reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

U nas przewrotów nadal brak ☹️🙄 Położy się na boku i tyle. Podnosi się na wyprostowanych, ale dupka w dole.
Póki co jeszcze w domu jesteśmy a później ruszamy na Mazury. Nasza po chwili drzemki ogląda krajobrazy w samochodzie i jest mimo, ze nie śpi spokojna.

reklama
Z tymi przewrotami u nas też nic nie wskazywało, bo jak ja sami przekładaliśmy na brzuch to wycie było i nagle od dnia zaczęła to po prostu robić. Byliśmy po drugim USG bioderek wtedy i pamiętam, że ten lekarz mówił żeby jak najczęściej ja przekładać na brzuszek i tego dnia po południu sama zaczęła się obracać 😁 zaczarował nam dziecko 😁
A Nela troszkę może tu tak przoduje,bo chyba z naszych lutowych bąbelków jest najstarsza, chociaż wiem, że to nie reguła, bo każdy bobas w swoim tempie się rozwija.

@Cookie_ jak juz lezy na brzuchu to dlatego sie nie obraca hihi 🤭 😅 tak serio to luzik, na pewno w koncu sie skusi- kazdy dorosly czlowiek to umie przeciez zrobic :) zawsze czytam ze porownywanie dzieci nie ma sensu a i tak to robie tez...

@Darapuszkin to nie tak, że cały dzień leży na brzuchu [emoji23][emoji13] Jednak tak czy siak obroty jej nie interesują i nawet zabawka nie zachęca. Odwróci głowę ewentualnie przekręci się na bok i tu blok [emoji12]
Spoko moj tez sie nie przekreca. Nawet obroty na bok mu wychodza bardzo sporadycznie. Tak to lezy jak go poloze [emoji14]
Ale ogarnal ze ma stopy. Juz prawie sięga do buzi

My na razie siedzimy w domu, ale albo w lipcu albo sierpniu planuje na mazury do rodzicow na tydzień wyskoczyć.

Mój tez się bawi stopami, ale tez do ust jeszcze mu trochę brakuje ;) przestał się obracać wogóle od jakichś 2 tygodni i nadal nie za bardzo lubi brzuszek :( na wyprostowanych rękach jeszcze się nie umie podźwignąć :( wydaje mi się ze jednak ma rączki słabe a nie brzuszek jak zdiagnozowala osteopatka.

A od wczoraj u nas już maruda mega. W nocy co chwile się dziś budził i płakał przez ząbki, ostatnio mu mocno dokuczają ale nic tam nie widzę żeby sie zbliżały ani trochę. Nie pamietam kiedy córce wyrosły ale chyba 7-8 mc więc jeszcze to może potrwać 😰

reklama
To u nas sporadycznie wkłada stopy do buzi. Lubi podnosić nóżki do góry.Co do obrotów to ciągle próbuje z pleców na brzuszek, dwa razy udało mu się przekręcić samemu, także postęp jest😁Dziewczyny zazdroszczę wyjazdów. My na razie w domu, może w sierpniu narzeczony ogarnie jakiś urlop😋Co do jazdy samochodem to bardzo lubi, gorzej jest jak się zatrzymujemy😜
@Darapuszkin ja też wiem, że nie powinno się porównywać, ale ciągle się na tym łapie🙃Które to są tygodnie u Was, bo Jasiek w środę 20. tyd. skończy🤩

Do góry