reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Ja dziś miałam do zapłaty coś ponad 470 zł, ale pani jak zwykle dała mi rabat i zapłaciłam 450 zł 🙂
Nie wiem czemu Wy tyle płacicie, ja za pierwsze badania w poniedziałek zapłaciłam 190 zł
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ❤️🤞
Ja mam na 15:30.
U was dziś tez ma byc taki upał? 😩 nie wiem jak to wytrzymam, takie temperatury to tylko lubię nad morzem albo jeziorem 😁
Tak grzeje dziś niesamowicie, a ja idę na pogrzeb dziś o 15:30

reklama
Wow. Co tu sie zadziało jak mnie Chwilke nie bylo.

Trzymam kciuki aby ten zarodek zdrowy i silny przetrwal wszystko i mam dużą nadzieje że tak wlasnie będzie.
U mnie to zdecydowanie za dużo się zadziało, cały czas słyszę to "no kurczę" lekarza i obawiam się że mówiąc że żywy da radę raczej mnie pocieszał niż był pewny swoich słów... A miałam spokojne życie to mi się kolejnego dziecka zachciało ;-)

Mi się zapowiedziała dzisiaj siostra i szwagierka
Razem z moimi to będzie dwanaścioro dzieci 🤣 więc nie będziemy się nudzić
Oj to będzie się działo... Ja miałam raz w domu trójkę trzylatków to tylko wszystko latało jak nie dzieci to przerażone koty. Widoki jak z kreskówki ;-)

moze nadrabiać niekoniecznie, ale chociaż utrzymać przez jakiś czas wagę,, oby zadziałały bo sobie leżenia w szpitalu nie wyobrażam
Mnie ratuje pregna vomi, tego kto to wymyślił to mogę po nogach całować:-) ja jeszcze do tych mdłości to mam awersję do jedzenia. Już zapomniałam jak to strasznie było w ciąży ;-)

Nie wiem czemu Wy tyle płacicie, ja za pierwsze badania w poniedziałek zapłaciłam 190 zł

Tak grzeje dziś niesamowicie, a ja idę na pogrzeb dziś o 15:30
Chyba zależy jakie badania lekarz zlecił.

Oj biedaku ja dziś nie wyjdę z domu chyba że do basenu z córką 😊

u mnie tego nie ma:/ niestety będę musiała zacząć te tabletki, bo się wykończę [emoji38] tez momentami na jedzenie patrzeć nie mogę
Mnie ratuje pregna vomi, tego kto to wymyślił to mogę po nogach całować:-) ja jeszcze do tych mdłości to mam awersję do jedzenia. Już zapomniałam jak to strasznie było w ciąży ;-)

tez upał, ale na szczęście ogród i basen 😋 nawet nie mam zamiaru dzisiaj gotować , pójdę na łatwizne i wyciągnę pierogi z zamrażalki ☺😆 u mnie w kuchni okno za zachód więc od 13 do samego wieczora darmowa sauna a jak zacznę gotować to już wogole można się roztopić 🙄
My tez mamy szczęście z tarasem i basenem 😁 i podobnie - nie gotuje haha, ale w mieszkaniu na szczęście ani trochę słońca, wiec jest chłodniej niż na dworze.
Staramy się tylko przekonać naszego 3,5 latka, że plac zabaw o tej godzinie to sredni pomysł 🙄

Ja dziś nie wzięłam witamin dla kobiet w ciąży i nie zjadłam rano chleba. Od rana jem tylko kruche suche wafle i póki co na razie bez wymiotów... Mdłości są. Do lekarza idę 14 lipca i zapytam go czy może jest coś co może mi przepisać przeciw mdłościom, bo wszystkie domowe sposoby sprawdzone.
U nas też dziś upał, nie wychodzę z domu nawet.
Cieszę się wszystkimi pozytywnymi wiadomościami o Was ❤️

reklama
ja już po, z usg ciąża 2 dni młodsza, także mamy 9+5 [emoji2] prawie 3cm dzidzi [emoji7]
ale usg słabe, więc jakis niedosyt jest [emoji854] między 11 a 14tyg robią tu badania usg te szczegółowe żeby sprawdzić trisomie, dostałam tez lek na wymioty, bo z racji że schudłam 3kg powiedziała mi, że jak tak dalej będę wymiotować to polozy mnie na oddziale [emoji55]
a usg słabo czytelne, bo przez brzuch robione [emoji58] takie mają dziwne praktyki
3 cm to już spory dzidziutek! 😍

Do góry