reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Hej kochane
Ale napisałyście duzoo. Ostatnio mialam malo czasu, duzo obowiązków, pakowanie, ostatnie zakupy, juz teraz jestem tak spieta, boli w klatce ze ehhh... Juz prawie wszystlo gotowe, tylko mąż spakuje do auta i z rana ruszamy w droge.
Tez mialam wizytę i malenstwo rosnie, brzuszek tez juz calkiem spory. ❤️
Co do zachcianek caly czas króluje kiszony 🥒 hehe no zjem caly słoik od razu🙈
Aleee słuchajcie zaczeky mnie mdlić na rozne rzeczy... No heloł to juz powinien byc koniec takich atrakcji😂
Cieszę sie z waszych pozytywnych wizyt.
Aaa i wyszlo mi ph 8...takze cos z żurawinka musi wjechac.
Jutro witam sie z nad morza 🌊😊
Miłego wypoczynku :)
Moj brzuszek tez sie wybulil co z deczka mnie wkurza bo to zdecydowanie za wcześnie 😆
Zazdroszcze dziewczynom ktore do 20tyg sa plaskie lol
Ale ja mam lekki rozstęp gdzie pępek i to tez dlatego :)
To zalezy w sumie tez od naszej budowy. Mi brzuchy szly na maxa do przodu😳 ze tylko podpory brakowalo haha

Cześć Dziewczyny, udało mi się doczytać, w końcu 😅 Internet mi tu zasięgu nie łapie i muszę się nagimnastykować, żeby zaskoczył 😅
Ledwo mi się posty załadowały a już dzieciaki ciągną mnie na plaże na zachód słońca 🌅

Gratuluje udanych wizyt 🥰

Ja liczę na poród rodzinny, mąż był dwa razy, mimo ze początkowo miał opory, ale teraz ani on ani ja nie wyobrażamy sobie, ze mogłoby być inaczej, może i nie może mi ulżyć, ale jest dla mnie ogromnym wsparciem psychicznym ☺️

Dziewczyny w którym tygodniu czułyście pierwsze ruchy? Ja mam dzisiaj 12 tydzień, dokładnie 11+4 i czułam coś dzisiaj i wczoraj, zastanawiam się czy to mogło być już maleństwo czy z jelitami mylę 🙈😂
Myślę, że 12 tydzien to troszkę za wcześnie bo dzidziuś jest jeszcze tak maleńki, że jego ruchy są niewyczuwalne

Moj brzuszek tez sie wybulil co z deczka mnie wkurza bo to zdecydowanie za wcześnie 😆
To zalezy w sumie tez od naszej budowy. Mi brzuchy szly na maxa do przodu😳 ze tylko podpory brakowalo haha
U mnie to samo. Ramiona, nogi w ciąży mi wysmuklalo a brzuch jak armata 😁 ogromny. Położna się śmiała w poprzedniej ciąży, że 12kg które przytyłam są tylko w brzuchu. Teraz niestety już widzę że mi wywala ale obawiam się, że to narazie ciąża spożywcza 🤦🤷

Nis jesteś sama pierwsze szedł brzuch później długo nic innego i dopiero reszta ciała może podpora by nie była zła przy staniu dłużej 😂

Luizka_ ale już duży człowieczek, super foto.
Mi się już brzuch zaokrąglił. W spodniach się nie dopinam, najwygodniej mi teraz w sukienkach. Wydaje mi się, że to zależy od budowy, bo mam wąskie dość biodra, więc wszystko wypycha do przodu.
Dziewczyny a robiliśmy badania na różyczkę na przeciwciała IgG i IgM ? Na NFZ lekarz zlecił mi tylko IgG które wyszły mi dodatnie i to by się zgadzało z tym że byłam szczepiona. Ale w mojej przychodni zgubili kartę moich szczepień i nie mogą tego potwierdzić.

Ja w poprzednich ciążach tez dość późno czułam, ale teraz łożysko mam na tylnej ścianie i może to mało prawdopodobne, ale ja wiem, ze to był groszek ☺️

Co do brzuszka, mój się zaokrąglił, w sukienkach już widać, spodnie ukrywają 😅

reklama
Do góry