reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Mahoniową Klaudia bardzo mi przykro 😞 będziecie jeszcze potwierdzać u innego lekarza? Dzień złych wizyt 🥺 Trzymajcie się Dziewczyny 😘

reklama
Lekarza, który prowadzi moja ciaze nie zmienię bo mu to każde pieniądze zapłacę, wybitny specjalista i "ojciec" naszego 4 letniego cudu.
Swoja droga po stworzeniu pakietu na diagnostyce on line wyszlo ponad 600[emoji15]
No nic to jedyne tak kosztowne badania, kolejne juz pikus.
Fakt pierwsze badania najdroższe, potem to tylko morfologia i mocz. Jak lekarz wybitny specjalista i wcześniej też prowadziłaś ciążę tam to warto trochę się pomęczyć z kasą.

IMG_20210702_195737.jpg

W poniedziałek mam się zgłosić do szpitala na izbę przyjęć, tam dwóch różnych lekarzy zrobi jeszcze usg i wyznaczą termin zabiegu do 4-5 dni.
Wcześniej spotkanie z anastezjologiem , bo wiadomo zabieg wykonywany w znieczuleniu ogólnym.
Jest mi przykro ,bardzo 💔

Dziewczyny czy któraś leczy się na tarczyce?? I może mi pomóż? No trochę chyba mam to za wysokie!? Co to oznacza?
Cześć ☺ czytam troszkę Wasz wątek. Jestem z lutowych mam 2021 ☺ rok temu byłam dokladnie w tym samym miejscu co Wy, więc mam ogromny sentyment. Trzymam mocno za każdą z Was kciuki. U mnie sytuacja się miała tak, że w 8 Tc wyszło mi TSH 14, a po 4 dniach już miałam TSH 19... USG tarczycy, ft4, ft3, antyTPO, antyTG, TRAB( czyli wszytkie badania tarczycowe) miałam ok. Dojscie do prawidłowego poziomu TSH zajęło mi 4 miesiace 😧 po porodzie w szpitalu robią dzieciom testy przesiewowe i tam właśnie wyszło że moja córeczka ma niedoczynność tarczycy (czyli tez za wysokie TSH) ... Czyli u mnie za długo trwało dojście do prawidłowego leczenia. Więc bardzo ważne jest szybkie uregulowanie tego hormonu. Powodzenie ❤

Zobacz załącznik 1289962
W poniedziałek mam się zgłosić do szpitala na izbę przyjęć, tam dwóch różnych lekarzy zrobi jeszcze usg i wyznaczą termin zabiegu do 4-5 dni.
Wcześniej spotkanie z anastezjologiem , bo wiadomo zabieg wykonywany w znieczuleniu ogólnym.
Jest mi przykro ,bardzo 💔
Tak bardzo mi przykro :( przeżyłam ten zabieg 2 razy :( za drugim razem straciłam ciążę bliźniacza :(

Porównałam usg u mojego lekarza. Miałam pęcherzyk 13.8 to było w poniedziałek. U tego lekarza 19 mm a wiek ciąży oszacował ten pierwszy na 5+5 co się praktycznie zgadzało z datą ostatniej miesiaczki a ten teraz też oszacował na 5+5 przy 19 a tak naprawdę przyrosło idealnie 4 mm czyli 1 mm na dzień.

Załączniki

• IMG_20210702_201926.jpg
    IMG_20210702_201926.jpg
    352,1 KB · Wyświetleń: 78
  • IMG_20210702_201902.jpg
    IMG_20210702_201902.jpg
    300,3 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Porównałam usg u mojego lekarza. Miałam pęcherzyk 13.8 to było w poniedziałek. U tego lekarza 19 mm a wiek ciąży oszacował ten pierwszy na 5+5 co się praktycznie zgadzało z datą ostatniej miesiaczki a ten teraz też oszacował na 5+5 przy 19 a tak naprawdę przyrosło idealnie 4 mm czyli 1 mm na dzień.
A ten punkcik w pęcherzyku to co?

Do góry