reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
U mnie zazwyczaj zmiana jest zsynchronizowana z dłuższym jedzeniem, drzemką lub spacerem. Na drzemkę i spacer zawsze suchy pampers i po sprawdzenie czy nie potrzeba zmiany 😜 Ze skórą wszystko ok i nigdy odparzenia nie było.
Ja tak samo jak Cookie. W nocy tez nie ruszam no chyba ze uslysze ze kupka poszla i mi sumienie spac nie daje ;)

I jak tam po szczepieniach? My wczoraj 6w1, rota i pneumo. I o ile za pierwszym razem nic nie bylo tak wczoraj i dzis jest taki rozpalony. Jak mierze temp na czole to ma 37.9-38.3 wiec dalam paracetamol i spadla.
Moj wazy 7100. Ale idzie 50 centylem.

@Kurcia podobno po drugiej dawce czesciej jest goraczka niz pp pierwszej. Na spokojnie monitoruj i jak cos to paracetamol. Nam zostala ostatnia dawka 6w1 i pneumo. Musze zapisac sie ale jakos ciagle nie po drodze :D

I jak tam po szczepieniach? My wczoraj 6w1, rota i pneumo. I o ile za pierwszym razem nic nie bylo tak wczoraj i dzis jest taki rozpalony. Jak mierze temp na czole to ma 37.9-38.3 wiec dalam paracetamol i spadla.
Moj wazy 7100. Ale idzie 50 centylem.
U nas identyczny zestaw i też temp do 38.3 wieczorem więc dałam paracetamol a dziś max do 37.8 więc póki co nic nie daje by organizm sam walczył

@Darapuszkin o widzisz nie wiedzialam.

A jak mierzycie temp? Na czole? Czy w pupie?
Bo ja mierze na czole bezdotykowo, ale sie zastanawiam czy ta temperatura jest miarodajna? Bo zmierzylam pod pachą i mial inna. Ogolnie nie wiem, które 38 stopni uznac za gorączkę- z czola, spod pachy czy z pupy (o ile kiedys sie odwaze zmierzyc). Bo mimo wszystko te odczyty sie roznia.

Ja tylko mierze bezdotykowo na czole. Mierzenie w tylku mnie przeraza :D
Mnie tez i nie mierze tak [emoji14] ale pisza ze na czole to niemiarodajne. Wiec sie zastanawiam jak wszedzie na necie pisza "podac lek jak temp bedzie powyżej 38.5". To gdzie to 38.5 ma byc? Na czole? Pod pacha czy w tylku? ;D bo roznice sa podobno nawet o 5 stopnia. Ze jak pod pachą jest 37.4 to w tylku juz 38...
Czy ja za duzo filozofuje? :D

Mnie tez i nie mierze tak [emoji14] ale pisza ze na czole to niemiarodajne. Wiec sie zastanawiam jak wszedzie na necie pisza "podac lek jak temp bedzie powyżej 38.5". To gdzie to 38.5 ma byc? Na czole? Pod pacha czy w tylku? ;D bo roznice sa podobno nawet o 5 stopnia. Ze jak pod pachą jest 37.4 to w tylku juz 38...
Czy ja za duzo filozofuje? :D
Zdecydowanie :D ja bym polegala na tych pomiarach co robisz i tyle

reklama
Mierzyłam wieczorem na czole a dziś pupa i czoło. Na czole 37,6 a pupą 37,1 czyli zgadza się temp, bo od pomiaru w pupie odejmuję się 0,5 st.
Pupa nie jest straszna koniec tyci się tylko wsuwa, znacznie gorzej czopek podać 😉
Maluchom pod pachą się nie mierzy

Do góry