reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Dzięki dziewczyny za życzenia 😊
@natusia.mamusia86 dziś w nocy się zastanawiałam czy to normalne takie kręcenie i wiercenie przed zasypianiem plus takie dziwne dźwięki jak na kupkę. Tylko przełożenie obok mnie i cycek uspokajał maleństwo.

Dzięki dziewczyny za życzenia 😊
@natusia.mamusia86 dziś w nocy się zastanawiałam czy to normalne takie kręcenie i wiercenie przed zasypianiem plus takie dziwne dźwięki jak na kupkę. Tylko przełożenie obok mnie i cycek uspokajał maleństwo.
I nas dokladnie to samo. Ja jestem mleczarnią bez dna a mala mlekopijem z dziura zoladka. Jak chcialam zeby maz ja ponosil a ja pospie to byl jeden wielki pisk

A na marudzenie ogólnie to zauważyłam, że pomaga jak ja siedzę z nią na piłce do ćwiczeń i lekko podskakuję. To wczoraj w szczytowym momencie marudzenia pomogło, ale też za bardzo nie chce jej do tego przyzwyczajać. Martwię się też co to będzie jak zaczną się kolki 😳

A na marudzenie ogólnie to zauważyłam, że pomaga jak ja siedzę z nią na piłce do ćwiczeń i lekko podskakuję. To wczoraj w szczytowym momencie marudzenia pomogło, ale też za bardzo nie chce jej do tego przyzwyczajać. Martwię się też co to będzie jak zaczną się kolki 😳
Jestes chyba moją altersiostrą bo u nas tez jak pilka do cwiczen idzie w ruch to na chwile jest spokoj :D

Gratulacje dla Neli 😁

U nas noc spokojna, tylko wieczorami zanim zaśnie męczą ją trochę brzuszek od 2 dni, więc w ruch poszedł Espumisan i termofor. Gdy ma zrobić kupę to prostuje nogi i pręży się. Jak nie śpi to oczy jak 5 zł jeszcze robi. Nocki ma przespane po 3-4h a ok 5.00 ładuje w naszym lozku śpimy tak do 8.00-8.30
Poza tą jedną pora cały czas śpi w łóżeczku. Przewinę, nakarmię gaszę lampkę i ładuje w łóżeczku. Zasypia po chwili a później ja 😊
Wieczorem jak ma czas czuwania 19-21 lubi być wtedy tulona na rękach i tak zasypia. Jak zaśnie 20-21 to śpi do kolejnego karmienia o 24. Jak zaśnie przenoszę ja do łóżeczka.

Wczoraj byliśmy na sesji. Babeczka zachwycona, nie spodziewała się że ponad 3 tyg dziecko prześpi pięknie całą sesje. Nie budziło ją nawet przebieranie 🤣 Jeszcze takiego dziecka nie miała, a mała filigranowa jak Calineczka wg niej.
Zostało czekać na efekty zdjęć.

Hehe jakie my sposoby znajdujemy na nasze bobasy 😁 niestety przez to chyba, że Nela pierwsze 4 dni życia spędziła w inkubatorku żaden szumis, szum itp na nią nie działają na sen.
Jeśli ja mogę coś polecić to "Black and white baby stimulation" filmiki na YT. Ja to nazywam pierwsze bajki, które interesują nasze dziecko 😊

Jesteśmy po wizycie pediatry. Mała osłuchowo ok, więc katar nigdzie nie zszedł. Mam nadal odciągać katarkiem jak to robię.
Omówiłam z pediatrą harmonogram szczepień. Dostałam rozpiskę jakie szczepionki są w naszej przychodni i dokonałam wyboru (już wcześniej wiedziałam jakie chce) a dr potwierdziła słuszności moich przemyslen. Porozmawiałyśmy konkretnie o badaniach klinicznych poszczególnych szczepionek, które warto w naszej strefie klimatycznej przyjąć. Przy okazji podpytałam o szczepienia dla starszaka i pokazałam badania kontrolne które (raz do roku mu zawsze robię) mu zrobiłam.
Lubie moja dr konkretna babka, śledząca na bieżąco badania 😊 i nie wpychają a na dzień dobry suplementów, antybiotyków itd.

reklama
Gratulacje dla Neli 😁

U nas noc spokojna, tylko wieczorami zanim zaśnie męczą ją trochę brzuszek od 2 dni, więc w ruch poszedł Espumisan i termofor. Gdy ma zrobić kupę to prostuje nogi i pręży się. Jak nie śpi to oczy jak 5 zł jeszcze robi. Nocki ma przespane po 3-4h a ok 5.00 ładuje w naszym lozku śpimy tak do 8.00-8.30
Poza tą jedną pora cały czas śpi w łóżeczku. Przewinę, nakarmię gaszę lampkę i ładuje w łóżeczku. Zasypia po chwili a później ja 😊
Wieczorem jak ma czas czuwania 19-21 lubi być wtedy tulona na rękach i tak zasypia. Jak zaśnie 20-21 to śpi do kolejnego karmienia o 24. Jak zaśnie przenoszę ja do łóżeczka.

Wczoraj byliśmy na sesji. Babeczka zachwycona, nie spodziewała się że ponad 3 tyg dziecko prześpi pięknie całą sesje. Nie budziło ją nawet przebieranie 🤣 Jeszcze takiego dziecka nie miała, a mała filigranowa jak Calineczka wg niej.
Zostało czekać na efekty zdjęć.
Podziwiam Cookie_, że macie już pewną rutynę, u nas zależy od nocy. Czasami jest ok, śpi tak 3-4 godz., a następnej budzi się tak co 1,5-2. Dzisiaj w dzień był bardzo spokojny, jadł i spał co 3 godz. Myślę, że z dnia na dzień będzie lepiej. Ta sesja to super pomysł, pamiątka na całe życie 👍👍👍
Zauważyłam, że mimo, że małemu się odbiję to i tak ulewa i się pręży😥Nie znalazłam jeszcze na to złotego środka. Co do kolek to odpukać jeszcze nie przerabialiśmy.
@alible prześliczne imię wybrałaś😊😊

Do góry