reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski! 💝

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
wyczytuje ze jakies leki zarzywacie czy to luteine czy cos na progesteron itp. Pierwszy raz ide na wizyte pod tytulem "mam problem z zajsciem w ciaze" :) dletego chciałam dopytac czy oprocz skierowania na badania powinien cos mi przepisac .
No to nikt Ci tak w ciemno żednych tabletek nie da :) najierw musisz mieć diagnostykę i na tej podstawie lekarz dobierze leczenie. Więc jutro powinnaś dostać skierowania na badania :)

reklama
Skoro nie ma wykrytego problemu to lekarz nie może nic przepisać. 😅 brak owulacji? Stymulacja. Niepękające pęcherzyki? Zastrzyk na pękanie. Niski progesteron po owu? Luteina, dupahaton. I wiele innych. Ale zazwyczaj trzeba najpierw chodzić na monitoring, badać progesteron po owulacji itp aby znaleźć problem... 😅
No cóż od czegoś trzeba zaczać skoro natura nie działa jak powinna :( ale dzieki za odpowiedz

No to nikt Ci tak w ciemno żednych tabletek nie da :) najierw musisz mieć diagnostykę i na tej podstawie lekarz dobierze leczenie. Więc jutro powinnaś dostać skierowania na badania :)
To przynajmnie jakos sporzytkuje ostatni tydzien urlopu biegajac po labolatoriach :)
gdzieś na jakims forum wyczytałam ze dziewczyny po cesarkach maja prolemy z zajsciem w kolejna ciaze przez zrosty blizny czy cos w tym stylu i zaczełam panikowac ze moze i mnie to sie przytrafi . eh zwariwac mozna jak kolejny cykl na białoooo

To przynajmnie jakos sporzytkuje ostatni tydzien urlopu biegajac po labolatoriach :)
gdzieś na jakims forum wyczytałam ze dziewczyny po cesarkach maja prolemy z zajsciem w kolejna ciaze przez zrosty blizny czy cos w tym stylu i zaczełam panikowac ze moze i mnie to sie przytrafi . eh zwariwac mozna jak kolejny cykl na białoooo
A ile cykli się starasz?

Miałam 3 cc, każda kolejna nie była utrudnieniem, dopiero teraz jakoś się nie udaje.

Tak, i można mieć też ciąże pozamaciczną w bliźnie. Była taka dziewczyna na sierpniowych 2022, to chyba nawet była jej taka druga ciąża

A ile cykli się starasz?
wsumie to 3 cykl co prawdo jestem 8dpo i wyszedł negatywny tescior a @ dopiero 28-02 ma byc planowo wiec jeszcze mam ciut nadzieji bo brzuch juz od 5dpo boli jak na @ ( oczywiście z przerwami ) od wczoraj cycki tez nie sa łaskawe ale to by bylo na tyle dlatego postanowiłam dzis zatestowac . Może za szybko sama juz nie wiem

Ja rozmawiałam o tym z moją ginekolog i ona mówi, ze to było zdecydowanie bardziej powszechne zjawisko przy starym rodzaju cięć. Teraz tnie się bardzo nisko, a zagnieżdżenie w większości prawidłowych ciąż odbywa się wysoko. Oczywiście nie można tego wykluczyć, ale nie są to nadmiernie częste przypadki.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.