reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

To ja mam tak samo. Wcześniej uwielbiałam kawę. Teraz nie smakuje. Kurcze jak tak piszecie o obumarciach na późniejszym etapie aż mam dreszcze 😪 straszne.
Niestety, ale byl tez dobry obrot spraw❤️.
Trzeba kochana postarać sie myslec pozytywnie, z nadzieją żeby caly ten czas oczekiwania przetrwać w dobrym zdrowiu psychicznym. Postarać sie cieszyć więc nie ma co o tym rozmyślać bo nic to nie da.
Ja sama jestem słabeusz wiec np wiadomosci nie oglądam bo potem nie spie:(
Hej hej jakos żyje 🙈 ale co to za życie 😬
Kawa mi nie smakuje, w ciagu dnia 2 drzemki 😉 masakra nic sie nie chce, w pon zaczynam 10tc🙈
Termin 1.02.2022
Juz 10😱😍 ale Ci pozytywnie zazdroszcze😆

reklama
I ja 18 luty

Moze nie powiedzial bo to się moze zmienic;)
Przykro mi z powodu pierwszej dzidzi:(
Moja znajoma straciła córeczkę w 38tyg.po prostu przestało jej boc serduszko ale po tym urodzila zdrowego chlopca a teraz niedawno blizniaki. Dwoch chlopcow. Na dodatek byly jednokosmowkowe i jednoowodniowe i rosba jak na drozdzach❤️

Ale jestem zmeczona😴
Wróciłam z pracy i od razu w szlafrok. Czekam az mąż przyniesie mi Pizze z tuńczykiem i zaczelam mu wymieniac jakie jesscze warzywa ma dodac.. Smial sie ze to juz nie bedzoe pizza a sałatka 😆😋
Co tu tak cicho?
Dziękuję Kochana za słowa otuchy. Napelnilas mnie nadzieja

Ja dzis pobudka o 6:40, chłopcy wstali wczesniej. O 10 załapała mnie drzemka na 2,5 h. Czułam sie po niej jeszcze gorzej bo wstałam z Mdłościami 😩😩
Ale na szczęście przeszło i o 18 wcinalam pyszne sushi 😃 oczywiście bez surowej ryby.
Mały juz zasnął, to moze z tatuśkiem jakis film zobaczymy - jak nie zasnę 😅
Wy jakie plany na wieczór?

Ja dzis pobudka o 6:40, chłopcy wstali wczesniej. O 10 załapała mnie drzemka na 2,5 h. Czułam sie po niej jeszcze gorzej bo wstałam z Mdłościami 😩😩
Ale na szczęście przeszło i o 18 wcinalam pyszne sushi 😃 oczywiście bez surowej ryby.
Ja oglądam Minionki 😂 przynajmniej nie będę na nich płakać 🤔

Ja uwielbiam noce bo mozna spac i nic nie robic 😂 oglądam z mlodym bajke i zaraz lulu.
Mnie okropnie boli po bokach brzucha, jakby bo czuc rozciaganie. Ja poprostu marze by odzuskac energie i sily tym bardziej ze mam olanach wyjazd ba 3 yyg nad morze do sanatorium z mlodym.
Okropnie tez sie boje badan prenatalnych, zawsze uprawiam czarnowidztwo😞

Ja uwielbiam noce bo mozna spac i nic nie robic 😂 oglądam z mlodym bajke i zaraz lulu.
Mnie okropnie boli po bokach brzucha, jakby bo czuc rozciaganie. Ja poprostu marze by odzuskac energie i sily tym bardziej ze mam olanach wyjazd ba 3 yyg nad morze do sanatorium z mlodym.
Co do takich stresów.. to rozumiem. Jakos przy pierwszym synku nie widziałam możliwości, ze cos moze byc nie tak. Teraz chyba jestem bardziej świadoma zagrożeń i rożnych innych niezależnych od nas rzeczy 🙈 też sie okropnie boje, ze cos moze byc nie tak

Nie ma co się nastawiać negatywnie. Ja w tej ciąży jakoś dziwnie podchodzę do tego tak jakby jestem spokojna że wszystko będzie okej. W poprzedniej byłam kłębkiem nerwów

Powiem Wam dziewczyny że ja zawsze staram się myśleć pozytywnie. Nie tylko w kwestii ciąży. Myślę że czasami nasze negatywne myśli są jak samospełniające się przepowiednie, bo przyciągamy nie fajne myśli, emocje, sytuacje.
Niestety na pewne sprawy też nie mamy wpływu i zamartwianie się nic nie da 🙂

Właśnie obejrzeliśmy Łowcę czarownic a teraz festival na tvp1.... a tak najmlodszy zasnął juz od 18..no nie dało sie go przetrzymać 😆. Takze jutro pobudka o 6.. Bedzie mnie budzić 😵🤣

Powiem Wam dziewczyny że ja zawsze staram się myśleć pozytywnie. Nie tylko w kwestii ciąży. Myślę że czasami nasze negatywne myśli są jak samospełniające się przepowiednie, bo przyciągamy nie fajne myśli, emocje, sytuacje.
Niestety na pewne sprawy też nie mamy wpływu i zamartwianie się nic nie da 🙂
Też tak do tego podchodzę.. Boje sie myslec źle tak jakby to mialo przyciągnąć to czego sie boimy..

W ogóle sila sugestii ma dużą władzę nad nami..

Teoria mówi, że ludzie stosują się do wzorców lub instrukcji zgodnie z tym, co słyszą lub widzą. Kiedy więc usłyszysz tragiczną wiadomość, prawdopodobnie będziesz przez jakiś czas o tym myśleć i przecenisz prawdopodobieństwo, że coś takiego przydarzy się i tobie.

reklama
Dzień dobry dziewczynki 😊 słuchajcie, mam do Was pytanie odnośnie badań prenatalnych. Robicie tę poszerzona diagnostyke? Kurcze ja w ciąży z synem miałam tylko to usg, które jest zasszs wykonywane w tym okresie i nic dodatkowego. Teraz lekarze namawiają. Co myślicie o tych testach Pappa itd itp? Za bardzo się na tym nie znam, muszę poczytać.

Do góry