wiola0904
Fanka BB :)
Matko, kochana, Ty rodziłaś z takimi położnymi???? Masakra... Brak mi słów. Ja mam piękne wspomnienia bo mi non stop Mówiły Wiola, świetnie sobie radzisz, chwaliły... Nacisnęły na brzuch gdy rodziłam łożysko. Nie chciało się odkleić i wyjaśniły mi, że to szansa na uniknięcie łyżeczkowania, ale zapytały o zgodę.. Miałam znieczulenie, więc i tak nic nie czułam. Ja nie mogę zrozumieć jak bardzo nasza Polska jest zacofana... Mamy tak zaawansowana medycynę a kobiety wciąż nie mają nzieczulenia przy porodzie, sytuację jak Twoja, gdy personel, który jest tam by pomagac, y tłumaczyć i wspierać, straszy i szczuje. Straszne...Hmm ból po cesarce wydaje mi większy niż przy naturalnym bo jakby nie było masz cały brzuch przecięty a przy naturalnym najwyżej nacinają. Chce napewno uniknąć straszenia mnie że jak nie będę współpracować to mi dziecko umrze i że zostało mi pół godziny bo jak nie urodzę to beda zakładać prozniociag. Rzucania mi się na brzuch przez lekarza. Ból przy porodzie naprawdę nie jest najgorszy bardziej strach o dziecko. Może trafiłam na złe położne i dlatego nie chce już naturalnie rodzić jeszcze jest prywatny szpital gdzie zapłacę i zrobią CC ale tam nie chce że względu że jakby coś było nie tak z dzieckiem to go i tak wezmą do szpitala państwowego a w tych czasach mogę nie mieć możliwości nawet do niego iść.