reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Przed porodem jak chodziłam na spotkanie z położnymi to mówiły, że jest to 25-30g na dobę. Też ważę córkę na łazienkowej wadze. Raz na 2-3 tygodnie.
@Olga089 jak masz wątpliwości co do wagi to zawsze możesz skontaktować się telefonicznie z pediatrą lub położna.

reklama
Mam wagę niemowlęca i ważę raz w tyg. Moja teraz mniej przybiera.
Dużo przybrały wasze maluchy od wagi urodzeniowej? Moja ur 2700 wyjściowa do domu 2550g.Mamy 1200g równo w 2 mies. od wagi urodzeniowej.

Ostatnia edycja:
Ja kupilam sobie specjalna dla niemowlat elektroniczną bo czytalam ze lazienkowa moze falszowac pomiary (nie wiem czy to prawda ale i tak nie mam lazienkowej). Waze co tydzien i wychodzi różnie - w zeszlym tygodniu przyrost 260 a w tym 170. Obliczylam srednią od wagi przy wypisie okolo 250g/tydzien wiec jest w normie. Gdy nadeszla pandemia i wiedzialam ze niepredko bede u pediatry to zamowilam wage przez neta zeby miec spokoj chociaz w tej kwestii. Nie sa drogie, zaplacilam okolo 130 zl.

Ja kupilam sobie specjalna dla niemowlat elektroniczną bo czytalam ze lazienkowa moze falszowac pomiary (nie wiem czy to prawda ale i tak nie mam lazienkowej). Waze co tydzien i wychodzi różnie - w zeszlym tygodniu przyrost 260 a w tym 170. Obliczylam srednią od wagi przy wypisie okolo 250g/tydzien wiec jest w normie. Gdy nadeszla pandemia i wiedzialam ze niepredko bede u pediatry to zamowilam wage przez neta zeby miec spokoj chociaz w tej kwestii. Nie sa drogie, zaplacilam okolo 130 zl.
Swoją elektroniczną mam po synu i jakoś pod nie płaciłam te kilka lat temu.
U mojej małej wychodzi ok 170g/sredniotygodniowo w przeciągu 8btyg. Chyba nie jest źle? Choć to dół normy. Jest na samej piersi.

Swoją elektroniczną mam po synu i jakoś pod nie płaciłam te kilka lat temu.
U mojej małej wychodzi ok 170g/sredniotygodniowo w przeciągu 8btyg. Chyba nie jest źle? Choć to dół normy. Jest na samej piersi.
Chyba ok, delikatnie ponizej sredniej ale ze byla raczej chyba z donych centyli o ile pamietam wiec ok. Jest taki artykul na hafiji "czy moje dziecko prawidlowo przybiera"
Moj juz ponad 6kg ma, coraz mocniej odczuwam to w rekach i kregoslupie :/

Chyba ok, delikatnie ponizej sredniej ale ze byla raczej chyba z donych centyli o ile pamietam wiec ok. Jest taki artykul na hafiji "czy moje dziecko prawidlowo przybiera"
Moj juz ponad 6kg ma, coraz mocniej odczuwam to w rekach i kregoslupie :/
U nas 6 bez 100 gram i ja juz ledwo dzwigam wiec co bedzie pozniej? Kupilam chuste dzisiaj

U mnie przyrost w stosunku do wagi przy wypisie to ok. 1400g - wychodzi 200g tygodniowo, 28g na dobę - wg przedziałów podanych u Hafiji wychodzi norma.

Darapuszkin, jaką chustę kupiłaś? Ja mam kółkowa póki co, zastanawiam się nad zakupem zwykłej tkanej, ale obawiam się, czy będę potrafiła ją zamotać.

reklama
U mnie przyrost w stosunku do wagi przy wypisie to ok. 1400g - wychodzi 200g tygodniowo, 28g na dobę - wg przedziałów podanych u Hafiji wychodzi norma.

Darapuszkin, jaką chustę kupiłaś? Ja mam kółkowa póki co, zastanawiam się nad zakupem zwykłej tkanej, ale obawiam się, czy będę potrafiła ją zamotać.
Kupilam tkana ale zastanawiam sie nad chustonosidlem z firmy tula. Jest jak chusta ale nie ma takiej zamoty z tym i ma pas. Tylko kosztuje 6 stow ale chyba sie zdecyduje bo ma bardzo fajne opinie

Do góry