reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Też się wkurzałam szukając. W sieciowkach nic nie znalazłam. Zamawiałam online, ale ostatecznie zostałam przy tej kupionej w miejscowym butiku

Załączniki

• IMG_20200625_132235.jpg
    IMG_20200625_132235.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 32
reklama
Faktycznie urocza. Taka delikatna. Trzeba więcej po butikach pochodzić. Identycznie jak Ty kupiłam sukienkę na chrzest starszego. Przypomniałaś mi tę sytuację 😀 ale już się niestety odwiedziła. Szkoda że Twoja nie z sieciówki. Ja ostatnio tak lecę żeby nie szukać. Kupuję to co inni. Omg. To chyba słabe 🙈 ale szkoda mi czasu.

Dziewczyny ale super rzeczy piszecie i o slowach i o ząbkach. Wszystkim gratuluje! @natusia.mamusia86 mysle ze Roma nie przoduje tylko jest silna i rozwoj fizyczny jej szybko idzie, duza sie urodzila i tez jest z poczatku lutego... za to jedyne slowo jakie zna to :nieeeeeee. Jak placze to tak brzmi :D dzisiaj nasz sukces - dwie drzemki podczas ktorych zasnela tylko przytulona, bez cyca. Nauczyla sie sama wyciszac. Mam problem z gondolą - w ogóle juz nie chce w niej jezdzic. Odpaliłam nosidło i zasypia od razu ale... Malutka jeszcze sama nie siedzi i jednak nie chce zbyt duzo jej w nim nosic...czy wy mimo niesiedzenia odpalacie spacerówki juz? U nas kazdy spacer konczy sie na rekach...

Ale super! A jak się nauczyła wyciszać? Mój nadal jest usypiany na piłce a po odłozeniu do lozka zazwyczaj szuka piersi albo nie ma spania 🙉 już nawet kupiłam tego jezyka z wibracjami co któraś z Was polecała ale nie skumał 😜
Co do spacerowki to my sie niedlugo przesiadziemy bo jednak nogi juz są u nas czesto stukają sobie na ramie gondolki. A u nas do siadu to jeszcze daaaaleko bo nadal generalnie brzuszek jest be.
Starsza corke przesadzilam okolo 6 miesiecy i sie nie podnosila, tylko to wtedy byla zima wiec byla okutana w spiworek i kurtke. Zreszta chwile pózniej zaczela siedziec wiec i problem zniknal. Sprobuj przesadzic i zobaczysz czy bedzie sie podnosic- wydaje mi sie ze kilka tygodni to bedzie fascynacja widokami i bedzie sobie spokojnie lezec - oby 🙊🙉🙈

@Darapuszkin spacerówkę możesz śmiało tylko musi być na płasko rozłożona 😉
U nas gondola jeszcze jest ok.
Dziś pospała dłużej w domu, więc na spokojnie posegregowalam większe ubranka w szafie 😂
Druga szybsza drzemka była na spacerze i ok 17 pewnie ostatnia będzie.
Wydaje mi się, że młoda nie przoduje w umiejętnościach. Leżą obroty a zamiast nic robi coś innego, więc idzie na równi 😉 Jedynie silny na tułów, ręce i od początku głowę wysoko dźwigała.
@middayjoy u nas jest karmienie później do łóżeczka, chwilowe głaskanie po czółku lub policzku ewentualnie jęzlżyk i zasypia od zawsze sama. Czasem zaśnie na rękach w czasie karmienia.
Możesz spróbować położyć w łóżeczku swoją bluzkę, będzie czuć zapach mamy i też może prędzej zaśnie 😉

Sprobuje z ta na plasko spacerowka jak mowicie... @middayjoy jak widze ze mala jest mocno zmeczona i marudzi to klade sie z nia w lozku i daje smoka. Mala bawi sie moim nosem, glaszcze mnie po twarzy i wlosach i zasypia przy tym :D a czy wiecie ile od bujania sie na czworakach czasu mija zanim dziecko pusci sie naprzod? Od 3 dni buja sie jak szalona jakby dancehall tanczyla :D

Sprobuje z ta na plasko spacerowka jak mowicie... @middayjoy jak widze ze mala jest mocno zmeczona i marudzi to klade sie z nia w lozku i daje smoka. Mala bawi sie moim nosem, glaszcze mnie po twarzy i wlosach i zasypia przy tym :D a czy wiecie ile od bujania sie na czworakach czasu mija zanim dziecko pusci sie naprzod? Od 3 dni buja sie jak szalona jakby dancehall tanczyla :D
Nela tak się buja już z 3 tygodnie i od 3 dni dopiero nóżkę pod tyłek podsadzs do siadu. Nie czworakuje jeszcze 😁

reklama
Do góry