alible
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Urodzeniowa 3910 a wczoraj 5870. Ale przez pierwszy tydzien zycia niz nie przybrala od wagi z wypisy czyli 3740, pozniej ruszylo jak rozkrecilam laktacjeMam wagę niemowlęca i ważę raz w tyg. Moja teraz mniej przybiera.
Dużo przybrały wasze maluchy od wagi urodzeniowej? Moja 1200g równo w 2 mies.
Swoją elektroniczną mam po synu i jakoś pod nie płaciłam te kilka lat temu.Ja kupilam sobie specjalna dla niemowlat elektroniczną bo czytalam ze lazienkowa moze falszowac pomiary (nie wiem czy to prawda ale i tak nie mam lazienkowej). Waze co tydzien i wychodzi różnie - w zeszlym tygodniu przyrost 260 a w tym 170. Obliczylam srednią od wagi przy wypisie okolo 250g/tydzien wiec jest w normie. Gdy nadeszla pandemia i wiedzialam ze niepredko bede u pediatry to zamowilam wage przez neta zeby miec spokoj chociaz w tej kwestii. Nie sa drogie, zaplacilam okolo 130 zl.
Chyba ok, delikatnie ponizej sredniej ale ze byla raczej chyba z donych centyli o ile pamietam wiec ok. Jest taki artykul na hafiji "czy moje dziecko prawidlowo przybiera"Swoją elektroniczną mam po synu i jakoś pod nie płaciłam te kilka lat temu.
U mojej małej wychodzi ok 170g/sredniotygodniowo w przeciągu 8btyg. Chyba nie jest źle? Choć to dół normy. Jest na samej piersi.
U nas 6 bez 100 gram i ja juz ledwo dzwigam wiec co bedzie pozniej? Kupilam chuste dzisiajChyba ok, delikatnie ponizej sredniej ale ze byla raczej chyba z donych centyli o ile pamietam wiec ok. Jest taki artykul na hafiji "czy moje dziecko prawidlowo przybiera"
Moj juz ponad 6kg ma, coraz mocniej odczuwam to w rekach i kregoslupie :/
Kupilam tkana ale zastanawiam sie nad chustonosidlem z firmy tula. Jest jak chusta ale nie ma takiej zamoty z tym i ma pas. Tylko kosztuje 6 stow ale chyba sie zdecyduje bo ma bardzo fajne opinieU mnie przyrost w stosunku do wagi przy wypisie to ok. 1400g - wychodzi 200g tygodniowo, 28g na dobę - wg przedziałów podanych u Hafiji wychodzi norma.
Darapuszkin, jaką chustę kupiłaś? Ja mam kółkowa póki co, zastanawiam się nad zakupem zwykłej tkanej, ale obawiam się, czy będę potrafiła ją zamotać.