Ja uzywam. Dzieciom skore rąk uratowało w czasie tych pieprzonych żeli czy ciągłego mycia rąk.. Czy do wody.. Czy Dziecku pupkę ale fakt. Zapach nie powala
Ja dałam druga szanse bo wiedziałam ze warto i sie przyzwyczaiłam
Otoz to.
Zbyt duża ilosc wód plodowych już bedzie tez mieć na to wpływ. Ja wysportowana to tez sztywne mięśnie nie były plusem w trakcie rozciągania sie wszystkiego dlatego i lekkiego rozstepu sie nabawilam.. Paru rozstepow bo i ponad 4kg dziecie..
Moja mama 5urodzila a żadnego rozstępa znaleźć nie mogę ale mimo Dużych dzieci miala mniejsze Brzuszki
zapewne z wodami było w normie.
Także nie plujcie sobie że rozstępy wyszły bo sie któraś malo Smarowala bądź Wcale.
Moja kolezanka to rozstępy dostala pod kolanami. Na udach i Piersiach przez co na drugie sie nie zdecydowała juz nigdy bo wiedziala ze zaden krem na to nie istnieje.
Córeczka miała problemy?
Ja dzieci po naturalnym od pierwszej sekundy mialam tylko ze mną. Przykre to jak zabierają noworodki na tyle czasu mimo iz Jest wszystko ok chyba ze ktoś tego chce.
Najstarszy syn to i 4h do 4 roku
Najmlodszy miał w tym czasie 2 drzemki dochodzące i do 2h. Na noc spal juz wtedy od 20 do 7 rano.
U mnie wyspane dzieci w dzien spaly w nocy
i najedzone na noc też lepiej bez wybudzania.
Dlatego np dla najmlodszego zawsze mam jakąś zupe bi jesli nie doje tego co mu tam dam to zupe zawsze zje. Zupojad jak i my
Co do porodu to wam powiem ze mam porównanie. Mialam cc i potem 2 naturalne. Naturalnie rodzic chcialam bardzo z wielu ważnych powodów ze względu na korzyści dla dziecka jak i dla mnie. I w sumie nie żałuję ale nie powiem ze nie bolało
Ale prawdą jest ze bólu i Tak sie nie uniknie nawet wybierajac cc. Niestety..
I
Najważniejsze to przeanalizowac wszystko i podjac świadoma decyzje co do komplikacji by być swiadomym.
Ja po pierwszej cc emergency która byla robiona w pośpiechu.. Balam sie Ze bede miała problemy z poczęciem drugiego dziecka ale na szczęście tak nie bylo.. Ale za To miaam niedrożność jelit.. Zrosty po Operacji sa najczęstszymi komplikscjami które różnie dlugo po operacji mogą dawać znać o sobie czy rozsianie endometriozy
Tak czy inaczej wiedząc na co człek się pisze trzeba myslec pozytywnie jaka decyzje sie nie podejmie
jeszcze dodam ze po 3 porodzie karmiac piersia mialam skurcze macicy tak silne jak porodowe
trzebabylo przetrwać
na druga juz bylo lepiej i dzwoniedo mamy mówię.. Czemu nie mówiłas ze to tak boli jak sie macica obkurcza poraz kolejny! Masakra
W ogole nie bylam na to przygotowana
Takze szkoly rodzenia dla pierworodek polecam
Ja ogladalam wszelkie porody w tv nece jak Leci Co mi duzo pomoglo