reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Ja dziś miałam do zapłaty coś ponad 470 zł, ale pani jak zwykle dała mi rabat i zapłaciłam 450 zł 🙂
Nie wiem czemu Wy tyle płacicie, ja za pierwsze badania w poniedziałek zapłaciłam 190 zł
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ❤️🤞
Ja mam na 15:30.
U was dziś tez ma byc taki upał? 😩 nie wiem jak to wytrzymam, takie temperatury to tylko lubię nad morzem albo jeziorem 😁
Tak grzeje dziś niesamowicie, a ja idę na pogrzeb dziś o 15:30

reklama
Wow. Co tu sie zadziało jak mnie Chwilke nie bylo.

Trzymam kciuki aby ten zarodek zdrowy i silny przetrwal wszystko i mam dużą nadzieje że tak wlasnie będzie.
U mnie to zdecydowanie za dużo się zadziało, cały czas słyszę to "no kurczę" lekarza i obawiam się że mówiąc że żywy da radę raczej mnie pocieszał niż był pewny swoich słów... A miałam spokojne życie to mi się kolejnego dziecka zachciało ;-)

Mi się zapowiedziała dzisiaj siostra i szwagierka
Razem z moimi to będzie dwanaścioro dzieci 🤣 więc nie będziemy się nudzić
Oj to będzie się działo... Ja miałam raz w domu trójkę trzylatków to tylko wszystko latało jak nie dzieci to przerażone koty. Widoki jak z kreskówki ;-)

moze nadrabiać niekoniecznie, ale chociaż utrzymać przez jakiś czas wagę,, oby zadziałały bo sobie leżenia w szpitalu nie wyobrażam
Mnie ratuje pregna vomi, tego kto to wymyślił to mogę po nogach całować:-) ja jeszcze do tych mdłości to mam awersję do jedzenia. Już zapomniałam jak to strasznie było w ciąży ;-)

Nie wiem czemu Wy tyle płacicie, ja za pierwsze badania w poniedziałek zapłaciłam 190 zł

Tak grzeje dziś niesamowicie, a ja idę na pogrzeb dziś o 15:30
Chyba zależy jakie badania lekarz zlecił.

Oj biedaku ja dziś nie wyjdę z domu chyba że do basenu z córką 😊

u mnie tego nie ma:/ niestety będę musiała zacząć te tabletki, bo się wykończę [emoji38] tez momentami na jedzenie patrzeć nie mogę
Mnie ratuje pregna vomi, tego kto to wymyślił to mogę po nogach całować:-) ja jeszcze do tych mdłości to mam awersję do jedzenia. Już zapomniałam jak to strasznie było w ciąży ;-)

tez upał, ale na szczęście ogród i basen 😋 nawet nie mam zamiaru dzisiaj gotować , pójdę na łatwizne i wyciągnę pierogi z zamrażalki ☺😆 u mnie w kuchni okno za zachód więc od 13 do samego wieczora darmowa sauna a jak zacznę gotować to już wogole można się roztopić 🙄
My tez mamy szczęście z tarasem i basenem 😁 i podobnie - nie gotuje haha, ale w mieszkaniu na szczęście ani trochę słońca, wiec jest chłodniej niż na dworze.
Staramy się tylko przekonać naszego 3,5 latka, że plac zabaw o tej godzinie to sredni pomysł 🙄

Ja dziś nie wzięłam witamin dla kobiet w ciąży i nie zjadłam rano chleba. Od rana jem tylko kruche suche wafle i póki co na razie bez wymiotów... Mdłości są. Do lekarza idę 14 lipca i zapytam go czy może jest coś co może mi przepisać przeciw mdłościom, bo wszystkie domowe sposoby sprawdzone.
U nas też dziś upał, nie wychodzę z domu nawet.
Cieszę się wszystkimi pozytywnymi wiadomościami o Was ❤️

reklama
ja już po, z usg ciąża 2 dni młodsza, także mamy 9+5 [emoji2] prawie 3cm dzidzi [emoji7]
ale usg słabe, więc jakis niedosyt jest [emoji854] między 11 a 14tyg robią tu badania usg te szczegółowe żeby sprawdzić trisomie, dostałam tez lek na wymioty, bo z racji że schudłam 3kg powiedziała mi, że jak tak dalej będę wymiotować to polozy mnie na oddziale [emoji55]
a usg słabo czytelne, bo przez brzuch robione [emoji58] takie mają dziwne praktyki
3 cm to już spory dzidziutek! 😍

Do góry