reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Jak się teraz zachowują Wasze Dzieciaczki? My własnie wróciliśmy od moich rodziców, był to nasz pierwszy wyjazd z małym, byliśmy na tydzień. W tym czasie włączył sie u niego mega lęk separacyjny w stosunku do mnie 😬Najczesciej chce byc u mnie na rączkach, nawet jak ma dobry humor i ktos sie z nim np bawi na macie to jak mu gdzies migne nawet z daleka na chwile, to od razu zaczyna plakac i patrzy na mnie takim wzrokiem z serii "ratuj mnie natychmiast". Wezme go na rece i najczesciej jest juz ok. Nawet tata nie pasuje, a do tej pory tak nie bylo.
Zastanawiam sie czy to przez ten wyjazd, czy niezaleznie od niego- taki etap. Jest u Was teraz coś takiego?
Moja starsza córka nigdy tak nie miała 🤔

reklama
Jak się teraz zachowują Wasze Dzieciaczki? My własnie wróciliśmy od moich rodziców, był to nasz pierwszy wyjazd z małym, byliśmy na tydzień. W tym czasie włączył sie u niego mega lęk separacyjny w stosunku do mnie 😬Najczesciej chce byc u mnie na rączkach, nawet jak ma dobry humor i ktos sie z nim np bawi na macie to jak mu gdzies migne nawet z daleka na chwile, to od razu zaczyna plakac i patrzy na mnie takim wzrokiem z serii "ratuj mnie natychmiast". Wezme go na rece i najczesciej jest juz ok. Nawet tata nie pasuje, a do tej pory tak nie bylo.
Zastanawiam sie czy to przez ten wyjazd, czy niezaleznie od niego- taki etap. Jest u Was teraz coś takiego?
Moja starsza córka nigdy tak nie miała 🤔
Około tygodnia, może trochę więcej Nela miała to samo. A nigdzie nie wyjeżdżaliśmy, cały czas w domu. Nie mogłam iść pod prysznic bo krzyczała i marudziła nawet mężowi, no i wystarczyło tylko się jej pokazać i było ok. Ja to zgonilam na moją ulubioną bratowa męża, pewnie kojarzycie historię 😁 ale to chyba kolejny, już nie liczę który, skok. Ogólnie po kilku dniach minęło uff 🥵

No lęk separacyjny jest rozwojowy w tym czasie. Tzn że jak jest to normalne. A jak nie ma to nic się chyba nie dzieje 😉 @Cookie_ pisałaś kiedyś że Mała kaszle na Was (by zwrócić uwagę). Mój dziś zaczął cmokać jakby buziaki dawał 😀 smieszne to. Lęk ma. Jak kogoś nie zna to strach. @middayjoy może te nasze chłopaki to mamusiowe dlatego córka nie miała? 😉 chociaż moja miała 😀

Dziewczyny, nie wiem dlaczego ale zamiast nowej wersji bidona bbox kupipam najwyrazniej starą wersję 😒 probuje yeraz znalezc zestaw zapasowych rurek i zestaw czyszczacy ale wszedzie braki na stanie. Ma ktoras z Was stara wersje i znalazla taki zestaw?
A jak wygląda stara a nowa wersja. Szczerze nawet nie wiwm jaka mam 😜
Lilka zaczęła teraz fukać nosem, w taki sposób jakby szybko coś wąchała. Robi wtedy komiczna minę. To oznaką, że zaczyna się wkurzać 😂 Jak denerwuje ją zabawka, bo coś się nie udaje znua zrobić to od razu tak fuka.
Lęk separacyjny też troszkę jest. Ogólnie to ma chyba radar na mnie. Jak wychodzę z domu wieczorem pospacerować, gdy ona zaśnie to nie ważne czy wyjdę po 15 min czy godzinie zawsze obudzi się po wyjściu i marudzi mężowi. Gdy wracam jest już u niego na rękach, brazona na mnie. Patrzy z wyrzutem i nie uśmiecha się ale jak dostanie pierś to zasypia w sekundę. Oczywiście mężowi nie chce zasnąć.
Zaczęła się tak podnosić do raczkowania, że dzwiga cały brzuch póki co nie skumała jak dobrze ustawić nogi bu dupke podnieść. Pełzając przemieszcza się w kilka sekund po pokoju, ale widać że szykuje się chyba do raczkowania.

Ostatnia edycja:
@middayjoy az zerknęłam na allegro do kupna, i widzę że piszę model 2020 😝
Screenshot_20200816_223752.jpg

@Cookie_ ja mojemu chyba pomogłam bo jak brzuszek podnosił to go za bioderka lekko uniosłam i kąt tych bioder zmieniałam. Nóżki się wtedy podkuliły i zakumał że tak mu lepiej i wyżej. Teraz się giba w przód i tył na czworaka. Jeszcze trochę przed nim ćwiczeń nim ruszy. Tak jak Nelka czy któraś dziewczynka w łóżeczku stanęła to mój starszy w 10mcu a córa w 7.

Nelka właśnie tak zaczynała, że najpierw dupka do góry, potem już zczaila przód-tyl i po jakimś czasie ruszyła. W łóżeczku już nam przy barierkach spaceruje. Ostatnio mi wylała wodę co mam w miseczce do przemywania jej postawioną. Z taką gracja to zrobiła, żebyście to widziały 😁

Dziewczyny, mój robi taką akrobację, że opiera się na kolanach, na przedramionach i na głowie 🤷‍♀️ jak na fotce. Czasem sie buja w takiej pozycji.. wygląda to dziwnie ;) Czy u którejś tak było?

reklama
@Ane20.02.20 syn zaczął siedzieć i wstawać jak miał 7m a raczkować trochę później. A młoda chyba na odwrót.
Maz jej wczoraj tak właśnie pomagał.
@Olga089 zdjęcia nie widać. Moja mała jak pelzala na początku to kolana podkulala i glowa ryła po podłodze 😂 jak robiła zamach rękami

Ostatnia edycja:
Do góry