reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Dzieki ;)
Ps. Czy jak Nela siadla sama to wozisz ja na siedzaco w spacerowce? Romka siadla juz sama i na spacerach nie chce lezec...
Od razu jak usiadła to od razu pojechaliśmy oglądać lżejsze spacerówki. Dzień później kupiliśmy już taką lekka (6kg) a na siedząco zaczęliśmy ją wozić odkąd siedzi stabilnie i się nie przewraca. i tak oto Nela dumna siedzi i podziwia świat. Leży tylko jak śpi, ale najważniejsze że nie ma marudzenia, że na rękach chce.
Pytałam zresztą tego lekarza na USG bioderek jak byliśmy w czerwcu o sadzanie, to powiedział, że jak usiądzie to wtedy można już legalnie na kolana brać czy w wózek na siedząco.

reklama
Od razu jak usiadła to od razu pojechaliśmy oglądać lżejsze spacerówki. Dzień później kupiliśmy już taką lekka (6kg) a na siedząco zaczęliśmy ją wozić odkąd siedzi stabilnie i się nie przewraca. i tak oto Nela dumna siedzi i podziwia świat. Leży tylko jak śpi, ale najważniejsze że nie ma marudzenia, że na rękach chce.
Pytałam zresztą tego lekarza na USG bioderek jak byliśmy w czerwcu o sadzanie, to powiedział, że jak usiądzie to wtedy można już legalnie na kolana brać czy w wózek na siedząco.
Ale Wam zazdoszcze juz tych siedzących szkrabów ☺
Dziś mój meeeega maruda i caly czas plakal, gryzl rączke, slina i katar mu ciekły i do spania się pokładał. Wydaje mi sie ze gorne jedynki ida bo caly czas gryzie te palce i wtedy poplakuje. No ale jestesmy po chorobie, jeszcze zakatarzeni i sie boje ze moze cos sie z tej infekcji rozwineło i stąd te objawy 😢 moze jutro jesli nadal tak bedzie, na wszelki wypadek bedziemy do lekarza jechać (trzymajcie kciuki zeby byli juz lepiej i wizyta nie była konieczna)

Ale Wam zazdoszcze juz tych siedzących szkrabów ☺
Dziś mój meeeega maruda i caly czas plakal, gryzl rączke, slina i katar mu ciekły i do spania się pokładał. Wydaje mi sie ze gorne jedynki ida bo caly czas gryzie te palce i wtedy poplakuje. No ale jestesmy po chorobie, jeszcze zakatarzeni i sie boje ze moze cos sie z tej infekcji rozwineło i stąd te objawy 😢 moze jutro jesli nadal tak bedzie, na wszelki wypadek bedziemy do lekarza jechać (trzymajcie kciuki zeby byli juz lepiej i wizyta nie była konieczna)
Trzymam kciuki✊

@middayjoy trzymamy kciuki.
Jak po wizycie, wszystko ok?
My dziś zaliczyliśmy wypad nad jezioro i spacer po promenadzie. Mała robiła furorę swoją jazda w gondoli na czworaka 🤣 Do każdego się chichrala. Ludzie ją zaczepiali a ta odpowiadała uśmiechem i swoim guganiem.
Starszy brat oczywiście dumny, że siostra taka "rozchwytywana" 😂

Dziewczyny ok! Dzieki za kciuki 😘😘😘Zrezygnowalismy ostatecznie z wizyty rano bo sie balismy wizyty na dzieciach chorych i umowilismy sie na konsultacje telefoniczne na popoludniu. Ale w trakcie dnia juz bylo lepiej z katarem, prawie nie pokaslywal natomiast te płacze i marudzenie wczoraj to na bank gorne jedynki. Dzis robil to samo. Dolne jedynki juz są.
Pani lekarz stwierdzila ze jakby bylo cos powazniejszego to by wkroczyla np goraczka i ze to pewnie koncowka infekcji wsparta ząbkami. Ufff troche mi ulzylo

U mnie młoda nauczyła się udawać kaszle i od kilku dni tak robi. Wymusza kaszel i się później chichrać jak jej zwrócisz uwagę 😜 Agentka z niej będzie 😈
@middayjoy super, że to nic powazniejszego. A ząbki niestety musimy przetrwać. Jak wychodzą bolą, jak się psują bolą a na starość bez nich źle. Całe życie dają w kość 🤣😂

reklama
U mnie młoda nauczyła się udawać kaszle i od kilku dni tak robi. Wymusza kaszel i się później chichrać jak jej zwrócisz uwagę 😜 Agentka z niej będzie 😈
@middayjoy super, że to nic powazniejszego. A ząbki niestety musimy przetrwać. Jak wychodzą bolą, jak się psują bolą a na starość bez nich źle. Całe życie dają w kość 🤣😂
Jak byłam mała i mi się mleczaki psuły to mówiłam mamie ze chce od razu trzecie zęby - sztuczne. Dodatkowy plus ze nie trzeba ich myc bo same sie myją w szklance 🙃
Ale fakt, dzieciaki mają przekichane z tym ząbkowaniem. Pamiętam jak ja jęczałam przy 8kach ☺
Fajna smieszka z Twojej córki ☺

Do góry