reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

agabaj92 piersi mi urosły już mega, brzuch też widać, a zawsze byłam bardzo szczupła. Jak odmówię opalania, wieczornej lampki winka to myślę że mama się domyśli. Za miesiąc też idziemy na wesele i mój tż mówi że mam kupić sukienkę jakąś luźna [emoji28]
No mi piersi troszeczkę w poprzedniej ciąży urosły ale niewiele. My byliśmy w zeszłym roku na weselu ja w 27 tc też miałam luźniejszą sukienkę ale brzuszek miałam malutki

reklama
Jeśli chcesz mieć wszystkie swiadczenia zachowane to musisz pisemnie złożyć prośbę o cofnięcie wypowiedzenia wraz z uzasadnieniem że w dniu złożenia wypowiexzenja nie byłaś świadoma swojego stanu i dołączasz jeszxzw zaświadczenie od lekarza o ciąży.
Bardzo dziękuję za udzielenie odpowiedzi. Dzwoniłam przed chwilą do PIP na infolinię i usłyszałam podobną informację. Ta cała sytuacja mnie bardzo stresuje. Mam zacząć nową pracę od sierpnia, ale tam też będę musiała chyba zrezygnować i pociągnąć świadczenia w starej pracy. Sama nie wiem co zrobić. Nie sądziłam, że tak szybko zajdę w ciążę...

Cześć, dołączam i ja. Czytam już Was od jakiegoś czasu, ale dopiero dzisiaj założyłam konto. To moja pierwsza ciąża, więc jestem trochę przerażona. Wg aplikacji 6t+1, a jutro pierwsza wizyta u ginekologa :)
Hej. U mnie identyczna sytuacja. To również moja pierwsza ciąża i jutro mam wizytę u ginekologa. Również jestem trochę przerażona. 😉

Ja to zrobiłam najlepsze jaja nie dawno w rodzinie się rodził dzidziuś a ja wspaniałomyślnie mówię sobie na co mi te wszystkie rzeczy po mojej córce po co mają kupować oddałam wszystko ubranka,kocyki,ręczniki, łóżeczko no wszystko wszystko a tu po dwóch miesiącach test pozytywny i mało tego bliźniaki😂🤭i co teraz nie powiem im halo oddajcie bo jednak się mi przydadzą te rzeczy hehe😂 oby chłopaki były będzie mniejszy żal bo tamte z córy to bardziej różowe wszystko było😁😉

Ostatnia miesiączka 3 maj. Zawsze miałam nieregularne cykle i dość niski progesteron (brałam duphaston). Teraz lekarz również zalecił mi wspomaganie się duphastonem. Straszna ze mnie panikara, boję się, że coś będzie nie tak. W dodatku za dwa tygodnie bronię pracę dyplomową i jakiś miesiąc temu złożyłam wypowiedzenie w pracy. Mam nadzieję, że mimo to jestem jakoś chroniona. Tak bardzo się stresuje, a wiem że to ostatnia rzecz, która jest mi teraz potrzebna. To moja pierwsza ciąża.

