reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

U nas Roma umie sie juz zajac soba ale mamy bardzo niekonwencjonalne zabawki - rolka po papierze, pusta butelka, szczotka do wlosow :D te jej ja mniej interesuja. Wraczkowuje pod stol i wyciaga rzeczy z polek. Tez jestesmy na etapie robienia zabezpieczen bo sie rozraczkowala na dobre. Ale tez duzo siedze z nia sama i jednak sporo marudzi, jak jest maz to tego tak nie czuc

reklama
U mnie wjechaly wymarzone kawalki. Zrobilam blw - ziemniak, marchewka i brokul gotowane na parze. Chyba wszystko rozciapala a ziemniak ja tak wykrecil ze jeszcze takiej miny nie widzialam... nie zjadla chyba nic. Wczoraj dostala banana w kawalku to zachwycona i papke z brokula... ale plula :( srednio nam idzie
Spoko, tez pamietam przy starszej ze poczatki byly ciezkie, stresowalam sie bo mało jadla. No ale tak do roku to ma tylko sie zaznajamiac z nowymi smakami i konsystencjami. Potem lepiej sie zrobilo po kilku mcach - jadla wiecej. A teraz - ma 4 lata- je rosół, salami, parówki, makaron, ryż i ogórka. No i słodkie buły i lody uwielbia. Na inne rzeczy, warzywka i owoce kreci noskiem i musimy sie mocno nagimnastykowac 🙈 tak wiec tyle warte te rozmaite początkowe diety 😁

Starszy do etapu przedszkola jadł dosłownie wszystko a później w przedszkolu zaczęło się wybieranie to niedobra, tamto też. Teraz często robię zupy kremy i przemycam to czego normalnie by niezjadł 🤣 Ziemniaki niedawno znów zaczął jeść (nawet frytki nie były zbyt dobre a ma 9l) za to w okresie bez ziemniakowym zjadał wszystkie możliwe kasze i ryż.
Dzis u nas marchewka z batatem a zjedzona już gruszka z jabłkiem.

Starszy do etapu przedszkola jadł dosłownie wszystko a później w przedszkolu zaczęło się wybieranie to niedobra, tamto też. Teraz często robię zupy kremy i przemycam to czego normalnie by niezjadł 🤣 Ziemniaki niedawno znów zaczął jeść (nawet frytki nie były zbyt dobre a ma 9l) za to w okresie bez ziemniakowym zjadał wszystkie możliwe kasze i ryż.
Podajesz papki? Jak daje papke to wiecej zjada jednak niz kawalki :D

Nie strasz ze to jeszcze minimum 5 lat! 😅Rany, nie wiem skad te dzieci czerpia skladniki odzywcze zeby rosnac.
Tez robie zupy kremy, jesli dorobie grzanki to nawet troche zupy zje 😉

reklama
Tak, ja tak przemycilam ziemniaka. Ogólnie Nela jak ma rozdrobnione papu widelcem to nie je, a pure w miarę. Dziś w podróży dostała musik jabłkowy, to jej smakowało bardzo 💪
Dzieki ;)
Ps. Czy jak Nela siadla sama to wozisz ja na siedzaco w spacerowce? Romka siadla juz sama i na spacerach nie chce lezec...

Do góry