reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski! 💝

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja z drugą corką też mialam krwawienie, krótko ale potezne i nijak potem do tego ciąża, ktora po 3 tyg z tego powstala nie pasowała, zeby to był @. Może u ciebie ustanie...

reklama
Chcialam zapytać, która jeszcze testuje w lutym, ja ogolnie codziennie nie odpuszczam. Termin @ mam na 3.03 więc łapię się z lutego na marzec jeszcze 🤣😁👍

Chcialam zapytać, która jeszcze testuje w lutym, ja ogolnie codziennie nie odpuszczam. Termin @ mam na 3.03 więc łapię się z lutego na marzec jeszcze 🤣😁👍
I co, jak wyniki testów u ciebie? Jakieś objawy? Ja wczoraj zrobiłam Clearblue ale negatyw… niby jescze 5 dni do @ ale nie wiem…

A wy już robiliście jakieś badania czy na razie cały czas na żywioł?
Nasza historia płodności (3 dzieci bez wiekszych utrudnień) i opinia lekarza, ze nie widzi przeciwskazań kolejnej nie nastawia nas, by robić badania pod kierunkiem naszych możliwości. Poronienie w lipcu, utwierdzilo tylko ze ciąża jest mozliwa. Chcemy miec 4 dziecko, ale jak się nie uda (kończę 38 lat 31.03) to trudno. Nie podejmiemy tematu diagnostyki, bo nie jestesmy aż tak zmotywowani, by tę 4 mieć. Działamy na żywioł.

Nasza historia płodności (3 dzieci bez wiekszych utrudnień) i opinia lekarza, ze nie widzi przeciwskazań kolejnej nie nastawia nas, by robić badania pod kierunkiem naszych możliwości. Poronienie w lipcu, utwierdzilo tylko ze ciąża jest mozliwa. Chcemy miec 4 dziecko, ale jak się nie uda (kończę 38 lat 31.03) to trudno. Nie podejmiemy tematu diagnostyki, bo nie jestesmy aż tak zmotywowani, by tę 4 mieć. Działamy na żywioł.

A okej :) pytałam z ciekawości bo nie kojarzę po prostu Twoje historii
My mamy na razie 2 dzieci, ale jednak chcemy się przepadać wzdłuż i wszerz :) nie darowałabym sobie kolejnego poronienia bez przebadania się ale ja jestem zadaniowa

I co, jak wyniki testów u ciebie? Jakieś objawy? Ja wczoraj zrobiłam Clearblue ale negatyw… niby jescze 5 dni do @ ale nie wiem…
Usiłuje sobie przełożyć na chlopski rozum, że wszystkie testy, które wykonałam, są zdecydowanie za wcześnie 🤣😂🤦‍♀️🙈
15.02 pik pozytywny + 2 dni nim komorka + 5 dni wędrówki + 5 dni zagniezdzenia to jakby nie patrzył pierwszy test 27.02 moze powinien pokazać coś a moze 28.02 jak wylicza mi kakalkulator... dziś 25.02 negatywny 26dc, niby mam jeszcze czas zeby przekonać się czy na pewno nic w tym cyklu nie wyszlo i tego się trzymam. 🙃🙃🙃
Z objawów dzis na pewno czuje pelniejsze piersi, i pol godziny temu pobolewalo mnie podbrzusze przez moze 10-15 minut i minęło. Odczuwam tez mokrość, śluz nadal biały.

Czyli jesteś dziś 8 lub 9 dni po owulacji?
Usiłuje sobie przełożyć na chlopski rozum, że wszystkie testy, które wykonałam, są zdecydowanie za wcześnie [emoji1787][emoji23][emoji2356][emoji85]
15.02 pik pozytywny + 2 dni nim komorka + 5 dni wędrówki + 5 dni zagniezdzenia to jakby nie patrzył pierwszy test 27.02 moze powinien pokazać coś a moze 28.02 jak wylicza mi kakalkulator... dziś 25.02 negatywny 26dc, niby mam jeszcze czas zeby przekonać się czy na pewno nic w tym cyklu nie wyszlo i tego się trzymam. [emoji854][emoji854][emoji854]
Z objawów dzis na pewno czuje pelniejsze piersi, i pol godziny temu pobolewalo mnie podbrzusze przez moze 10-15 minut i minęło. Odczuwam tez mokrość, śluz nadal biały.

reklama
Pik to jeszcze nie owulacja. Owulacja następuje najczęściej pomiędzy 24 a 48 godzin od piku. Czyli jeśli pik był 15 to owulacja prawdopodobnie 16.02 lub 17. 02, a po to się liczy dopiero od dnia PO owulacji. Czyli jeśli była 16.02 to jesteś 9 dpo a jeśli 17.02 to 8 dni po
15.02 mialam testową mocniejszą niż kontrolną nie wiem szczerze jak to liczyć, myslalam ze "po" bylo zawsze po dniu pik [emoji16][emoji16][emoji16]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.