reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Dzieki ;)
Ps. Czy jak Nela siadla sama to wozisz ja na siedzaco w spacerowce? Romka siadla juz sama i na spacerach nie chce lezec...
Od razu jak usiadła to od razu pojechaliśmy oglądać lżejsze spacerówki. Dzień później kupiliśmy już taką lekka (6kg) a na siedząco zaczęliśmy ją wozić odkąd siedzi stabilnie i się nie przewraca. i tak oto Nela dumna siedzi i podziwia świat. Leży tylko jak śpi, ale najważniejsze że nie ma marudzenia, że na rękach chce.
Pytałam zresztą tego lekarza na USG bioderek jak byliśmy w czerwcu o sadzanie, to powiedział, że jak usiądzie to wtedy można już legalnie na kolana brać czy w wózek na siedząco.

reklama
Od razu jak usiadła to od razu pojechaliśmy oglądać lżejsze spacerówki. Dzień później kupiliśmy już taką lekka (6kg) a na siedząco zaczęliśmy ją wozić odkąd siedzi stabilnie i się nie przewraca. i tak oto Nela dumna siedzi i podziwia świat. Leży tylko jak śpi, ale najważniejsze że nie ma marudzenia, że na rękach chce.
Pytałam zresztą tego lekarza na USG bioderek jak byliśmy w czerwcu o sadzanie, to powiedział, że jak usiądzie to wtedy można już legalnie na kolana brać czy w wózek na siedząco.
Ale Wam zazdoszcze juz tych siedzących szkrabów ☺
Dziś mój meeeega maruda i caly czas plakal, gryzl rączke, slina i katar mu ciekły i do spania się pokładał. Wydaje mi sie ze gorne jedynki ida bo caly czas gryzie te palce i wtedy poplakuje. No ale jestesmy po chorobie, jeszcze zakatarzeni i sie boje ze moze cos sie z tej infekcji rozwineło i stąd te objawy 😢 moze jutro jesli nadal tak bedzie, na wszelki wypadek bedziemy do lekarza jechać (trzymajcie kciuki zeby byli juz lepiej i wizyta nie była konieczna)

Ale Wam zazdoszcze juz tych siedzących szkrabów ☺
Dziś mój meeeega maruda i caly czas plakal, gryzl rączke, slina i katar mu ciekły i do spania się pokładał. Wydaje mi sie ze gorne jedynki ida bo caly czas gryzie te palce i wtedy poplakuje. No ale jestesmy po chorobie, jeszcze zakatarzeni i sie boje ze moze cos sie z tej infekcji rozwineło i stąd te objawy 😢 moze jutro jesli nadal tak bedzie, na wszelki wypadek bedziemy do lekarza jechać (trzymajcie kciuki zeby byli juz lepiej i wizyta nie była konieczna)
Trzymam kciuki✊

@middayjoy trzymamy kciuki.
Jak po wizycie, wszystko ok?
My dziś zaliczyliśmy wypad nad jezioro i spacer po promenadzie. Mała robiła furorę swoją jazda w gondoli na czworaka 🤣 Do każdego się chichrala. Ludzie ją zaczepiali a ta odpowiadała uśmiechem i swoim guganiem.
Starszy brat oczywiście dumny, że siostra taka "rozchwytywana" 😂

Dziewczyny ok! Dzieki za kciuki 😘😘😘Zrezygnowalismy ostatecznie z wizyty rano bo sie balismy wizyty na dzieciach chorych i umowilismy sie na konsultacje telefoniczne na popoludniu. Ale w trakcie dnia juz bylo lepiej z katarem, prawie nie pokaslywal natomiast te płacze i marudzenie wczoraj to na bank gorne jedynki. Dzis robil to samo. Dolne jedynki juz są.
Pani lekarz stwierdzila ze jakby bylo cos powazniejszego to by wkroczyla np goraczka i ze to pewnie koncowka infekcji wsparta ząbkami. Ufff troche mi ulzylo

U mnie młoda nauczyła się udawać kaszle i od kilku dni tak robi. Wymusza kaszel i się później chichrać jak jej zwrócisz uwagę 😜 Agentka z niej będzie 😈
@middayjoy super, że to nic powazniejszego. A ząbki niestety musimy przetrwać. Jak wychodzą bolą, jak się psują bolą a na starość bez nich źle. Całe życie dają w kość 🤣😂

reklama
U mnie młoda nauczyła się udawać kaszle i od kilku dni tak robi. Wymusza kaszel i się później chichrać jak jej zwrócisz uwagę 😜 Agentka z niej będzie 😈
@middayjoy super, że to nic powazniejszego. A ząbki niestety musimy przetrwać. Jak wychodzą bolą, jak się psują bolą a na starość bez nich źle. Całe życie dają w kość 🤣😂
Jak byłam mała i mi się mleczaki psuły to mówiłam mamie ze chce od razu trzecie zęby - sztuczne. Dodatkowy plus ze nie trzeba ich myc bo same sie myją w szklance 🙃
Ale fakt, dzieciaki mają przekichane z tym ząbkowaniem. Pamiętam jak ja jęczałam przy 8kach ☺
Fajna smieszka z Twojej córki ☺

Do góry