reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Dziewczyny ja już Was wcześniej o to pytałam, ale teraz im większa ciąża zapytam raz jeszcze. Leżycie na prawym boku?
Ja póki można to cieszę się jeszcze spaniem na brzuchu :D tak poza tym to jeszcze lewy albo prawy bok. Ostatnio to się generalnie turlam po tym łóżku i często nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji :(

reklama
Ja póki można to cieszę się jeszcze spaniem na brzuchu :D tak poza tym to jeszcze lewy albo prawy bok. Ostatnio to się generalnie turlam po tym łóżku i często nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji :(
Ja to samo, a jak sobie wyobrażę (po badaniach prenatalnych), że mam w brzuszku 7 cm dzidziutka to nie śpię na brzuchu już 🤣 ogółem to kocham spać na wznak i na brzuchu, nie wiem jak się nauczę spać na boku 🤷🏻‍♀️

Ja nie lubię spać na brzuchu ale właściwie tylko i wyłącznie na nim teraz spie bo lekarz mi kazał że względu na tyłozgięcie macicy żeby się wyprostowała

Dziewczyny, może uda się zrobic ankietę odnośnie płci dzidziusia? Tak żeby ją przypiąć u góry i miec możliwość zaznaczyć? 😁 ciekawa jestem jak to statystycznie wygląda, czy więcej mamy dziewczynusi czy chłopców 😏

Dziewczyny, może uda się zrobic ankietę odnośnie płci dzidziusia? Tak żeby ją przypiąć u góry i miec możliwość zaznaczyć? 😁 ciekawa jestem jak to statystycznie wygląda, czy więcej mamy dziewczynusi czy chłopców 😏
Chyba tego nie da się zrobić na forum ale mogę się mylic.Jedynie mogę swój post edytować i np dawać koło nicku serduszko niebieskie albo różowe.

Cześć jakieś 4dni temu złapała mnie nagle z nikąd gorączka, przeszła po jednym dniu ale w łóżku spędziłam 3dni i nie miałam siły na nic, wczoraj już zaczelam wracać do żywych, nawet zabrałam się za kiszenie ogórków a dziś rano pojechałam na zakupy i załatwić parę spraw.. I znowu leżę bo źle się czuję nie dam rady siedzieć i chodzić... Wiem że każda z nas inaczej przechodzi ciążę ale zaczęłam się bać czy to że tak cały czas praktycznie leżę nie wpłynie źle na dziecko 😔😩😩
Kochana.... Leżeniem się nie martw! Ja przeleżałam cały lipiec w łóżku praktycznie. Naprawdę. Szłam tylko do toalety.

Hej dziewczyny ja dochodzę do żywych, wczoraj wieczorem zaczęły się wymioty przez całą noc później doszła ostra biegunka , napisałam do lekarza to kazał wziąć 6 tabletek węgla na raz , Smecty nie brałam i nifuroksazyd ale wypiłam orsalit elektrolity troszkę lepiej zjadłam parę ziemniaków i kisiel 🙈 a wy miałyście już w ciazy jelitowke ? Jak sobie radziłyście ? Mam nadzieje że maluchowi nic nie zaszkodzi 😊

umówiłam się na przyszły tydzień do lekarki z lepszym usg, zobaczymy co i jak i jakby co zrobię ten potrójny test przesiewowy [emoji3]

ale mam nadzieję że wszystko ładnie będzie widać i nie będzie powodu do zmartwień

a tak z innej beczki, teściowa dzis zaszalała, kupiła pościel, kołderkę, jakieś kocyki i body [emoji2296] ja sama jeszcze nic nie kupiłam i pewnie przez co najmniej miesiąc nie kupię, a tu już się robią zapasy [emoji28] trochę odbiorą mi radość z dzieciowych zakupów, ale z drugiej strony zawsze można mieć czegoś więcej [emoji38]

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja dziś byłam na USG i po leki jeszcze iii dzidzi ma 4,93 cm więc z USG wychodzi 11+5 a ja mam 10+5 a tak się bałam, że przez to że jem mało to się coś z dzieckiem opóźni tzn jego rozwój a tu proszę 🤔❤️❤️ serduszko 169 także wszystko jak na razie super 🙏❤️

Do góry