reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Miał miał. On już miał dwa razy przycinane i teraz jest ok :)
Ale chyba niejasno napisałam: po przycięciu on pięknie jadł i zawsze pięknie przybierał. Szedł 50 centylem. Ideolo.
A teraz od tygodnia ma te jazdy z jedzeniem, ale ja nie wiem jak przybiera bo nie mam w domu wagi. A ważenie będzie dopiero na szczepieniu w sierpniu...
Także się boję że mi poleci z wagi jak będzie tak słabo jadł jakiś dłuższy czas...
Może ma skok rozwojowy, bo wtedy dzieci też mało jedzą.

reklama
Dacja myślę, że odstawienie Wit. D jest jak najbardziej słuszne, trzeba obserwować. My mieliśmy tak jak @Darapuszkin 1x1. Cały czas obserwuję, czy nie zarasta.Co do obrotów to tak jak dziewczyny pisały. Jasiu skończył w niedzielę 5 miesiecy i dopiero teraz przewraca się intensywnie z pleców na brzuch. Odwrotnie na razie nie. Co do płaczu przy przebieraniu to u nas też jest. Podczas wycierania po kąpieli, jak dotykam go w okolicach szyi to też się pręży i robi czerwony. Masaż tych okolic też nigdy nie sprawia mu przyjemności, wręcz przeciwnie zaraz się denerwuję. Myślę, że poprostu ma tam łaskotki. Wcześniej jego zachowanie tłumaczyłam też sobie cc, ale w sumie to sama nie wiem.

@Darapuszkin widzę, że Roma u nas przoduje rozwojowo. Zresztą Lilka też😁 U nas dzisiaj wybiła się pierwsza jedyneczka na dole. Ale od kilku dniu Jasiek jest strasznym marudą, dzisiaj to już wogóle była masakra. Po wieczór troszkę się uspokoił. Zobaczymy co nam jutro przyniesie🤔

@Dacja Bardzo Ci współczuję trosk. Ale to bardzo dobrze że jesteś czujna. Koniecznie poszukaj innego mądrego lekarza i/lub fizjoterapeuty. Nie polegaj tylko na 1opinii. Lekarz choć wspaniały też człowiek. Intuicja matki podpowiada wiele. Warto jej ufać. Jakiekolwiek wsparcie na tym etapie rozwoju nie zaszkodzi a może pomóc. Ufaj swojej intuicji. Jestem pedagogiem specjalnym. Wiele dzieci kiedyś skrzywdzono twierdząc że wyrośnie. Może chodzi tylko o coś banalnego i tego z całego serca Wam życzę ❤

Tez czytałam b box. Doidy jednak musze dokupic, musielismy stary wyrzucic.
A jak planujecie- blw czy łyżeczką?
My blw. U brata się sprawdził. Zaczęłam od rozgotowanego brokuła. W miarę bezpiecznie. Picie z kubka ikea.. na drogie zainwestowałam 50zł by nie kapał i kapał 🙈 więc LOVI NiEpolecam 😀

Ja z rozszerzeniem diety startuję od przyszłego tygodnia 💪 bedziemy próbować łyżeczka a potem to zależy jak Neli podpasuje.
@Ane20.02.20 jaki to kubek z Ikei używasz?

Co do "gadania", często wydaje mi się, że Nela wola do mnie po imieniu: Alaaa 🙂, mam z tego bekę chociaż wiem, że to nieświadome jest 😁

U mnie mała póki co podlizuje trochę owoców i warzyw. Mleko wcina łyżeczka z kubeczka, ładnie buzię otwiera i zbiera je 😉
Gratuluję pierwszych ząbków i słów 🤩

Ja z rozszerzeniem diety startuję od przyszłego tygodnia 💪 bedziemy próbować łyżeczka a potem to zależy jak Neli podpasuje.
@Ane20.02.20 jaki to kubek z Ikei używasz?

Co do "gadania", często wydaje mi się, że Nela wola do mnie po imieniu: Alaaa 🙂, mam z tego bekę chociaż wiem, że to nieświadome jest 😁
Tak jak ja Aniaaa... 😀 też się śmieję. Albo mama amam. Kubek borja. Brat potem nauczył się pić z butelki. I tak nie dorobiliśmy się niekapka. 😀

reklama
Ej dziewczyny doczytałam że temat kiecek był poruszany. @Cookie_ jaka ta twoja? Usunęłaś fotkę? To rozpacz dla mnie jak szukałam na chrzest. W połowie czerwca robiliśmy. Kupiłam białą laurę w fashion freak. Pokazuj swoją. Ta z Tomaszowa fajna. Ostatnio lubię sukienki 😀 a co do okresu to też doczytałam. Ostatnio mnie mdli i boję się kupić test. 🙈

Do góry