reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

@ONAONAONA dobrze ze napisałaś i tym moczeniu nóg w soli z magnezem. Mam całą paczkę o której zapomniałam. A ja to jestem człowiek skurcz... Nieraz potrafiło mnie złapać podczas seksu 🤦‍♀️ skurcz w łydce albo powykręcane palce w stopach 🙈 teraz biorę cytrynian magnezu z alliness ale nadal się jakiś skurcz przytrafi 🙄

Tak piszecie o tych zachciankach i aż mi przykro 🙁 byliśmy na kawie u rodziców, stół zastawiony słodkościami a przez ta wysoką glukozę nie mogłam niczego skosztować. Czekam na wtorkową wizytę u ginekologa i może dowiem się czegoś więcej. Bo na razie krążę po stronach www i im więcej czytam tym mniej wiem 🤦‍♀️
Jutro też szykują się jakieś wizyty, prawda? Trzymam kciuki! Pochwalcie się koniecznie jak będziecie już po 🤩

reklama
A w razie czego ile nosp forte można brać dziennie? Jaka jest bezpieczna dawka? Mnie plecy nie bolą tylko właśnie to podbrzusze nawet jak leżę 🥴😑

Bol kości ogonowej 😞 nawet jak leżę. Brzuszek ok a ten bol mnie niepokoi bo kiedys sie na czytalam🙈 w pierwszej ciąży tez mialam i nic zlego nie bylo a teraz sie martwię 😔
Mnie też bolą plecy od kilku dni, ale już powoli przechodzi. Gdzieś wyczytałam, że w pierwszym trymestrze może być to spowodowane zmianami hormonalnymi. Osobiście nigdy bym nie powiązała bólu pleców z hormonami... Tak, czy inaczej, nie ma co martwić się na zapas 🙂

Po zdjęciu naprawdę fit 😊 zazdroszczę takiej figury 😊
Dziekuje. Staram sie:) choc cos czuje ze zas dlugo nie poćwiczę z Ciężarami .. Tyle mam ruchu w dzien ze juz to mnie pewnie bedzie wykańczać.

Laski oglądałam film Jexi.. Mozna sie pośmiać zapominajac o całym świecie
Mnie też bolą plecy od kilku dni, ale już powoli przechodzi. Gdzieś wyczytałam, że w pierwszym trymestrze może być to spowodowane zmianami hormonalnymi. Osobiście nigdy bym nie powiązała bólu pleców z hormonami... Tak, czy inaczej, nie ma co martwić się na zapas 🙂
Mnie tez bolały.. Doskwieralo dość

Cześć dziewczyny przy poniedziałku. Ja już po badaniu krwi. Sączę kawulke w pracy póki mnie nie odrzuciło jeszcze. Ogólnie to uwielbiam kawkę. Mam do Was pytanie. Wiem że informuje się pracodawcę po 3 miesiącu, ale ja pracuje w laboratorium chemicznym i mam kontakt z substancjami różnymi. Poza tym dzisiaj właśnie szef ma mi przekazać projekt na cały rok jako liderowi i sama nie wiem co mam robić? Co byście zrobiły na moim miejscu? Dodam że dzisiaj zaczynam 4 tydzień

Cześć dziewczyny przy poniedziałku. Ja już po badaniu krwi. Sączę kawulke w pracy póki mnie nie odrzuciło jeszcze. Ogólnie to uwielbiam kawkę. Mam do Was pytanie. Wiem że informuje się pracodawcę po 3 miesiącu, ale ja pracuje w laboratorium chemicznym i mam kontakt z substancjami różnymi. Poza tym dzisiaj właśnie szef ma mi przekazać projekt na cały rok jako liderowi i sama nie wiem co mam robić? Co byście zrobiły na moim miejscu? Dodam że dzisiaj zaczynam 4 tydzień
Mam ten sam dylemat, tylko ja nie pracuje przy niczym niebezpiecznym bo przy kompie czasami gdzieś na halę produkcyjną pójdę, ale chciałam już dzisiaj powiadomić kierownika bo odkąd się powiadomi wszystkie "przywileje" się zyskuje a najbardziej mi zależy na tym by nie odrabiać godzinek jak będę na badaniach.
No ale chcieć a moc do dwie różne rzeczy, właśnie się dowiedziałam że mój kierownik na 4 tygodniowym urlopie, i teraz mam dylemat czy czy dzwonić do niego czy czekać, hmmm...

reklama
Ja bym powiedziała poprostu żeby być okej w stosunku do kierownika tym bardziej że jesteś liderem. Ale to tylko moje zdanie. Ja w poprzedniej ciąży musialam powiedzieć w 10 TC bo chcieli zrobić mnie liderem.

Do góry