reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Może ten płacz wynika z pragnienia w końcu mamy teraz upały i samo mleko nie wystarczy, próbowałaś podać wodę albo rumianek? no i na tym etapie zaczyna się ząbkowanie☺

A tak w ogóle weszłam na wasze forum z sentymentu, bo mam już córcie z lutego a teraz znowu spodziewam się lutowej dzidzi 😊
Dziecka na kp nie trzeba dopajac 😜 a tym bardziej rumiankiem który nie raz uczula. Zresztą wszelkie herbatki to tona cukru.
Mleko ma wszystko czego potrzeba i odpowiednią konsystencje by zaspokoić i pragnienie i posiłek

Ostatnia edycja:
reklama
@Nikunia21 tez wlasnie slyszalam o tym zeby niw dopajac... widze ze u malej to raczej kwestia tulenia bo spi z cycem, nie pije a jak wyjme to jest histeria :( od poczatku jest bardzo cycasna i ciagle glodna ale teraz przechodzi sama siebie

A jakie robi te kupy? U nas tez czeste, do kilku dziennie (chociaz ostatnie kilka dni to juz raczej takie kleksy), wodniste i zielonkawe ze sluzem odkad skonczyl 3 mce. Pediatra na podstawie badania kału stwierdzila nietolerancje laktozy i powiedziala ze z czasem sie unormuje. Tylko moj dobrze przybiera, a jak Twoj?

Moj sie raczej nie poci, chyba ze lezy ze mna i go grzeje ;) a tak to sam raczej nie, a jak juz to stopki.
Te pocenie glowki moze byc od niedoboru witaminy d.

My robimy rozszerzanie diety po 6 mcu.
Mały przybiera. Kupka 1raz dziennie. Taka nieco rzadsza. Ale nie wodnista bardzo. Ja też dam jeść po 6mcu. Teraz smaki :)

Dziecka na kp nie trzeba dopajac 😜 a tym bardziej rumiankiem który nie raz uczula. Zresztą wszelkie herbatki to tona cukru.
Mleko ma wszystko czego potrzeba i odpowiednią konsystencje by zaspokoić i pragnienie i posiłek

Tez mam oboje dzieci z lutego.
Ja też nie dopajałam. Raz wyjątkowo bo dłużej nie dostał cyca i przestraszyłam się tym ciemiączkiem.

@Ane20.02.20 a w jakiej pozycji miał to ciemiączko wklęsłe, bo w pozycji pionowej zawsze jest lekko wklęsłe. My rozszerzanie diety po 6m. , nie dopajamy, bo też mam w głowie jak na szkole rodzenia mówiła babka, że mleko wystarczy. Główka małego też czasami spocona ale lekko.

reklama
Do góry