reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Tez sie zastanawiam nad ta siateczka, daj znac jak sie aprawdzi! Ja z kolei bylam wielka propagatorka kawalkow a Roma je wypluwa i sie nimi bawi wiec podaje papki haha :D wczoraj podalam kalafoor z marchewka i tylko rozdrobnilam widelcem ze byly male kawalki to jadla ale duzo i tak wyplula. Pozniej zmiksowalam brzoskwinie z bananem k podalam w doidy to wszystko wysiorbala. Dobrze ze nasze dzieci podejmuja za nas trudne decyzje :)
Jesteśmy po pierwszym użyciu tej siatki. Na początku niepewnie, ta mina zawsze wyraża komunikat : mamo, serio mogę? A potem ciumkala to sobie i tak pół ćwiartki wciągnęła, uff🙂 trochę to taki gadżet ale na początek dla takich niepewnych co do kawałków mam, jest to dobre rozwiązanie, bedziemy używać 💪

reklama
My już po pierwszej dawce meningokoków. Kolejna na koniec października. Mała znów nawet nie pisnęła w czasie szczepienia 😊
Waga wskazała 7400g 😁 W 17 dni 400g 🤣 Chyba jak ruszy to przystopuje, bo kulka z niej będzie

My się jeszcze zastanawiamy nad meningokokami.
Nie wiem co się Neli dzieje ale od wczoraj wgryza wręcz mi się w brodawki. Aż mam poranione. Ząbków u góry nie widać żeby szły a tymi dolnymi co już ma tak nie podzera. Boli strasznie, a nie chce jej z butli karmić bo laktator już tak dużo nie potrafi ściągnąć jak na początku.
Mąż też myśli, że to ząbki bo łóżeczko obgryza i nawet panel na schodku przy wyjściu na balkon obgryza 🤷🙄

My mielismy isc w przyszlym tygodniu na 2ga dawke meningo no ale znow u nas choroba 😭 starsza z placu zabaw znow cos zalapala a oczywiscie mały najgorzej przechodzi (troche z niego drama queen 😉 dzis to juz na rzesach chodzę 🙃 a od nastepnego tygodnia rusza przedszkole to dopiero sie zacznie.
W hm jest do poniedzialku rabat 20% na kolekcje dzieciecą. Cos tam juz w lidlu ostatnio pokupowalismy ale bedzie tez pewnie potrzeba jakiejs kurtki jesiennej plus czapeczka. Widzialyscie cos sensownego w ktoryms sklepie?

My mielismy isc w przyszlym tygodniu na 2ga dawke meningo no ale znow u nas choroba 😭 starsza z placu zabaw znow cos zalapala a oczywiscie mały najgorzej przechodzi (troche z niego drama queen 😉 dzis to juz na rzesach chodzę 🙃 a od nastepnego tygodnia rusza przedszkole to dopiero sie zacznie.
W hm jest do poniedzialku rabat 20% na kolekcje dzieciecą. Cos tam juz w lidlu ostatnio pokupowalismy ale bedzie tez pewnie potrzeba jakiejs kurtki jesiennej plus czapeczka. Widzialyscie cos sensownego w ktoryms sklepie?
W kurtkę dla małej zaopatrzyłam się na wyprzedażach w smyku, niby że 100zl na 30zl i drugą taką cieńsza mamy z 5.10.15.
Teraz ta pogoda nijaka i znów pojawia się problem jak ubierać to maleństwo 😑

Ja swojej zakładam bodziak na kr rękawek i bluzkę na dlugi lub polarek. Do tego spodenki i adidaski. Oczywiście tylko wtedy gdy jest wietrznie lub deszczowo 😉
@middayjoy mój starszy ostatnio smarkał 2 dni wieczorem dostał do wypicia lipę z domowym sokiem malinowym, wypocil się i jak nowonarodzony.

reklama
@Cookie_ się zastanawiam jakie adidaski zakladasz😀 bo mi przypomniałaś jak swojemu takie niechodki próbowałam wcisnąć dziś. No way. Nawet skarpetki ściąga. A te buciki nie wcisnęłam Kopciuszkowi IMG_20200828_213125.jpg.

Do góry