Gratuluję Tobie 2 kresek mam nadzieję, że czujesz się o wiele spokojniej niż ja.
Oj, to jak ostatnią miesiączkę miałaś 3 mają to ciekawe który to tydzień u Ciebie. Wiesz kiedy mogłaś mieć owulację? 🙂 akurat w tej sytuacji z pracą to nie za bardzo wiem jak mogłabym Ci pomóc. Może spróbuj zadać pytanie na jakimś forum prawniczym? 🙄 tam czasami potrafią fajnie, życiowo doradzić
Cybex Priam 2.0, chyba opcje 4w1- bo i tak każdą z tych rzeczy muszę kupić 🙂
Cybexy bardzo mi się podobają. Ten Twój model też ładny. Ale jak zobaczyłam cenę 🙈😱 to jest chyba jakiś żart 🤣
Czytałam dziewczyny że niektóre z Was już informowały bliską rodzinę. Poza mną i moim partnerem nikt nie wie. On też nie chce nikogo informować przed 4 miesiącem. Ja myślę że poczekam jeszcze miesiąc do badań prenatalnych. Na weekend jadę do rodziców i myślę że mama i tak zobaczy zmiany. W pracy też nie mówiłam, ale szczerze mówiąc nie chcę zbyt długo pracować.
My póki co też czekamy z radosną nowiną. W zeszłym roku pochwalilismy się bardzo szybko i niestety bardzo dużo musieliśmy później odkręcać... 😔 nawet mamie na razie nie mówię bo to jeszcze większą panikara niż ja. Pewnie by się stresowała bardzo między wizytami, a jeszcze jej mama też jest teraz w szpitalu, trochę z babcią nieciekawie więc nie chce dokładać mamie zmartwień. Jedynie w pracy każdy się domyślił, bo dziewczyny wiedziały że się staramy więc jak poszłam na l4 to każda się domyśliła 😁
Hejjjjjjoooo,
Mam mdłości 24h na dobę. A wczoraj osiągnęłam zenit, mdłości, brak klimy, ukrop w pracy, prawie zemdlałam, i do tego rozbeczałam się jak małe dziecko :D No i niestety powiedziałam w pracy. Jakbym miała zemdleć, to muszą wiedzieć o tym szczególe ;)
U mnie jedni wiedzą, drudzy nie. Ci z którymi się często widuję, to wiedzą. Cieszą się razem ze mną, mam z kim pogadać.
Najgorsze są poranki, 5.30 wstaje i czuję się codziennie jak na kacu.. Mega mnie to męczy, próbuję nie wstawać na raz, ale i tak mnie mdli.
W pierwszej ciąży nie miałam prawie w ogóle mdłości, więc mam nadzieję, że szybko miną, zaczęły się na przełomie 5/6 tyg.
P.S- czy któraś ma cukrzycę ciążową?
Ja chyba mam, tydzień temu robiłam glukozę na czczo i wyszło mi 94. Lekarz powiedział że mam przypomnieć o tym wyniku na kolejnej wizycie i dostanę chyba od razu skierowanie na krzywa. Na razie staram się nie jeść słodyczy i kontroluje się glukometrem. A Ty masz cukrzycę ciążową?

Ja dość późno pójdę do lekarza bo w 8 tc. Ale wolę się nie spieszyć i nie jeździć co tydzień plus dodatkowe nerwy.
Ale żeby wytrzymać i usiedzieć na tyłku do tego 8 tygodnia to też trzeba mieć nerwy ze stali 😁 podziwiam i szczerze zazdroszczę, bo fajnie tak iść i od razu widzieć ładnego fistaszka na USG😁

Ale żeby wytrzymać i usiedzieć na tyłku do tego 8 tygodnia to też trzeba mieć nerwy ze stali [emoji16] podziwiam i szczerze zazdroszczę, bo fajnie tak iść i od razu widzieć ładnego fistaszka na USG[emoji16]
Trochę mam nauczkę z poprzedniej ciąży, wcześniej lekarz pacan robił USG to był pęcherzyk ciążowy, później ten pacan robił mi USG przez powłoki brzuszne, zmiana lekarza 2 dni później. Wolę ze spokojem poczekać niż sie gorzej denerwować i nerwy sobie psuć dodatkowo. Dni szybko mijają a mam 8 miesięcznego syna w domu [emoji16]

O ciąży wiedza tylko moi rodzice i teściowie (jutro zaczynam 9tc) . w pracy poinformowałam tylko mojego kierownika - ale zapewne się rozniesie bo 11 czerwca moja gin zalozyla mi książeczkę ciąży i dała l4 z kodem B . A kadry jak to kadry - nośnik informacji .
Ze znajomych ani innych członków rodziny narazie nikt nie wie . Zapewne powiadomimy jak będę po prenatalnych albo najlepiej skończę 1 trymestr .

reklama
Witam wszystkie nowe koleżanki, fajna grupka się tu robi ☺️

Ja za 3h na pierwsze USG, termin ostatniej miesiączki to 3 maja, również pierwsza ciąża. Zaczynam się trochę denerwować i ekscytować 🤪

Ja powiedziałam rodzicom i dwóm koleżankom, nie żałuję, spotkałam się z bardzo pozytywną reakcją :)

Do góry