reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Mahoniową Klaudia bardzo mi przykro 😞 będziecie jeszcze potwierdzać u innego lekarza? Dzień złych wizyt 🥺 Trzymajcie się Dziewczyny 😘

reklama
Lekarza, który prowadzi moja ciaze nie zmienię bo mu to każde pieniądze zapłacę, wybitny specjalista i "ojciec" naszego 4 letniego cudu.
Swoja droga po stworzeniu pakietu na diagnostyce on line wyszlo ponad 600[emoji15]
No nic to jedyne tak kosztowne badania, kolejne juz pikus.
Fakt pierwsze badania najdroższe, potem to tylko morfologia i mocz. Jak lekarz wybitny specjalista i wcześniej też prowadziłaś ciążę tam to warto trochę się pomęczyć z kasą.

IMG_20210702_195737.jpg

W poniedziałek mam się zgłosić do szpitala na izbę przyjęć, tam dwóch różnych lekarzy zrobi jeszcze usg i wyznaczą termin zabiegu do 4-5 dni.
Wcześniej spotkanie z anastezjologiem , bo wiadomo zabieg wykonywany w znieczuleniu ogólnym.
Jest mi przykro ,bardzo 💔

Dziewczyny czy któraś leczy się na tarczyce?? I może mi pomóż? No trochę chyba mam to za wysokie!? Co to oznacza?
Cześć ☺ czytam troszkę Wasz wątek. Jestem z lutowych mam 2021 ☺ rok temu byłam dokladnie w tym samym miejscu co Wy, więc mam ogromny sentyment. Trzymam mocno za każdą z Was kciuki. U mnie sytuacja się miała tak, że w 8 Tc wyszło mi TSH 14, a po 4 dniach już miałam TSH 19... USG tarczycy, ft4, ft3, antyTPO, antyTG, TRAB( czyli wszytkie badania tarczycowe) miałam ok. Dojscie do prawidłowego poziomu TSH zajęło mi 4 miesiace 😧 po porodzie w szpitalu robią dzieciom testy przesiewowe i tam właśnie wyszło że moja córeczka ma niedoczynność tarczycy (czyli tez za wysokie TSH) ... Czyli u mnie za długo trwało dojście do prawidłowego leczenia. Więc bardzo ważne jest szybkie uregulowanie tego hormonu. Powodzenie ❤

Zobacz załącznik 1289962
W poniedziałek mam się zgłosić do szpitala na izbę przyjęć, tam dwóch różnych lekarzy zrobi jeszcze usg i wyznaczą termin zabiegu do 4-5 dni.
Wcześniej spotkanie z anastezjologiem , bo wiadomo zabieg wykonywany w znieczuleniu ogólnym.
Jest mi przykro ,bardzo 💔
Tak bardzo mi przykro :( przeżyłam ten zabieg 2 razy :( za drugim razem straciłam ciążę bliźniacza :(

Porównałam usg u mojego lekarza. Miałam pęcherzyk 13.8 to było w poniedziałek. U tego lekarza 19 mm a wiek ciąży oszacował ten pierwszy na 5+5 co się praktycznie zgadzało z datą ostatniej miesiaczki a ten teraz też oszacował na 5+5 przy 19 a tak naprawdę przyrosło idealnie 4 mm czyli 1 mm na dzień.

Załączniki

• IMG_20210702_201926.jpg
    IMG_20210702_201926.jpg
    352,1 KB · Wyświetleń: 90
  • IMG_20210702_201902.jpg
    IMG_20210702_201902.jpg
    300,3 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Porównałam usg u mojego lekarza. Miałam pęcherzyk 13.8 to było w poniedziałek. U tego lekarza 19 mm a wiek ciąży oszacował ten pierwszy na 5+5 co się praktycznie zgadzało z datą ostatniej miesiaczki a ten teraz też oszacował na 5+5 przy 19 a tak naprawdę przyrosło idealnie 4 mm czyli 1 mm na dzień.
A ten punkcik w pęcherzyku to co?

Do góry