Gosia Rumi
Fanka BB :)
Inffinito to aktualny brzusio? Jaaaaaki cudowny brzuszeczek! Rzeczywiście już się nie da ukryć Ale chyba słodko głaskać taki prawdziwy ciążowy brzusioBędę zdecydowanie wielorybem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Inffinito to aktualny brzusio? Jaaaaaki cudowny brzuszeczek! Rzeczywiście już się nie da ukryć Ale chyba słodko głaskać taki prawdziwy ciążowy brzusioBędę zdecydowanie wielorybem
Jak to zrobiłaś że będziesz mieć CC? Bo ja nie wyobrażam sobie nie mieć i już tu z mamą rozkminiam jak to ogarnąć...28 luty ale będę mieć cc więc konkretnie kiedy dowiem się pewnie w styczniu ja też zawsze byłam płaska jak deska a teraz brzuszek mi wystaje jakbym najadła się Bóg wie ile ale cieszę się każdym dodatkowym centymetrem w obwodzie
akurat plusem w bio oil jest to ze on ma w sobie dodatek który szybko się wchłania zmniejsza uczucie tłustości olejku to jest duży plusJa nie lubię olejków i używałam cała ciążę musteli chyba balsam to był o ile pamiętam. Teraz też właśnie sie muszę zaopatrzyć juz i Sue zastanawiam. Brzuch mnie wczoraj swedzial co znaczy, że już najwyższa pora ( o ile nie jest za późno. Na brzuchu nie nam żadnych rozstępów więc chyba działa ta mustela. Poza tym ostatnio Sroka chyba też to dobrze zaopiniowała.
Ehh mnie właśnie w następnym tygodniu czeka informowanie szefowej o ciąży. Mam nadzieję że popracuję tam jeszcze kilka miesięcy, póki będę się dobrze czuła albo sytuacja mnie nie zmusi. Stresuje się mega, myślę że ona jakoś nie spodziewała się że będę chciała powiększać rodzinę no i jeszcze brak umowy na czas nieokreślony, ciekawe jak postąpi.Dziewczyny uśmiałam się ze szok po prostu nie wierzę że ludzie mają taki tupet mi lekarz od razu powiedział że zwolnienie idzie drogą elektroniczną i mam już do pracy nie jechać, ewentualnie telefonicznie poinformować kadrową, bo reakcje mogą być różne, a nie ma sensu się stresować.
Wiem od mojej bardzo dobrej koleżanki z pracy że było poruszenie, zaskoczenie, jak ja wgl mogłam itd ale nigdy nie liczyłam na jakąkolwiek empatię ze strony tych osób.
A co do brzuszka to ja już w żadne spodnie się nie mieszczę, chodzę w sukienkach puki jest pogoda, potem chyba przeżucę się na legginsy.
Kochana też będę załatwiać sobie CC. Czytałam że jedynie psychiatra może dać jak się nie ma medycznych wskazań. I mój ginekolog to potwierdził że muszę iść do psychiatry bo tego mi nikt nie podwazy. A jak się nie uda to idę rodzić do szpitala prywatnego.Jak to zrobiłaś że będziesz mieć CC? Bo ja nie wyobrażam sobie nie mieć i już tu z mamą rozkminiam jak to ogarnąć...
O kurcze,super dziękuję, bo ja właśnie ze względów psychicznych nie dam rady serio, ja jestem chora jak mam kroplówkę a co dalej ogólnie jestem po iv i dużo mnie to psychicznie kosztowało wszystko bo ja mega bojazliwa jestem...Kochana też będę załatwiać sobie CC. Czytałam że jedynie psychiatra może dać jak się nie ma medycznych wskazań. I mój ginekolog to potwierdził że muszę iść do psychiatry bo tego mi nikt nie podwazy. A jak się nie uda to idę rodzić do szpitala prywatnego.
Na pierwszy poród szłam na całkowitym luzie bo nie wiedziałam co mnie czeka i przekonywało mnie że będę miała później 2 godziny córeczkę skóra do skóry a po CC tego nie ma. A że poród miałysmy ciężki to mi ja pokazali i odrazu wzięli na noworodki. Więc teraz już mi na naturalnym nie zależy. Jak położne zobaczyły mnie na porodówce z brzuchem to odrazu mówiły że mogłam jechać do innego szpitala bo tam robią CC od 4 kg jak ma dziecko a już sam wygląd brzucha wskazywał duże dziecko. Przeważnie 2 dziecko jest większe od pierwszego a córka ważyła 4350. Więc rodzić większego dziecka naturalnie nie zamierzamO kurcze,super dziękuję, bo ja właśnie ze względów psychicznych nie dam rady serio, ja jestem chora jak mam kroplówkę a co dalej ogólnie jestem po iv i dużo mnie to psychicznie kosztowało wszystko bo ja mega bojazliwa jestem...
Nie martw się na zapas. Ja po prostu miałam w pracy złą atmosferę i ludzi bez empatii. Myślę że trafienie na coś takiego nie zdarza się zbyt często. Mam nadzieję że wszystko potoczy się po Twojej myśli cały czas ostatnio słyszę, że na rynku pracy brakuje pracowników, szczególnie wykwalifikowanych, także to też dobrze wróży.Ehh mnie właśnie w następnym tygodniu czeka informowanie szefowej o ciąży. Mam nadzieję że popracuję tam jeszcze kilka miesięcy, póki będę się dobrze czuła albo sytuacja mnie nie zmusi. Stresuje się mega, myślę że ona jakoś nie spodziewała się że będę chciała powiększać rodzinę no i jeszcze brak umowy na czas nieokreślony, ciekawe jak postąpi.