reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Ja do lutego urlop rodzicielski, później jeszcze zaległy urlopik😎 Mój miał teraz tydzień wolnego i wszystko było łatwiejsze. Nawet miałam odczucie, że mały mniej płaczę. Od wczoraj powrót do rzeczywistości. Wydaję mi się jakby Jasiek cały czas marudził. Totalnie nie potrafi zająć się zabawkami tylko ciągle chcę być noszony. Czy nastanie w końcu etap, gdzie będzie sam się bawił?

reklama
U nas, tfu tfu odpukac, Nela potrafi się zabawić sama. Tylko nie mogę jej samej zostawiać, np ostatnio jak ogórki zakładałam, to siedziała w kuchni na kocyku i garnkami pozwoliłam jej się bawić 🙂 dziś zaczęły ją gniazdka od prądu interesować i próbowała lizać gniazdko 😳😥

@alible to zostaje szybko po zabezpieczać gniazdka.
Lila różnie raz sama się bawi innym chce towarzystwa. Noszona jest przeze mnie mało, mąż jak wróci to ją nie raz nosi. Jakbym miała ja nosić w ciągu dnia dłużej to mój chory kręgosłup by nie wytrzymał tego.

Duże porcje stałych pokarmów maluchy Wam zjadają? Lilka opedzluje tak ok 60-80 ml i jeszcze się rozgląda. Dojada 2 piersiami.
Chyba jak pozna wszystkie smaki dam jej więcej skoro chce.
Z rana wcina owoce a po drzemce w porze obiadowej zupki.

Mąż od razu po powrocie z pracy już pozakladal zabezpieczenia.
Z Nela ostatnio z tym rozszerzeniem diety jest różnie. Dziś marchewki nie chciała jeść, wczoraj buraczek tak w miarę, ale gdzieś 3 łyżeczki zjadła. Owoców jeszcze jej nie podawałam. Myślicie, że już to dobry moment? A no i podaje raz dziennie warzywko lub dwa wymieszane.

Ja narazie podaję małemu jednoskładnikowe i raz dziennie tak ok.13. Warzywka na razie dałam podstawowe marchewkę, brokuła, dynię, miał być teraz ziemniak ale otworzyłam jabłko i tak jak się spodziewałam na razie najlepiej smakowało😆taki mały słoiczek 80g miał na dwa dni.

A to u nas tak samo. Jak słoiczki podawałam to pół słoiczka na raz. Odkąd gotuje to w sumie trudno tak zmierzyć. W sumie już przez wszystkie warzywa przeszliśmy dlatego zaczęłam mieszać. kurka, trochę to trudne zadanie 🙄

U nas była marchewka, jak z nią ok poszła marchewka z ziemniakiem. Ziemniak ok to dynia z ziemniakiem. Brokuł był sam. Jabłuszko same a teraz dojdzie jutro gruszka a już w domu cukinia, banan czy inny owoc/warzywo. Mieszam i to co podawałam łączę z nowym składnikiem. Jak nie ma reakcji to następnego dnia podaje coś innego.

Ja do lutego urlop rodzicielski, później jeszcze zaległy urlopik😎 Mój miał teraz tydzień wolnego i wszystko było łatwiejsze. Nawet miałam odczucie, że mały mniej płaczę. Od wczoraj powrót do rzeczywistości. Wydaję mi się jakby Jasiek cały czas marudził. Totalnie nie potrafi zająć się zabawkami tylko ciągle chcę być noszony. Czy nastanie w końcu etap, gdzie będzie sam się bawił?
Tak! Będzie ten etap już niedługo ☺ pewnie jak zacznie raczkować no bo to już wtedy hulaj dusza, może robić co chce 😉

U nas też sporo noszenia, i też trochę marudzenia - pewnie zęby lub ta infekcja mu dokuczają. Pocieszam się że już niedługo, i nawet łapię się ostatnio na tym że lubię sobie czasem ponosić te małe ciałko i poprzytulać 😍

Też mamy trochę łatwiej teraz - przydaje się starsza siostra bo w nią jest zazwyczaj wpatrzony jak w obrazek i jak ona przy nim siedzi i sie bawi to mamy chwile oddechu 😁

reklama
U mnie wjechaly wymarzone kawalki. Zrobilam blw - ziemniak, marchewka i brokul gotowane na parze. Chyba wszystko rozciapala a ziemniak ja tak wykrecil ze jeszcze takiej miny nie widzialam... nie zjadla chyba nic. Wczoraj dostala banana w kawalku to zachwycona i papke z brokula... ale plula :( srednio nam idzie

Załączniki

• 20200805_120904.jpg
    20200805_120904.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 46
Do góry