reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Tez sie zastanawiam nad ta siateczka, daj znac jak sie aprawdzi! Ja z kolei bylam wielka propagatorka kawalkow a Roma je wypluwa i sie nimi bawi wiec podaje papki haha :D wczoraj podalam kalafoor z marchewka i tylko rozdrobnilam widelcem ze byly male kawalki to jadla ale duzo i tak wyplula. Pozniej zmiksowalam brzoskwinie z bananem k podalam w doidy to wszystko wysiorbala. Dobrze ze nasze dzieci podejmuja za nas trudne decyzje :)
Jesteśmy po pierwszym użyciu tej siatki. Na początku niepewnie, ta mina zawsze wyraża komunikat : mamo, serio mogę? A potem ciumkala to sobie i tak pół ćwiartki wciągnęła, uff🙂 trochę to taki gadżet ale na początek dla takich niepewnych co do kawałków mam, jest to dobre rozwiązanie, bedziemy używać 💪

reklama
My już po pierwszej dawce meningokoków. Kolejna na koniec października. Mała znów nawet nie pisnęła w czasie szczepienia 😊
Waga wskazała 7400g 😁 W 17 dni 400g 🤣 Chyba jak ruszy to przystopuje, bo kulka z niej będzie

My się jeszcze zastanawiamy nad meningokokami.
Nie wiem co się Neli dzieje ale od wczoraj wgryza wręcz mi się w brodawki. Aż mam poranione. Ząbków u góry nie widać żeby szły a tymi dolnymi co już ma tak nie podzera. Boli strasznie, a nie chce jej z butli karmić bo laktator już tak dużo nie potrafi ściągnąć jak na początku.
Mąż też myśli, że to ząbki bo łóżeczko obgryza i nawet panel na schodku przy wyjściu na balkon obgryza 🤷🙄

My mielismy isc w przyszlym tygodniu na 2ga dawke meningo no ale znow u nas choroba 😭 starsza z placu zabaw znow cos zalapala a oczywiscie mały najgorzej przechodzi (troche z niego drama queen 😉 dzis to juz na rzesach chodzę 🙃 a od nastepnego tygodnia rusza przedszkole to dopiero sie zacznie.
W hm jest do poniedzialku rabat 20% na kolekcje dzieciecą. Cos tam juz w lidlu ostatnio pokupowalismy ale bedzie tez pewnie potrzeba jakiejs kurtki jesiennej plus czapeczka. Widzialyscie cos sensownego w ktoryms sklepie?

My mielismy isc w przyszlym tygodniu na 2ga dawke meningo no ale znow u nas choroba 😭 starsza z placu zabaw znow cos zalapala a oczywiscie mały najgorzej przechodzi (troche z niego drama queen 😉 dzis to juz na rzesach chodzę 🙃 a od nastepnego tygodnia rusza przedszkole to dopiero sie zacznie.
W hm jest do poniedzialku rabat 20% na kolekcje dzieciecą. Cos tam juz w lidlu ostatnio pokupowalismy ale bedzie tez pewnie potrzeba jakiejs kurtki jesiennej plus czapeczka. Widzialyscie cos sensownego w ktoryms sklepie?
W kurtkę dla małej zaopatrzyłam się na wyprzedażach w smyku, niby że 100zl na 30zl i drugą taką cieńsza mamy z 5.10.15.
Teraz ta pogoda nijaka i znów pojawia się problem jak ubierać to maleństwo 😑

Ja swojej zakładam bodziak na kr rękawek i bluzkę na dlugi lub polarek. Do tego spodenki i adidaski. Oczywiście tylko wtedy gdy jest wietrznie lub deszczowo 😉
@middayjoy mój starszy ostatnio smarkał 2 dni wieczorem dostał do wypicia lipę z domowym sokiem malinowym, wypocil się i jak nowonarodzony.

reklama
@Cookie_ się zastanawiam jakie adidaski zakladasz😀 bo mi przypomniałaś jak swojemu takie niechodki próbowałam wcisnąć dziś. No way. Nawet skarpetki ściąga. A te buciki nie wcisnęłam Kopciuszkowi IMG_20200828_213125.jpg.

Do góry