reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Że z samego pęcherza plodowego ciężko oceniać wiek ciąży. I dopiero z zarodka dobre pomiary. Ze ładnie i zdrowo to wygląda ale jak wyliczył te siedem dni różnicy to widziałam dezorientację

reklama
Jest żółtkowy ale 4 dni temu też był. Za to że spłaszczonego pęcherzyka zrobił się okrąglutki. I wymiary ma takie same. W opisie napisane że ciąża młodsza o 7 dni niż termin miesiaczki. A ja miałam idealnie owulacje nie przesunęła się na pewno.
Pęcherzyk wogole nie drgnął ? 🤔
Ehhh no i co lekarz wogole powiedział ? Co masz robić dalej ? A wg miesiączki który tc ?

Po 4 dniach jak był żółtkowy to powinien już być zarodek z mojej wiedzy. Tamtym razem był płaski pęcherzyk i miał tyle samo a dzisiaj był okrągły.

Jak tam Twoja sytuacja?
Swoje przeryczałam, ale już się pogodziłam z sytuacją. Jestem jeszcze umówiona na poniedziałek do innego lekarza, ale to tylko dla spokoju mojego sumienia. A w środę ginekolog do którego chodzę prywatnie ma dyżur w szpitalu i jestem tam z nim umówiona. Będzie próbować wywołać poronienie farmakologicznie, a jak się nie uda to łyżeczkowanie

Swoje przeryczałam, ale już się pogodziłam z sytuacją. Jestem jeszcze umówiona na poniedziałek do innego lekarza, ale to tylko dla spokoju mojego sumienia. A w środę ginekolog do którego chodzę prywatnie ma dyżur w szpitalu i jestem tam z nim umówiona. Będzie próbować wywołać poronienie farmakologicznie, a jak się nie uda to łyżeczkowanie
Do mnie jeszcze nie dociera. Zimno mi się tylko zrobiło ze stresu. No nic nie zrobimy niestety 😔 dobrze ze weekend to w domu przesiedzę.

Po 4 dniach jak był żółtkowy to powinien już być zarodek z mojej wiedzy. Tamtym razem był płaski pęcherzyk i miał tyle samo a dzisiaj był okrągły.
U Ciebie jest chociaż żółtkowy, a u mnie kompletnie nic. A ile ma pęcherzyk? I mówiłaś lekarzowi, że już byłaś wcześniej i wtedy też był tylko żółtkowy?

reklama
Do mnie jeszcze nie dociera. Zimno mi się tylko zrobiło ze stresu. No nic nie zrobimy niestety 😔 dobrze ze weekend to w domu przesiedzę.
U mnie wczoraj wieczorem było gorąco, a ja siedziałam w dresie pod kocem także bardzo dobrze Cię rozumiem. To moja pierwsza ciąża, wiem że nie było tam zarodka, więc racjonalnie sobie tłumacze, że lepiej tak niż jakby serduszko miało przestać bić. Ale o tak to trudne, szczególnie że bardzo się już cieszyłam na myśl, że zostane mamą.

Do góry