reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Dziewczyny, krew z tych ranek na piersiach mi leci. Boli niesamowicie 😥 nakładka w ogóle nie wchodzi w grę, bo jest krzyk i płacz. Zaciskam zęby i karmię.
Poradziłam się naszej położnej i zaleciła smarować maścią solscoseryl i wziąć ibuprofen. Liczę że pomoże, bo normalnie ryczeć mi się chce z tego bólu.
Druga sprawa, mała ma jakiś bunt jedzenia z łyżeczki. Bardzo chciałabym jej coś ugotować, zupke np ale jak jej podać jak zaciska buzię i głową kręci. Kurde no mamy kryzys jedzeniowy 😑😑😑

reklama
Dziewczyny, krew z tych ranek na piersiach mi leci. Boli niesamowicie 😥 nakładka w ogóle nie wchodzi w grę, bo jest krzyk i płacz. Zaciskam zęby i karmię.
Poradziłam się naszej położnej i zaleciła smarować maścią solscoseryl i wziąć ibuprofen. Liczę że pomoże, bo normalnie ryczeć mi się chce z tego bólu.
Druga sprawa, mała ma jakiś bunt jedzenia z łyżeczki. Bardzo chciałabym jej coś ugotować, zupke np ale jak jej podać jak zaciska buzię i głową kręci. Kurde no mamy kryzys jedzeniowy 😑😑😑
Natusia wspolczuje 😣 a ona w ktorym momencie gryzie? Moj gryzie jak juz jest najedzony albo proponuje piers a on nieglodny jest. Staram sie wtedy szybko zabierac i proponowac pozniej.
Moze jednak laktator w Twoim przypadku- tylko do podgojenia sie brodawek?
Co do lyzeczki to sie nie przejmuj- rozne beda etapy 🙄👏

Natusia wspolczuje 😣 a ona w ktorym momencie gryzie? Moj gryzie jak juz jest najedzony albo proponuje piers a on nieglodny jest. Staram sie wtedy szybko zabierac i proponowac pozniej.
Moze jednak laktator w Twoim przypadku- tylko do podgojenia sie brodawek?
Co do lyzeczki to sie nie przejmuj- rozne beda etapy 🙄👏
Boli całe karmienie. Niestety ale Nela się wżera w te brodawki i dodatkowo muszę ją trzymać za rękę jedna ręka a druga przysuwac ją do siebie bo odpycha się rączkami i dosłownie ciągnie mnie za tego cyca. Nie wiem jak rozpoznać czy to ząbki, wg mnie dziąsła cały czas wyglądają tak samo.
Czytałam to laktator tylko pogłębi te ranki i jedynie ręczne odciąganie może pomóc, ale mega się boje ze zaburze sobie laktacje 😥

Boli całe karmienie. Niestety ale Nela się wżera w te brodawki i dodatkowo muszę ją trzymać za rękę jedna ręka a druga przysuwac ją do siebie bo odpycha się rączkami i dosłownie ciągnie mnie za tego cyca. Nie wiem jak rozpoznać czy to ząbki, wg mnie dziąsła cały czas wyglądają tak samo.
Czytałam to laktator tylko pogłębi te ranki i jedynie ręczne odciąganie może pomóc, ale mega się boje ze zaburze sobie laktacje 😥
Miałam na początku pogryziona jedną pierś. Karmilam mimo bólu, bo laktator nic nie dawał a Nakładki mnie denerwowały (te ich obcieranie sutka) Smarowałam Bepanthenem i kupiłam kompresy nursecare. Jednak najbardziej pomógł czas. Zagoiły się po 4 mies. 😱

Hej Dziewczyny,
po jakim czasie pojawia się i znika wysypka związana z alergią pokarmową?
Mały dzis dostał wysypki, podejrzewam, że winowajcą jest jajecznica na maśle, którą jadł na śniadanie. Nie ma tragedii, jedynie delikatna pokrzywka na brzuszku i pleckach. Po jakim czasie powinno minąć?
Jajka już wcześniej próbował, ale gotowanego i po nim nic mu nie było, więc pewnie to masło czyli mleko krowie.
U którejś było podobnie?

@Olga089 nie podawałam jeszcze nic co zawiera mleko krowie. Ja normalnie jem nabiał i z małą ok.
Bardziej uczulające jest chyba jajko, szczególnie jego białko i dlatego początkowo daje się samo żółtko.

@natusia.mamusia86 nie ma co podziwiać. Raczej głupota niż odwaga 😀 no chaos znowu. Ale trudno. Działam jak każda z Was wg własnego instynktu. To co mama proponuje to jest najlepsze. Bo nie tylko coś proponujecie dzieciom ale też świadomie lub nie odpowiadacie na potrzeby dzieci. Jak się krztusi to chcecie dać w innym momencie. To co że inne dają. Jak papek nie lubi to wiadomo że nie będzie. (Choć moje się przyzwyczaiły z czasem do różnych smaków) ale to Wy decydujcie. Mogą być i bez butów. Ale pewnie nie wszystkie itp itd 😀 jesteście mamy najlepsze i ponosicie ogromny trud. Np u nas zero uczuleń. Typu jajka czy cuś. Ale dzieci są różne. A np że starszym byłam z wysypką u dermatologa że myślę świeżb a on bym się puknęła bo dziecko by się drapało. On że to uczulenie. A ja że nie. Bo nic nie zmieniło się. No zupełnie mnie nie przekonał. I zaleczyłam sama młodego. I nie ma wysypki. Zniknęła. A co to było? Kto wie 😀

@Olga089 nie podawałam jeszcze nic co zawiera mleko krowie. Ja normalnie jem nabiał i z małą ok.
Bardziej uczulające jest chyba jajko, szczególnie jego białko i dlatego początkowo daje się samo żółtko.
Ale najnowsze zalecenia mówią, żeby nie opóźniać wprowadzania do diety dziecka alergenów ... Nie ustrzeże to dziecka przed potencjalną alergią. Stąd moja prowokacja z nabiałem, którego u nas w domu jemy jednak dużo.
Wysypka prawie zniknęła, ale na jakiś czas odpuszczamy mleko krowie.

Ale najnowsze zalecenia mówią, żeby nie opóźniać wprowadzania do diety dziecka alergenów ... Nie ustrzeże to dziecka przed potencjalną alergią. Stąd moja prowokacja z nabiałem, którego u nas w domu jemy jednak dużo.
Wysypka prawie zniknęła, ale na jakiś czas odpuszczamy mleko krowie.
Tak wiem, ale jeszcze nie podawałam. Dopiero nie minął miesiąc od rozszerzania diety i jest na to czas 😉 Póki co do końca chce wprowadzić gluten. Po nim przyjdzie czas na jajko i nabiał.

reklama
Do góry