reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Progesteron jakieś 18 7dpo, owulacja była konkretnego dnia.
Te plamienia mnie denerwują, bo to zupełna nowość i za każdym razem robią mi niepotrzebna nadzieję. 🥺😢 Chyba zostaje się do nich przyzwyczaić.
o nie, nie pozostaje się przyzwyczaić- moze będę brutalna, ale skoro nie oznaczały one implantacji to niestety nadzieja musi ustąpić i należy zacząć się diagnozować. Plamienia międzymiesiączkowe nie są normalne. Nie bagatelizuj tego.

reklama
o nie, nie pozostaje się przyzwyczaić- moze będę brutalna, ale skoro nie oznaczały one implantacji to niestety nadzieja musi ustąpić i należy zacząć się diagnozować. Plamienia międzymiesiączkowe nie są normalne. Nie bagatelizuj tego.
Staram się diagnozować, ale wiesz jak to z lekarzami bywa. Wszyscy mnie z bywają, bo dopiero minęło pół roku.
Ale umówiłam się dziś do kolejnego z kolei ginekologa, tym razem w klinice leczenia niepłodności. Był bardzo polecany, mam nadzieję, że i on nie każe mi wrócić za pół roku. 🙄

Hej ;) ja ostatnio.mam smutny nastrój, w domu mam przyslowiowy szpital :/. Pozamawialam sobie kwasy omega jakieś w tabletkach, karczoch, ostropest i tran, żeby obniżyć ogolnie cholesterol i ten zly, trojglicerydy , podwyższyć dobry cholesterol. Tylko się zastanawiam czy to można brać przy staraniach. A głową serio dalej mnie boli. Odkąd dostałam okres nie mam dnia beż bólu. Zaraz zrobię sobie kleik z babki plesznik i jajowatej. Żeby troszkę błonnika zjeść:)

Mi ginekolog zaleciła przy staraniach przyjmowanie resweratrolu na podwyższony cholesterol, może tego spróbuj ☺️

Staram się diagnozować, ale wiesz jak to z lekarzami bywa. Wszyscy mnie z bywają, bo dopiero minęło pół roku.
Ale umówiłam się dziś do kolejnego z kolei ginekologa, tym razem w klinice leczenia niepłodności. Był bardzo polecany, mam nadzieję, że i on nie każe mi wrócić za pół roku. 🙄
jasne, rozumiem. Ja sama też przecież nie wiem skąd u mnie te plamienia, ale ja mam całą górę badań za sobą...
a lekarze, tak, są jacy są. Przybwając na forum jestm zadziwiona, ze wydaje mi się, że jest więcej konowałów niż kompetentnych lekarzy.

Dziewczyny spytam Was bo jesteście skarbnicą wiedzy. Jestem na drugim stymulowanym cyklu i w poprzednim po 5 dniach od owu zaczęłam stosować luteinę dopochwową, ale niestety dostałam strasznej infekcji od tego, dramat, nigdy w życiu nie miałam tam infekcji i dostałam takiej, że myślałam, że umrę z tego swędzenia 🙈🙈
Ale do brzegu, w tym cyklu przyjmuje progesterone bensis od środy, a od czwartku mam strasznie dużo śluzu, normalnie leje się ze mnie wręcz, nigdy tak nie miałam i mam pytanie do bardziej doświadczonych z progesteronem, czy to może być wpływ przyjmowania go? Tak myślę, że pewnie tak, ale nie mam z tym doświadczenia i nie wiem czy wpływa on na ilość i jakość śluzu 😬
Ja biorę progesterone besins, ale nie ma on u mnie wpływu na śluz 😉

A powiedzcie dziewczyny, które macie porównanie różnych progesteronów - który najbardziej polecacie jeśli chodzi o skutki uboczne u Was?
Zastanawiam się czy nie zamienić tego prog besins na jakiś duphaston.

A powiedzcie dziewczyny, które macie porównanie różnych progesteronów - który najbardziej polecacie jeśli chodzi o skutki uboczne u Was?
ja tylko po besins mam zawroty głowy. Na duphastonie nic mi nie jest (klasyczny pms mnie dopada po prostu), na luteinie też nic mi nie było

Ja po besins czułam się chyba okej (nie pamiętam żeby coś się działo, więc tak wnioskuję). Duphaston musiałam odstawić, bo miałam niesamowite zawroty głowy i całe dnie bym spała. Lekarz zmienił mi na luteinę

reklama
Jak do tej pory brałam duphaston i luteinę i nie miałam po nich żadnych skutków ubocznych. Od jutra będę brać cyclogest więc zobaczymy co będzie po nim.

Do góry