reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamusie 2022

Dziewczyny jak sobie radzicie w pracy jak chce Wam się tak przeogromnie spać? i w dodatku nie mogę się skupić na niczym dłuższą chwilę, już kawę wypiłam ale ni pomogła, w nocy znowu nie spalam. myślicie że taka bezsenność nie zaszkodzi kropkowi?

reklama
ojojoj współczuje tych wymiotów, mnie dzisiaj jak na razie trochę mdli, mam nadzieje że tez nie polecę do rygi :(
Czemu nie pozwoliła Ci tyć? ja w pierwszej ciazy tak samo ważyłamprzy tym samy wzroście i nikt mi nic nie powiedział że tyć nie moge, teraz niestety mam niedowagę.
nie wiem właśnie, ale w sumie ma rację, lepiej się trochę pilnować żeby zaraz nie było +30 [emoji28] ale w zasadzie nie tyję łatwo, przez bardzo długi czas ważyłam 55kg i udało mi się po kilku latach przytyć te 7

Dzisiaj beta 157 a w sobotę 57 🤩 czyli po 48 - co sadzicie?
świetny przyrost!! szybko strasznie miałaś wyniki
nie wiem właśnie, ale w sumie ma rację, lepiej się trochę pilnować żeby zaraz nie było +30 [emoji28] ale w zasadzie nie tyję łatwo, przez bardzo długi czas ważyłam 55kg i udało mi się po kilku latach przytyć te 7
moje marzenie przytyć te 7kg, tez teraz ważyłam niecałe 55kg i jak wczoraj zobaczyłam na wadze 56kg to się chwaliłam dumna mężowi że 1 kg do przodu :)

Dziewczyny jak sobie radzicie w pracy jak chce Wam się tak przeogromnie spać? i w dodatku nie mogę się skupić na niczym dłuższą chwilę, już kawę wypiłam ale ni pomogła, w nocy znowu nie spalam. myślicie że taka bezsenność nie zaszkodzi kropkowi?
Nie zaszkodzi :) jak wracasz z pracy to lece na drzemkę jesli możesz.
Ja za to spałam super a dzisiaj po dlugim spacerze ciagnelo w prawej pachwinie.

mi zwykłe gumy do żucia tez w miarę pomagają, juz byłam pewna, że wytrzymam do domu, ale jednak się nie udało [emoji28] a ja tak bardzo nie lubię wymiotować [emoji25]
swoją drogą pani doktor powiedziała mi na koniec wizyty zebym za dużo nie tyła [emoji848] ważę 62kg przy 169cm, a jak tak nie będę jadła tylko wymiotowała, to myślę, że mi raczej waga spadnie [emoji55]

czekam na wiadomość po waszych dzisiejszych wizytach [emoji5][emoji847]
Hmm o diete tak czy inaczej warto zadbac..samo wyeliminowanie gazowanych slodkich napoji duzo da:)
Ja mimo dbania o to co jem i kiedy i w jakich ilosciach( nie mylic z odmawianiem sobie wszystkiego :p) plus duzo ruchu tylam ok 17kg(🤷🏻‍♀️) ale dopiero waga rosła szybszym tempem od 25tyg . A do wagi sprzed ciąży wracalam lezac karmiac w niecale 2m 😄 z pierwszym synem tylko jak zachodzilam wazylam 58 a tydzień po porodzie 53. Niby wtedy przytylam 18kg ale Musiala to byc woda jak i ciaza zezarla mi mięśnie bo lydki topilam w kozakach😆
Ale tak jak mowie. Co jemy a dokladnieh w jakich ilosciach ma jednak duze znaczenie i jaki metabolizm mamy teraz. Czy tez nie ma problemów tarczycowych do danego stanu rzeczy

Wczoraj miałam mega ochotę na pomidory w smietanie z cebulka i paste z jaj i avocado.. 😍😆 pasztetem moglabym się podzielić.. Sami robimy i mam pare kostek zamrożonych 😄

gazowanych nie pije, króluje woda z cytryną I jakieś soki 100%.
pomimo tego, że mam niedoczynnosc tarczycy, to zawsze miałam problem żeby przytyć... te 62kg teraz to tak akurat idealnie dla mnie, przy 55 czułam się bardzo źle ze swoim ciałem
Nie zaszkodzi :) jak wracasz z pracy to lece na drzemkę jesli możesz.
Ja za to spałam super a dzisiaj po dlugim spacerze ciagnelo w prawej pachwinie.

Hmm o diete tak czy inaczej warto zadbac..samo wyeliminowanie gazowanych slodkich napoji duzo da:)
Ja mimo dbania o to co jem i kiedy i w jakich ilosciach( nie mylic z odmawianiem sobie wszystkiego :p) plus duzo ruchu tylam ok 17kg([emoji2370]) ale dopiero waga rosła szybszym tempem od 25tyg . A do wagi sprzed ciąży wracalam lezac karmiac w niecale 2m [emoji1] z pierwszym synem tylko jak zachodzilam wazylam 58 a tydzień po porodzie 53. Niby wtedy przytylam 18kg ale Musiala to byc woda jak i ciaza zezarla mi mięśnie bo lydki topilam w kozakach[emoji38]
Ale tak jak mowie. Co jemy a dokladnieh w jakich ilosciach ma jednak duze znaczenie i jaki metabolizm mamy teraz. Czy tez nie ma problemów tarczycowych do danego stanu rzeczy

Wczoraj miałam mega ochotę na pomidory w smietanie z cebulka i paste z jaj i avocado.. [emoji7][emoji38] pasztetem moglabym się podzielić.. Sami robimy i mam pare kostek zamrożonych [emoji1]

jeśli masz jakiś sprawdzimy przepis na pasztet to chętnie przyjmę! będę robiła na dniach, a nigdy wcześniej nie przygotowywałam
i też mnie wzięła ochota na tosta z awokado, ale kurczę nie chce mi się iść na zakupy [emoji28]

dziewczyny ja od samego rana jeszcze przed wizytą wymiotowałam, w samochodzie teraz to samo, na samej końcówce trasy [emoji3064] a n jeszcze nie jadłam, wypiłam smothie bo od rana mi niedobrze, ahh ale dobrze że kropeczka rośnie [emoji3059]
Mnie z każdym dniem coraz bardziej mdli też.. Mam na 7 do pracy, chyba niedługo będę musiała wstawać o 5, żeby się wyrobić. Doszła też zgaga i wrażliwość na zapachy. Najchętniej już poszłabym na L4, ale co ja będę robić przez 8 miesięcy w domu??

Nie mogę się spieszyć, żadnych nagłych ruchów, w międzyczasie mi się rano słabo zrobiło, musiałam się położyć. A do tego ta cukrzyca ciążowa, więc byle czego na rozruch do paszczy nie wsadzę, bo muszę o określonych porach jeść i mierzyć cukier, ehhhh.

reklama
mi zwykłe gumy do żucia tez w miarę pomagają, juz byłam pewna, że wytrzymam do domu, ale jednak się nie udało [emoji28] a ja tak bardzo nie lubię wymiotować [emoji25]
swoją drogą pani doktor powiedziała mi na koniec wizyty zebym za dużo nie tyła [emoji848] ważę 62kg przy 169cm, a jak tak nie będę jadła tylko wymiotowała, to myślę, że mi raczej waga spadnie [emoji55]

czekam na wiadomość po waszych dzisiejszych wizytach [emoji5][emoji847]
Masakra ja ważę 65 przy tym samym wzroście to ja nie wiem co mi lekarz powie😁🙊

Do góry