16O której godzinie Ty masz?
reklama
Ja też w poniedziałek idę na badania. Zliczyłam ile ich muszę zrobić- 16. Znowu dostanę zapewne rabat za taką ilość boje się okropnie tego pobierania, mam żyły głęboko osadzone i jest problem z pobieraniem. Na prawej ręce jest jedynie widoczna mała żyła. Kiedyś 2 razy mi się pielęgniarka wbijała w żyłę i krew nie leciała, przyszła inna i dopiero wtedy poszło. Już się stresuje na samą myśl.
agabaj92
Fanka BB :)
A w okolicy nie masz jakiegoś na NFZ? Ja dojeżdżam 20km do lekarzaNo chodze prywatnie właśnie, te badania sa tylko raz no ale kurcze... U mnie w mieście nie ma nawet gin na nfz.
Lusia04
Moderator
Jak wyjdzie coś nie tak w prenatalnych to będę robić. Ale czy nimfy czy amniopunkcje to nie wiem. Ale chyba prędzej amniopunkcje żeby mieć 100% pewności wiem że bardziej inwazyjne badanie ale chyba bym wolała mieć pewnośćDziewczyny planujecie robić testy genetyczne typu Nifty?
wiola0904
O widzisz, myślałam, że w każdej diagnostyce tak jest, że stacjonarnie wyższe ceny plus w punkcie doliczają sobie dodatkowo za pobranie krwi, no ale może tylko w moim regionieTak, porównywałam ceny z innymi i nie ma różnicy. Ceny na paragonie mam takie jak w internecie
_white_wall
ja nawet nie wiem czy robić prenatalne, zobaczę jak to tu działa [emoji28] mąż dzis dzwonił żeby umówić wizytę na środę, to mu powiedzieli, że rejestracja na przyszły tydzień zaczyna się dziś wieczorem i proszą dzwonić jutro [emoji2955]
będę już wtedy chyba rowno 10+0 albo 10+1 także nie mogę się doczekać żeby zobaczyć mojego małego człowieczka [emoji3059] może uda się online zarejestrować
będę już wtedy chyba rowno 10+0 albo 10+1 także nie mogę się doczekać żeby zobaczyć mojego małego człowieczka [emoji3059] może uda się online zarejestrować
Jak masz fundusze to możesz zrobić wcześniej jak ma cię to uspokoić to czemu nieJa myślałam żeby zrobić już w 10 tygodniu... Żeby mieć czas na jakąś reakcję w razie czego. Już sama nie wiem chyba zaczyna mi odbijać na stare lata ;-)
Sojka
No to też jest jakiś pomysł. Najgorzej jak człowiek zacznie zbyt dużo myślećJa znowu myślę, żeby zrobić pappa wcześniej, żeby zobaczyć jak wyjdzie, czy bardzo źle. Jeśli tak, to wteyd może zdecyduje się na Nifty albo sanco jeszcze przed prenatalnymi
Sojka
No najlepiej wiedzieć na 100% żeby się już nie stresować. Znam sytuację że NIFTY wyszło prawidłowe a urodziło się bardzo chore dzieckoJak wyjdzie coś nie tak w prenatalnych to będę robić. Ale czy nimfy czy amniopunkcje to nie wiem. Ale chyba prędzej amniopunkcje żeby mieć 100% pewności wiem że bardziej inwazyjne badanie ale chyba bym wolała mieć pewność
reklama
klaudusia21
Trzymam kciuki!