reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Ile godz w nocy śpią wasze Maluchy? Moja zasypia o 20 i śpi do 2 a później do 6. Zastanawiałam się czy ja wybudzac, ale przybiera po 25g/dzień to uznałam, że nie będę tego robić. Sama tak się budzi więc ok.
W dzień zjada przeważnie, co 3-4h.
Strasznie się teraz śmieje i gdy się wygłupiamy czy rozmawiamy guga po swojemu i odpowiada. Ubaw po pachy mamy z tymi rozmowami z nią.

@Cookie_ moja mala chodzi spac o 22 i wstaje o 3 a pozniej o 6 i jeszcze potem spi do 8/9. Ostatnio tez coraz wiecej jest momentow gdy sobie gadamy i sie smiejemy - to jest cudne i daje tyyyyyyle radochy! Niestety u nas dopoki nie wsadze berbecia w wozek i nie wezme na balkon to w dzien praktycznie nie ma spania :( Mala je w dzien bardzo czesto - czasami co godzine, co poltorej. Zdarza sie ze po 30 min znowu chce jesc.

Moja też później dosypia do 8/9.
@Darapuszkin może twojej bardziej chodzi o potrzebę bliskości niż samo jedzenie. Faktycznie wtedy intensywnie je, nie ulewa po tak częstym jedzeniu?
Moja jak czasem zechce pierś po 30 min to nawet jak trochę wypije zaraz zwróci to.
Widzę, że pełna i najedzona a ta łakoma łasi się i mamy taki efekt.
Tak to sporadycznie jej coś poleci przy odbijaniu. Często też nie odbijam i jest ok, w nocy tego nie robię bo zasypia przy piersi i przenoszę ja do łóżeczka.

Hmm wlasnie zauwazylam ze jak.tak czesto je to wypija troche mniej i wlasnie wtedy nie ulewa. Jak duzo na raz sie napije to wtedy zdarza jek sie bełcik z przejedzenia. Ale czesto rzeczywiscie sobie tylko ciumka jak smoczek. Stwierdzilam ze w obecnej sytuacji i tak nie mam nic innego do roboty wiec jej na to pozwalam :D

Ile godz w nocy śpią wasze Maluchy? Moja zasypia o 20 i śpi do 2 a później do 6. Zastanawiałam się czy ja wybudzac, ale przybiera po 25g/dzień to uznałam, że nie będę tego robić. Sama tak się budzi więc ok.
W dzień zjada przeważnie, co 3-4h.
Strasznie się teraz śmieje i gdy się wygłupiamy czy rozmawiamy guga po swojemu i odpowiada. Ubaw po pachy mamy z tymi rozmowami z nią.
Nasza Nela jak zaśnie o 23:30 to budzi się o 4-5 nad ranem. Potem ma trochę problem z zaśnięciem, ale jak już się uda to śpi z 1,5-2h. Potem znowu jak się obudzi to śpi kolejne dwie godziny.
Też ostatnio się rozgadala. To jest tak urocze 😊😊😊
Z ulewaniem też mieliśmy (mam nadzieję, że to już nie wróci) ten problem. Potrafiła puścić taki bełt na odległość, już się martwiłam, że coś jest nie tak, ale przeszło.
@Darapuszkin, nasza córka też je cały dzień bardzo często i wydaje mi się że dzięki temu że są to mniejsze porcje to aż tak nie ulewa.

Ostatnio też więcej się ślini i robi bąbelki z tej śliny, ale czytałam o tym i podobno to jest normalne.

U nas Jasiek zasypia o 21, później pobudka 23-24, 3-4 i na koniec 6-7, W dzień na razie też ma takie 2-3 godz. drzemki także nie jest źle. Też zauważyłam, że coraz rzadziej ulewa. W nocy w ogóle i nie muszę go odpijać a też się zdarzało że chlustał na odległość . Dzisiaj szczepienie, już się boję co to będzie. Trzymajcie dziewczyny za nas kciuki😉

Nasza Nela jak zaśnie o 23:30 to budzi się o 4-5 nad ranem. Potem ma trochę problem z zaśnięciem, ale jak już się uda to śpi z 1,5-2h. Potem znowu jak się obudzi to śpi kolejne dwie godziny.
Też ostatnio się rozgadala. To jest tak urocze 😊😊😊
Z ulewaniem też mieliśmy (mam nadzieję, że to już nie wróci) ten problem. Potrafiła puścić taki bełt na odległość, już się martwiłam, że coś jest nie tak, ale przeszło.
@Darapuszkin, nasza córka też je cały dzień bardzo często i wydaje mi się że dzięki temu że są to mniejsze porcje to aż tak nie ulewa.

Ostatnio też więcej się ślini i robi bąbelki z tej śliny, ale czytałam o tym i podobno to jest normalne.
Tak, slinienie i bąbelki normalne. Slinianki pracuja i maluchy nie maja jak polykac. Roma to sie az czasem krztusi tą slina jak lezy

reklama
Moj zasypia ok 19.30-20.00. Pierwsza pobudka ok 23-1 a potem to juz spi ze mna to za bardzo nie kontroluje. Na pewno ok 5 sie zaczyna krecic, zazwyczaj go przebieram bo siusiu przecieka przez pampka (lezy na boku i wlasnie gornym bokiem wylatuje 😝
Potem probuje go jeszcze raz uspic i zazwyczaj do 6-7 pospi. Po wstaniu jednak troche sobie pooglada karuzelke i juz spiacy :)
Moj by spal tylko na rekach. Ewentualnie przy cycku. Po odlozeniu zazwyczaj od razu sie budzi :/ w dodatku mam wrazenie ze kazdy halas go w dzien wybudza wiec za duzo w dzien nie spi bo w domu jest jeszcze trzylatka 😉
U nas raczej nie ma opcji zeby w wozku zasnal wiec nie zaluje aż tak braku spacerow bo to u nas zazwyczaj krotka pilka byla ;)
@Dorapuszkin zapisalas sie na te szczepienie w luxmed? Ja dzis dzwonilam na infolinie to nadal nie maja standardowo szczepien tylko na pilne skierowanie lekarza. Umowilam sie na teleporade zeby je zdobyc. Co prawda jeszcze sie zastanawiam z tym szczepieniem czy isc...

Do góry