reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

U nas Roma umie sie juz zajac soba ale mamy bardzo niekonwencjonalne zabawki - rolka po papierze, pusta butelka, szczotka do wlosow :D te jej ja mniej interesuja. Wraczkowuje pod stol i wyciaga rzeczy z polek. Tez jestesmy na etapie robienia zabezpieczen bo sie rozraczkowala na dobre. Ale tez duzo siedze z nia sama i jednak sporo marudzi, jak jest maz to tego tak nie czuc

reklama
U mnie wjechaly wymarzone kawalki. Zrobilam blw - ziemniak, marchewka i brokul gotowane na parze. Chyba wszystko rozciapala a ziemniak ja tak wykrecil ze jeszcze takiej miny nie widzialam... nie zjadla chyba nic. Wczoraj dostala banana w kawalku to zachwycona i papke z brokula... ale plula :( srednio nam idzie
Spoko, tez pamietam przy starszej ze poczatki byly ciezkie, stresowalam sie bo mało jadla. No ale tak do roku to ma tylko sie zaznajamiac z nowymi smakami i konsystencjami. Potem lepiej sie zrobilo po kilku mcach - jadla wiecej. A teraz - ma 4 lata- je rosół, salami, parówki, makaron, ryż i ogórka. No i słodkie buły i lody uwielbia. Na inne rzeczy, warzywka i owoce kreci noskiem i musimy sie mocno nagimnastykowac 🙈 tak wiec tyle warte te rozmaite początkowe diety 😁

Starszy do etapu przedszkola jadł dosłownie wszystko a później w przedszkolu zaczęło się wybieranie to niedobra, tamto też. Teraz często robię zupy kremy i przemycam to czego normalnie by niezjadł 🤣 Ziemniaki niedawno znów zaczął jeść (nawet frytki nie były zbyt dobre a ma 9l) za to w okresie bez ziemniakowym zjadał wszystkie możliwe kasze i ryż.
Dzis u nas marchewka z batatem a zjedzona już gruszka z jabłkiem.

Starszy do etapu przedszkola jadł dosłownie wszystko a później w przedszkolu zaczęło się wybieranie to niedobra, tamto też. Teraz często robię zupy kremy i przemycam to czego normalnie by niezjadł 🤣 Ziemniaki niedawno znów zaczął jeść (nawet frytki nie były zbyt dobre a ma 9l) za to w okresie bez ziemniakowym zjadał wszystkie możliwe kasze i ryż.
Podajesz papki? Jak daje papke to wiecej zjada jednak niz kawalki :D

Nie strasz ze to jeszcze minimum 5 lat! 😅Rany, nie wiem skad te dzieci czerpia skladniki odzywcze zeby rosnac.
Tez robie zupy kremy, jesli dorobie grzanki to nawet troche zupy zje 😉

reklama
Tak, ja tak przemycilam ziemniaka. Ogólnie Nela jak ma rozdrobnione papu widelcem to nie je, a pure w miarę. Dziś w podróży dostała musik jabłkowy, to jej smakowało bardzo 💪
Dzieki ;)
Ps. Czy jak Nela siadla sama to wozisz ja na siedzaco w spacerowce? Romka siadla juz sama i na spacerach nie chce lezec...

Do góry