwe że po biochemicznej mi też przepisze luteinę itd czy to nie mówione jest?

Idę w pt do lekarza czy możliwe że po biochemicznej mi też przepisze luteinę itd czy to nie mówione jest?
Zależy od lekarza. Na to nie ma reguły. Ja akurat trafiłam na takiego który patrząc na moje wyniki od razu powiedział że kolejna ciąża z żelaznym zestawem, czyli acard, heparyna i duphaston. Teraz jeszcze doszedł encorton 🙈 ale miałam też teleporady z takimi lekarzami którzy nie widzieli wskazań do brania acardu czy robienia zastrzyków z heparyną 🤷‍♀️
Do piątku jeszcze sporo czasu, zbadaj w poniedziałek betę i progesteron. Jak będzie faktycznie niski to myślę że lekarz przepisze ten duphaston dla świętego spokoju 🙂

Cześć dziewczyny;) potrzebuje Waszych rad, podzielenia sie Waszym doświadczeniem. Dziś na teście zobaczyłam dwie kreski :) Mam nadzieje, że będę mogła liczyć na Wasze wsparcie;) teoretycznie mogłabym zapytać kogoś z rodziny, ale nie chce jeszcze z nikim dzielić się tą informacją. Jutro zrobie test ponownie, w poniedziałek badania krwi. Ale co dalej czy od razu umawiać się do ginekologa? Co dalej?;)

Cześć dziewczyny;) potrzebuje Waszych rad, podzielenia sie Waszym doświadczeniem. Dziś na teście zobaczyłam dwie kreski :) Mam nadzieje, że będę mogła liczyć na Wasze wsparcie;) teoretycznie mogłabym zapytać kogoś z rodziny, ale nie chce jeszcze z nikim dzielić się tą informacją. Jutro zrobie test ponownie, w poniedziałek badania krwi. Ale co dalej czy od razu umawiać się do ginekologa? Co dalej?;)
Myślę, że przede wszystkim beta i po 48 godz znowu, aby zobaczyć jak rośnie 😊

Zależy jakie macie terminy do ginekologa. Najlepiej iść po 7 TC żeby było juz widać i nie stresować się że nie było widać np serduszka. Zacznij brać kwas foliowy jeżeli nie bierzesz. Możesz iść na betę jeżeli chcesz zobaczyć czy przyrost jest dobry ale nie jest to nie zbędne.

Gratuluję pozytywnego testu 🙂 zrób betę i sprawdź przyrost po 48h. Jeśli wiesz ze będziesz musiała długo czekać na wizytę to umów się już teraz. Zarodek z bijącym serduszkiem może pojawić się na przełomie 6/8 tygodnia więc najwcześniej możesz iść za dwa tygodnie 🙂 ja jestem z tych niecierpliwych ale wiem ze dziewczyny świadomie idą koło 8tyg żeby już wszystko było na miejscu i żeby się nie stresować 😁 Twój wybór 🙂

Witaji gratuluję 😘
Dziewczyny napisaly same konkrety co do tego kiedy co i jak.

reklama
Gratuluję pozytywnego testu 🙂 zrób betę i sprawdź przyrost po 48h. Jeśli wiesz ze będziesz musiała długo czekać na wizytę to umów się już teraz. Zarodek z bijącym serduszkiem może pojawić się na przełomie 6/8 tygodnia więc najwcześniej możesz iść za dwa tygodnie 🙂 ja jestem z tych niecierpliwych ale wiem ze dziewczyny świadomie idą koło 8tyg żeby już wszystko było na miejscu i żeby się nie stresować 😁 Twój wybór 🙂
Ja w pierwszej ciąży poszłam na następny dzień bo zobaczeniu 2 kresek i nic nie zobaczyłam. Teraz sobie obiecałam że będę ćwiczyć cierpliwość i czekam do 7 Tc 😂

Dziewczyny powiedzcie mi czy pijecie piwo 0%? Bo ja nie jestem do końca przekonana że ono nie ma alkoholu.

Do góry