reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Wyszłam właśnie od lekarza... Niby ok, ale jednak.. Nieprawidłowa czynność płodu. 185 uderzeń na min. Dostałam skierowanie do poradni genetycznej. I już zaczęłam się martwić...
Ja miałam 177 i lekarz powiedział że w porządku. Chodziło tylko o ilość uderzeń na min. czy jeszcze coś go zaniepokoiło że dał skierowanie?

reklama
Dziewczyny, które były już w ciąży. Czy można leżeć na prawym boku w ciąży? Słyszałam że nie, wiecie może dlaczego?

Profesor Nicolaides to specjalista od medycyny płodowej. Opracował wiele metod stosowanych obecnie badań prenatalnych. Bardzo dobrze wygląda doświadczenie tego lekarza i ma certyfikat także super trafiłaś.
No to sie ciesze. Widocznie tak miało być i wiele rzeczy nie dzieje sie bez powodu
Wyszłam właśnie od lekarza... Niby ok, ale jednak.. Nieprawidłowa czynność płodu. 185 uderzeń na min. Dostałam skierowanie do poradni genetycznej. I już zaczęłam się martwić...
Naogladalam sie usg zagranicznych i na tym etapie bywa taka duza a potem zwalnia no to jak to jest?
Tez miałam 170 cos u ktoregos ale nie przywiazywalam do tego wagi
Zrób badania na anemie może?

Trzymam kciuki sonka ja Niagara :)

Można leżeć jak się chce.
Tetaz jak ci wygodnie. Ja spie na brzuchu. W 2 i 3 trymestrze juz tylko lewy badz prawy bok. I zawsze musoalam zmieniać bo ból bioder mnie do tego zmuszał 😄

A i w sumie preferowałam lewy bok ze względu na zgage. Mniejszy ucisk na żołądek

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, które były już w ciąży. Czy można leżeć na prawym boku w ciąży? Słyszałam że nie, wiecie może dlaczego?
Można leżeć :) w bardziej zaawansowanej ciąży zalecane jest leżenie na lewym boku, z racji, że zwiększa sie wtedy ilość krwi i składników odżywczych dostarczanych do łożyska ale mowa tu o zaawansowanej ciąży. Póki co, można spać nawet na stojąco 😁

Też tyle bilo serduszko mojej córeczki na początku ciąży później zwolniło do 130 ale to chyba po 20 TC.
Kiedyś mówili że wtedy zły przepływ jest. Ale chyba już obalili mit ten.

reklama
Do góry