reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski! 💝

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Nie, w zasadzie nie robiłam żadnych badań od zabiegu ani żadnych specyficznych pod starania. Założyłam ze 3 miesiące sprobuje po prostu metoda „co dwa dni” bez większego stresu a jak nie wyjdzie to będę drążyć temat żeby nie tracić czasu. Na początku marca mam kontrole u gin, wiec to w sumie moj taki deadline. W zeszłym miesiącu zrobiłam pierwszy raz testy owulacyjne, miałam tez objawy owulacji (po wyjęciu spirali czuje dość intensywnie jak bolą mnie ledzwia po jednej ze stron). Ogólnie dopiero zagłębiam się w fora i tematykę ale poczucie przynależności do grupy osób starających się jest niezastąpione [emoji3526] Wrocilam właśnie z 5cio pakiem testów owulacyjnych, miałam nie robić ale w sumie co mi tam, były w promocji Rossmanie [emoji16] nie wiedziałam ze są appki do odczytywania testów owu, ja korzystam tylko z Flo i OvuFriend

Zapytaj gina na kontroli o amh. Ja bym zbadała jakby mi gmerali w jajniku [emoji3526]

Czyli w sumie testy owulacyjne nie maja większego sensu? Jak najbardziej wiarygodnie stwierdzić czy owulacja jest czy nie ? Monitoringiem u Gin?

Zależy w jakim celu je stosujesz. Są dziewczyny, które nie maja typowych objawów owulacyjnych, nie maja śluzu lub nie potrafią go interpretować, wtedy takie testy mogą być im pomocne w określeniu kiedy jest najbardziej odpowiedni czas [emoji6] zazwyczaj pokrywają się z owu, ale wiem, ze u niektórych dziewczyn w ogóle się nie sprawdzają, nie maja pikow mimo ze owulacje są potwierdzone u gina. Dlatego ja polecam walnąc choć raz razem z monitoringiem. Można tez sobie machnąć proga 7dpo i zobaczyć czy faktycznie ruszyło.

Zależy w jakim celu je stosujesz. Są dziewczyny, które nie maja typowych objawów owulacyjnych, nie maja śluzu lub nie potrafią go interpretować, wtedy takie testy mogą być im pomocne w określeniu kiedy jest najbardziej odpowiedni czas [emoji6] zazwyczaj pokrywają się z owu, ale wiem, ze u niektórych dziewczyn w ogóle się nie sprawdzają, nie maja pikow mimo ze owulacje są potwierdzone u gina. Dlatego ja polecam walnąc choć raz razem z monitoringiem. Można tez sobie machnąć proga 7dpo i zobaczyć czy faktycznie ruszyło.
Ok, dziękuję bardzo za wytłumaczenie :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.