reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski! 💝

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja z drugą corką też mialam krwawienie, krótko ale potezne i nijak potem do tego ciąża, ktora po 3 tyg z tego powstala nie pasowała, zeby to był @. Może u ciebie ustanie...

reklama
Chcialam zapytać, która jeszcze testuje w lutym, ja ogolnie codziennie nie odpuszczam. Termin @ mam na 3.03 więc łapię się z lutego na marzec jeszcze 🤣😁👍

Chcialam zapytać, która jeszcze testuje w lutym, ja ogolnie codziennie nie odpuszczam. Termin @ mam na 3.03 więc łapię się z lutego na marzec jeszcze 🤣😁👍
I co, jak wyniki testów u ciebie? Jakieś objawy? Ja wczoraj zrobiłam Clearblue ale negatyw… niby jescze 5 dni do @ ale nie wiem…

A wy już robiliście jakieś badania czy na razie cały czas na żywioł?
Nasza historia płodności (3 dzieci bez wiekszych utrudnień) i opinia lekarza, ze nie widzi przeciwskazań kolejnej nie nastawia nas, by robić badania pod kierunkiem naszych możliwości. Poronienie w lipcu, utwierdzilo tylko ze ciąża jest mozliwa. Chcemy miec 4 dziecko, ale jak się nie uda (kończę 38 lat 31.03) to trudno. Nie podejmiemy tematu diagnostyki, bo nie jestesmy aż tak zmotywowani, by tę 4 mieć. Działamy na żywioł.

Nasza historia płodności (3 dzieci bez wiekszych utrudnień) i opinia lekarza, ze nie widzi przeciwskazań kolejnej nie nastawia nas, by robić badania pod kierunkiem naszych możliwości. Poronienie w lipcu, utwierdzilo tylko ze ciąża jest mozliwa. Chcemy miec 4 dziecko, ale jak się nie uda (kończę 38 lat 31.03) to trudno. Nie podejmiemy tematu diagnostyki, bo nie jestesmy aż tak zmotywowani, by tę 4 mieć. Działamy na żywioł.

A okej :) pytałam z ciekawości bo nie kojarzę po prostu Twoje historii
My mamy na razie 2 dzieci, ale jednak chcemy się przepadać wzdłuż i wszerz :) nie darowałabym sobie kolejnego poronienia bez przebadania się ale ja jestem zadaniowa

I co, jak wyniki testów u ciebie? Jakieś objawy? Ja wczoraj zrobiłam Clearblue ale negatyw… niby jescze 5 dni do @ ale nie wiem…
Usiłuje sobie przełożyć na chlopski rozum, że wszystkie testy, które wykonałam, są zdecydowanie za wcześnie 🤣😂🤦‍♀️🙈
15.02 pik pozytywny + 2 dni nim komorka + 5 dni wędrówki + 5 dni zagniezdzenia to jakby nie patrzył pierwszy test 27.02 moze powinien pokazać coś a moze 28.02 jak wylicza mi kakalkulator... dziś 25.02 negatywny 26dc, niby mam jeszcze czas zeby przekonać się czy na pewno nic w tym cyklu nie wyszlo i tego się trzymam. 🙃🙃🙃
Z objawów dzis na pewno czuje pelniejsze piersi, i pol godziny temu pobolewalo mnie podbrzusze przez moze 10-15 minut i minęło. Odczuwam tez mokrość, śluz nadal biały.

Czyli jesteś dziś 8 lub 9 dni po owulacji?
Usiłuje sobie przełożyć na chlopski rozum, że wszystkie testy, które wykonałam, są zdecydowanie za wcześnie [emoji1787][emoji23][emoji2356][emoji85]
15.02 pik pozytywny + 2 dni nim komorka + 5 dni wędrówki + 5 dni zagniezdzenia to jakby nie patrzył pierwszy test 27.02 moze powinien pokazać coś a moze 28.02 jak wylicza mi kakalkulator... dziś 25.02 negatywny 26dc, niby mam jeszcze czas zeby przekonać się czy na pewno nic w tym cyklu nie wyszlo i tego się trzymam. [emoji854][emoji854][emoji854]
Z objawów dzis na pewno czuje pelniejsze piersi, i pol godziny temu pobolewalo mnie podbrzusze przez moze 10-15 minut i minęło. Odczuwam tez mokrość, śluz nadal biały.

reklama
Pik to jeszcze nie owulacja. Owulacja następuje najczęściej pomiędzy 24 a 48 godzin od piku. Czyli jeśli pik był 15 to owulacja prawdopodobnie 16.02 lub 17. 02, a po to się liczy dopiero od dnia PO owulacji. Czyli jeśli była 16.02 to jesteś 9 dpo a jeśli 17.02 to 8 dni po
15.02 mialam testową mocniejszą niż kontrolną nie wiem szczerze jak to liczyć, myslalam ze "po" bylo zawsze po dniu pik [emoji16][emoji16][emoji16]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.