reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Straszny u nas jest system, że na NFZ są tylko 3 badania USG- jeszcze na takim sprzęcie, że nic nie widać. Ja chodzę prywatnie, miałam 2 wizyty i już 2 razy USG robione, dodatkowo cytologię, ręczne badanie piersi, USG piersi, węzłów chłonnych i tarczycy 🙈
Ja prywatnie byłam raz ale już umówiłam się na kolejny i też miałam full badania z usg, zdjęciami i opisem. A tu dupa hehe

reklama
Ja mam prenatalne 23 lipca, wtedy już będę mieć 12+5 - myślicie, że już wtedy będzie szansa poznać płeć? 🙂
O to mamy podobnie. Ja mam prenatalne 22.07 i to będzie 12+2 wg OM i doktorek mówił że jak maluch się ładnie ułoży to już będzie widać co tam ma😉 chyba, że wstydnis będzie. Co obstawiasz u siebie ? My z mężem przeczuwamy dziewczynkę, chociaż u męża w rodzinie to same chłopaki się rodzą więc zobaczymy 😁

O to mamy podobnie. Ja mam prenatalne 22.07 i to będzie 12+2 wg OM i doktorek mówił że jak maluch się ładnie ułoży to już będzie widać co tam ma😉 chyba, że wstydnis będzie. Co obstawiasz u siebie ? My z mężem przeczuwamy dziewczynkę, chociaż u męża w rodzinie to same chłopaki się rodzą więc zobaczymy 😁
Nie mam właśnie żadnych przeczuć, ani ja, ani mąż 😎

Ja zaczęłam dziś mieć plamienia :(
Strasznie się denerwuje bo to mój 8w2d .. jestem już u lekarza, czekam na wizytę, na szczęście byłam na dziś umówiona.
Strasznie sie martwię, 3majcie kciuki żeby wszystko było dobrze 🥺

U mojego męża w rodzinie były same dziewczynki, a nam urodził się chłopiec. Więc przeczucie może się sprawdzić 😉

Strasznie się denerwuje bo to mój 8w2d .. jestem już u lekarza, czekam na wizytę, na szczęście byłam na dziś umówiona.
Będzie dobrze. Może plamienie spowodowane jest tym, że właśnie wypadałby okres? Trzymam mocno kciuki 🙂

Nie martw się kochana, zaraz wejdziesz do lekarza i Cię uspokoi napewno. Wszystko będzie dobrze ❤️

reklama
3 x 2,5 cm to nieduży 😊 Pamiętam że czytałam o dużo większych. Na pewno wchłonie się. Ale i tak oszczędzaj się i dużo odpoczywaj. Nie noś, nie biegaj. Nawet jeśli nie jest to absolutnie koniecznie - to na pewno nie zaszkodzi 😊 A jeśli masz ciężką pracę - to może warto byłoby pójść na zwolnienie?
Łomatkooooo dopiero 24/08 następna wizyta?!?! Powariowali! Przecież to ponad miesiąc! Jeśli u tego samego lekarza nie ma opcji dostać się szybciej to wbiłabym do innego lekarza, gdzieś w połowie tego czasu. Nooo chyba że jesteś aż tak cierpliwa 😮
Szczerze to nie mam porównania, powtarzam co lekarz mi powiedział... to dobrze, że nie jest aż tak źle ;-) Będę próbować zapisać się na jakąś wcześniejszą. Chcę żeby ten konkretny lekarz prowadził ciążę więc będę czekać a w międzyczasie najwyżej pójdę do innego

Do góry