reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Ostatnia miesiączka 3 maj. Zawsze miałam nieregularne cykle i dość niski progesteron (brałam duphaston). Teraz lekarz również zalecił mi wspomaganie się duphastonem. Straszna ze mnie panikara, boję się, że coś będzie nie tak. W dodatku za dwa tygodnie bronię pracę dyplomową i jakiś miesiąc temu złożyłam wypowiedzenie w pracy. Mam nadzieję, że mimo to jestem jakoś chroniona. Tak bardzo się stresuje, a wiem że to ostatnia rzecz, która jest mi teraz potrzebna. To moja pierwsza ciąża.

Gratuluję Tobie 2 kresek mam nadzieję, że czujesz się o wiele spokojniej niż ja.
Spokojnie będzie dobrze, a wypowiedzenia nie możesz cofnąć? Bo z tego co kojarzę to dopiero od potwierdzonego 12 tyg ciąży kobieta jest chroniona. Czy ja spokojniejsza nie wiem, w domu 8 miesięczny syn, a myślałam że zajde trochę później a tu bach.
A ja mam dużo po dzieciakach wiec obejdzie się bez większych zakupów [emoji28] jedyne co to ubranek nie mam wcale [emoji85] zdążyłam wszystko posprzedawać i powydawać [emoji51]
Ja też mam trochę rzeczy po synu ale nie wiem jak będzie z rozmiarem no i jaka płeć.

reklama
Ojej, ale faktycznie tak słabo się czujesz? Biedna 😞 mnie odrobinkę dzisiaj mdlilo ale jechałam rano na badania i to raczej z głodu 🤷‍♀️

Ciekawe czy zobaczysz już serduszko 🥰 ekscytują mnie te Wasze wizyty 😁 przykro mi że musisz się tak leczyć 😞
edit: miało być "męczyć" na końcu 🤦‍♀️
Nie, czuję się w miarę ok, ale tak mi się nie chciało iść do pracy na ten upał że troszkę posciemnialam 😝 pokój mamy mały i to od południa, bez klimy, czasami nie idzie oddychać i zrobiłam sobie wagary.
Hej dziewczyny, wczoraj zrobiłam 4 testy domowe- wszystkie pozytywne, beta z krwi 7000, progesteron trochę ponad 10. Do lekarza wybieram się w środę. Bardzo się boję.
Gratuluje, dobrze że bierzesz proga bo trochę niski. Dużo zmian w Twoim życiu teraz nastąpi, nie wiem jak to jest jak już założyłaś wypowiedzenie,czy jesteś chroniona, musisz kogoś dopytać.

A jak wyglądała Twoja pierwsza wizyta u ginekologa, gdy potwierdzał ciążę? W którym jesteś tygodniu ciąży? Biorę luteinę, bo rzeczywiście progesteron mógłby być wyższy.
Miałam pobraną cytologię, potem USG dopochwowe. Na monitorze lekarz pokazał mi zarodek i bicie serduszka.
Dziś zaczynam 6 tydzień.

Dziewczyny a jak radzicie sobie z mdłościami? Mnie dziś dopadły w pracy po drugim śniadaniu.. nie mówiłam w biurze o ciąży i wolałabym żeby na razie się się dowiedzieli 😏 jak tak będę miała częściej to prędzej czy później się domyslą

Hej

Ja Chce spać!

Zapowiada sie ciekawie przy moim trybie pracy i zycia 🤣 zdecydowanie teraz potrzebuje wiecej snu eh

Co do wózka to mam prawie nowy uzywany do 18m urbo2
. Dalej moje dzieci wolaly chodzić i podziwiałam i wciąż Podziwiam 3 latki siedzace w wozkach😆 dlatego co do wozka nie patrze aby był jak najwiekszy co do siedziska itd bo i tak nie uzywam zbyt dlugo 🤣
Dla najmlodszego wymyslilam Hulajnoge z siedziskiem, z rączką i tak co rano jogging jak ta lala..tak zapierdzielal ze nie zadazalam nogami przebierać 🤣🤣🤣🤣
A z czasem kupiłam rowerek do prowadzenia i jezdzimy na piecho na zakupy ( nie spożywcze 😄) wciąż choc czesto prowadzi za raczke to jednak polowe trasy wysiedzi.
Mam samochód. Ale nie mam jakos daleko a lubię jak mały tez skorzysta co swoje po drodze.
Za rok juz napewno bedzie tylko na piecho.

Cybex tez mi sie podoba:)
W ogole wszystko mam. Ale jak sie trafi dziewczynka to potrzebna bedzie nowa garderoba😆💐

Kicimoni gratulacje ☺️

I bylam pewna ze odmrazam barszczyk czerwony🤣🤣🤣
No cóż. To też Dobre choć mialam przystopować z ilością smażonego żarełka bo ostatnio codziennie😂

A wczoraj to

Pozarlam 2 uda🤣

Ale Mnie ssie ostatnio!!!
Jak tak dalej pójdzie to kiepsko to widze😬😱

reklama
Czytałam dziewczyny że niektóre z Was już informowały bliską rodzinę. Poza mną i moim partnerem nikt nie wie. On też nie chce nikogo informować przed 4 miesiącem. Ja myślę że poczekam jeszcze miesiąc do badań prenatalnych. Na weekend jadę do rodziców i myślę że mama i tak zobaczy zmiany. W pracy też nie mówiłam, ale szczerze mówiąc nie chcę zbyt długo pracować.

Do góry