reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
To Roma tez takie dziwolagi czasem mowi ale chodzi mi bardziej o takie namietne powtarzanie babababa mamamama tatatata itd. Jak tego nie robi jeszcze to nie ma sie co martwic?

@Darapuszkin zobacz czy na sutku nie masz białej plamki, bo to może tylko zatkany kanalik. Udroznienie go i po sprawie 😊 Jak zastój w środku piersi to trochę więcej zabawy ☹
Mam jakby stwardnienie w jednym miejscu... robie tak ze przystawiam mala do drugiej i wtedy w tej zastojem zaczyna leciec i ja przekladam to ssie... ale nie schodzi. Musze zrobic sobie oklady chyba. Nic nie boli tylko czuje gule

To Roma tez takie dziwolagi czasem mowi ale chodzi mi bardziej o takie namietne powtarzanie babababa mamamama tatatata itd. Jak tego nie robi jeszcze to nie ma sie co martwic?
No pewnie, że nie 😊 Teraz skupiła się na czworakowaniu i to ja pochlania
Moja za to całymi dniami gada od rana do wieczora , że gębą jej się nie zamyka i dopiero wczoraj czworacxki jej się przypomniały.

Mam jakby stwardnienie w jednym miejscu... robie tak ze przystawiam mala do drugiej i wtedy w tej zastojem zaczyna leciec i ja przekladam to ssie... ale nie schodzi. Musze zrobic sobie oklady chyba. Nic nie boli tylko czuje gule
To musisz rozbić gule i rozmasować to. Najlepiej masaż w kierunku sutka i delikatne ściąganie. Mi najlepiej ręcznie nie laktatorem to było robić albo mąż robił.

To musisz rozbić gule i rozmasować to. Najlepiej masaż w kierunku sutka i delikatne ściąganie. Mi najlepiej ręcznie nie laktatorem to było robić albo mąż robił.
Mąż daleeeeko :( musze sama sie obmacac! Dziekuje za rady, jak moja mama wroci z pracy to wezme cieply prycznic i pomasuje tego cyca. A co do gaworzenia to moze i racja ze mala wystartowala z siadaniem, raczkowaniem i wstawaniem, moze nie ma czasu na proby glosu ale dzisiaj mi migną artykul ze 6 miesieczne dzieci juz łączą sylaby a Roma tak oszczednie. Raczej piszczy, cos belkocze, smieje sie w glos ale nie jest to laczenie sylab

@Dorapuszkin mi przy starszej pomagaly: oklady cieple przed karmieniem, zimne po karmieniu. Karmienie w pozycji w ktorej brodka dziecka jest od strony guzka i czestsze przystawianie do chorej piersi. Plus ibuprofen 3x na dobe. Teraz to juz spokojnie, dziecko mocno ssie wiec szybko powinno przejsc 😚
U nas ostatnie nocki tez slabe. Obwiniam górne jedynki 😎 w dzien raz lepiej raz gorzej. Ale wspolczuje bo tez jak bylam u rodzicow to mialam hardcore.
U mnie okresu nadal brak i sie jakos nie spodziewam wkrotce- poprzednio dostalam dopiero po calkowitym odstawieniu cory od piersi 🤔

Mąż daleeeeko :( musze sama sie obmacac! Dziekuje za rady, jak moja mama wroci z pracy to wezme cieply prycznic i pomasuje tego cyca. A co do gaworzenia to moze i racja ze mala wystartowala z siadaniem, raczkowaniem i wstawaniem, moze nie ma czasu na proby glosu ale dzisiaj mi migną artykul ze 6 miesieczne dzieci juz łączą sylaby a Roma tak oszczednie. Raczej piszczy, cos belkocze, smieje sie w glos ale nie jest to laczenie sylab
Mi doradczyni laktacyjna mowila zeby nie masowac. Tylko takie delikatne sczesywanie palcami w kierunku brodawki podczas karmienia

reklama
Hej. U nas menu z dziś: śniadanie to kaszka manna na wodzie z bananem. 2gie śniadanie nektarynka, obiad zupka jarzynowa i makaron z sosem beszamelowym.
Okresu brak. Trzeba robić co jakiś czas testy by nic nie przeoczyć 🤭

Do góry